eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

A Posta témához. Hazudnak.
Az EU-s HÉA szabályok és az EU-s vámszabályok alapján a vásárlás után az eBay van kötelezve a 150 €-ot meg nem haladó termékek áfájának beszedésére. Ők az elsődleges jogosultak. Mindig elkészül aza szükséges igazolás amely tartalmazza azt hogy IOSS keretében ők beszedték az áfát és ha a szállítás postai akkor megküldik a Magyar Postának, nincs olyan hogy nem történik meg, hiszen a német adóhivatal felé az eBay-nek el kell küldeni az áfát és az áfa beszedés személyre és vásárlásra vonatkozó igazolást hogy a németek továbbítani tudják a NAV felé a pénzt. Szóval mese az hogy nem készül ilyen. Mivel az áfa beszedésre került és rendelkezésére áll a szállítónak az eBay igazolása a törvények alapján jelen esetben az MP semmiféle áfát nem szedhet be, mert az már az esetek többségében a NAV-nál van.
A vámszabályozás nem teszi lehetővé hogy vám-árúnyilatkozat nélkül vámoljanak és az tartalmaaz az eBay IOSS azonosítóját, mert itt nem egyedileg a kereskedőnek kell ezt az áfa beszedést végezni, hanem az eBay-nak. Ha nem állna rendelkezésére az MP-nek akkor tőled kellene ezt bekérni.
Mi történik? A Magyar Posta végrehajtja a vámolás a postai küldemény adatok alapján ami csak a termék árát és szállítási költséget tartalmazza, de hiányzik az összes többi vámoláshoz szükséges adat, így jogtalan bármilyen pénz kérésük.
Innentől kezdve minden amit írnak hazugság. Az eBay jogszerűen szedte be az áfát a Magyar Posta törvénytelenül.
Akkor miért a jogkövető cégnek kell a beszedett áfa sztornózást az adózás könyvelési szabályai alapján a német adóhivatalnál kezdeményezni akik majd visszakérik a magyar NAV-tól?
Amire hivatkoznak egyébként az is csak maszatolás a részükről, egyáltalán nem úgy van.
A vámolásnál mindig a NAv-ra hivatkoznak, de a jogszabáylok alapján a 150 € el nem érő postai forgalomba érkező küldemények esetén a teljes vámolási folyamatra fel vannak hatalmazva. Az a gond hogy azzal takaroznak hogy nekik egy programjuk van és azzal dolgoznak, viszont sehol nincs meghatározva hogy ezt a programot kötelező lenen használni, nincs előírva.
Abban igazad van hogy tényleg érdemes lenne elgondolkodnom azon hogy a postai reklamációt kitörlöm.

üzenetek