eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Nem egészen értem, az gyakorlati dolog hogy miként kell beállítani.
A Magyar Posta lényegében egy áron (jó drága) tudja eljuttatni így ha mindenhova a legmagasabb EU-s árat írod az megfelelő. Az is gyakorlati dolog hogy a legolcsóbban 2 kg-ig a levélküldemény.
Gyakorlati téma:
Az is hogy az eBay kategóriánként limitálja a szállítási költséget és így előfordulhat hogy nem tudsz annyit megadni mint amennyibe valójában kerül, akkor a különbözetet be kell építened az eladási árba, ugyanúgy az akár 24%-ra kijövő eladási jutalékot is be kell építened az eladási árba. Magyarként azért nem annyira nyereséges az eBay-en az eladás.
További, nem szállításhoz gyakorlati dolog:
Gondolom már kerítettél egy lehetőleg ingyenes EUR bankszámlát (WISE pl.) mert az EU-s eBay-hez tartoznak a magyar regisztrációk és EUR-ban kapjuk a pénzeket, amit bankszámlára utalnak ki. Hogy a devizakonverzió és költsége (bár most sok forintot kapsz kevés EUR-t) a banknál ha forintos a számla ne vigyen el többhaszon pénzt, ezért célszerű az EUR bankszámla.
Általános volt a kérdésed és ezért az eBay.com-ra gondoltam.
Ha EU-ba akarsz eladni akkor EU-s eBay-en német, francia, osztrák kell meghirdetned, mert lenni kell egy alap, az adott országra (USA, UK, DE) szállítási módnak és csak azután van lehetőség nemzetközi szállítást megadni.
Gyakorlati tapasztalat hogy mindig két szállítási mód (ami persze lehet azonos nekünk) kell ha nemzetközi szállítást is szeretné.
Gyakorlatiasabb a leírtaknál az lenne ha én csinálom meg neked.

üzenetek