eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Mivel igazolni kell az eBay felé az áfa összegét nem egészen lehet csalni. Ha a Posta nem 399 vagy 799 Forintot kér kezelési díjnak hanem többet akkor áfa is van felszámolva.

Másik az hogy amikor Magyar Posta egy IOSS-os vásárlásnál vámol és újból kéri az áfát ők a vámszabályozást megsértve, a vámolás alapokmánya nélkül, ez a vám-árúnyilatkozat, a postai küldeményadatok alapján számolnak mindent, ami jogszabály sértő, ezeket az adatokat nem lehet vámolási alapként felhasználni. Itt a Posta nem veszi figyelembe hogy IOSS, áfás vásárlás volt és ugye nem tudják a termék árát sem, mert amennyire biztosította feladó a terméket azt az összeget írta be a küldemény adathoz.
Nem volt áfacsalás, a Magyar Posta nem kérhet újból áfát egy IOSS vásárlásnál, nem vámolhat vámolási okmány nélkül, viszont ha beszed áfát jogtalanul akkor csak az eBay-től lehet visszakérni az általuk beszedett áfát. Posta semmit nem ad vissza.
A magyar posta átadja a NAV-nak az áfát, az eBay pedig a német adóhatóságon keresztül az áfabevallása módosításával visszakéri azt amit a németeken keresztül megkapott a NAV.
Szóval áfával van a megvett termék.
Ez nem a vevő problémája ahogy a második áfáztatós cég megsért néhány jogszabályt és kevesebbet szed be.
Te sem gondolod komolyan hogy kétszer kell áfát fizetni. Így jártak a jogtalan munkájukkal, no a munka az túlzás volt.

[ Szerkesztve ]

üzenetek