eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Acheron
(őstag)

Üdv,
Egy szállítással kapcsolatos kérdésben kérek segítséget:
Ha olyan árucikket szeretnék megvásárolni, ami esetén a szállító csak belföldi (jelen esetben UK, de lehet akár más ország is) szállítást vállal, milyen megoldások vannak az áru eljuttatására Magyarországra? Olyan megoldást keresek, ahol én tudom elintézni, hogy a (postakész) csomagot begyűjtsék az eladótól, és eljuttassák hozzám (nyilván a szállítási költségeket én fizetném). Tudom, hogy vannak cégek, amik ilyesmivel foglalkoznak, inkább az érdekel, van -e ezekkel tapasztalat, megbízhatónak nevezhető cég, esetleg az Ebay -nek van -e ilyen saját szolgáltatása?


V/
(titán)

eBay-nek nincs ilyen.
Egyesült Királyság esetén ez a cég., hozzájuk lesz kiszállítva, te adod fel magadnak és ők ráteszik a címkét amit kifizettél a Royal Mail-nél vagy egy futár cégnél, UK-ból van vámolás, áfázás.
Német eBay esetén meg ez lenne a megoldás. kapsz egy német címet és onnan ők akár több csomagot összegyűjtve (ez feláras szolgáltatás egy évre 14.50 EUR) elküldik ide, én a GLS-el hozatom, mert ugyan van olcsóbb postás lehetőség, de én nem bízom ennek kézbesítését a Magyar Postára.
Itt a ide történő szállítás díjai és itt a saját díjaik a fizetendő a szállítás és a saját díj együtt.

[ Szerkesztve ]


Acheron
(őstag)

Nagyon köszönöm a választ!
Én még találtam egy ilyen céget is, elvileg ők össze is gyűjtik a csomagokat az Egyesült Királyságban. Utánaolvasok majd mindkettőnek, köszönöm!


V/
(titán)

Amit te találtál az szerintem drága.


Spet
(addikt)
Blog

Etikai kérdés: eladó 2-szer nem tudta a nemzetközi küldeményen a személyes adataimat kitölteni (gondolom megkapja vásárláskor + el is küldtem neki levélben is).

Ha feladja ismételten, és ténylegesen megkapom (amit kétségbe vonom, mert 2-szer nem sikerült neki aza dataimat ráírni a borítékra), akkor mennyi ideig szívassam hogy megkapja a postadíjat?


V/
(titán)

A nevet és címet megkapja, más adatot nem ad át alapból az eBay.
A szállítási címadatokat célszerű így megadni, felhasználva a címsor folytatását mert akkor meg lesz az eladónak az e-mail címed és a telefonszámod is:


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Hali!

Volt egy proci ami nem érkezett meg, ezért nyitottam egy dispute-t viszont ha a see requrest details-re kattintok akkor átdob a francia ebay-re ami nem lenne feltétlenül gond mert elnavigálok fordítóval de nem látom az elküldöttek között az üzenetemet habár kiírja hogy üzenet elküldve. (trackinget szeretnék kérni tőle, mert szerinte el lett postázva a cucc, esélyes hogy elveszett)
A linket hiába írom át com-ra ugyan úgy visszavált fr-re.



Az üzenet látszólag elmegy de a com-os oldalon nincs a sent-ek között, illetve a francia oldalon sem látom de lehet rosszul keresem. Kissé összezavart ez a francia ebay.
Szóval a dispute-ban küldött és fogadott üzeneteket hol tudom elolvasni?


V/
(titán)

A request ami elmegy az nem kerül üzenetek közé, de az a legelső pont a jobb oldali menüben a megnézése és az is az eladó alap eBay oldalán jelenik meg ahol feladta a hirdetést.
Ha az eladó a francia ebay-en regisztrált akkor az üzenet küldés átkerülhet oda.
De amit leírtál azon mit akarsz nézegetni inkább az a lényeges hogy 23-áig kell valamit reagálnia az eladónak, azt majd látod de ez ki is van írva hogy arra vár, addig nem lesz más.
A More actions lenyitva ott a Contact seller ha kérni akarsz valamit külön.
Lehet hogy csak szinkronizációs hiba vagy pedig azért nem megy el mert az üzenetkezelő rendszer személyes kapcsolati információ kérésre utaló szavakat lát, a requestbe is beírhattad volna hogy igazolja a feladást, de ugye a sima levélnek a számával semmire sem fogsz menni., ha nem adott volna meg eleve valamit, mert az eBay azért szokta kérni.
De ha elküldte akkor kérés nélküli is megírja, hiszen reagálnia kell a reklamációdra.

[ Szerkesztve ]


Spet
(addikt)
Blog

Megkapta levélben az összes szükséges információmat második alkalommal, így sem sikerült feladnia rendesen (most fordult vissza a csomag).

Tudom mellék szál de az indiai eladó elkérte az adataimat és mégis is eltudta küldeni regisztrálva a csomagot (Posta meg is talált levélben, hogy fizessek, fizettem, megkaptam).

Ha még ciril betűket használnánk megérteném az olvasási írási problémát, de hogy latin karaktereket nem tud papírra vetni az már nálam már kezd a vicc kategória lenni 2022-ben.


Tomika86
(senior tag)

Sziasztok

Ha UKból rendelek és van a termék, van a postage és az import charges akkor ha kiszállítják kell majd még fizetnem bármit?

Nem tudom ki hozza, ez a nyomkövetési szám:
UPAAH000000031093115

Köszönöm

Ui, összefoglalóban megkaptam a választ.
Viszont ki fogja hozni majd?

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ha átadják a szállítónak akkor látod majd az igazi számot is, mert ez nem az még, tudtommal a DPD lesz, nekem legalábbis ők hozták.


Tomika86
(senior tag)

Köszönöm!


Impair1980
(aktív tag)

Sziasztok!
Megérkezett Ausztráliából a csomagom! Vámkezelésre vár.
Nem kaptam még semmilyen értesítést! Megszeretném gyorsítani a folyamatot, ezért ezen az oldalon feltöltöttem 3db PDf fájlt. (EBAY view orders details PDF, CURVE vásárlás visszaigazolása PDF, Bankom tranzakciója PDF).
Visszaigazolta a Posta a feltöltést!
Van még valami teendőm?
Köszönöm!


V/
(titán)

Az eBay szedett be áfát?
De mindig meg kell várni az értesítésüket, addig te hiába is küldesz be valamit, mert kapsz egy kódot a munkafolyamathoz és az is kellett volna a feltöltéshez, nem is lehet anélkül feltölteni, és kellett volna az értéktől függően vagy ez az űrlap
Nyilatkozat automatikus postai vámkezelésű küldeményhez
vagy pedig ez űrlap
Import vámkezelési megbízás magánszemély részére
kitöltött és aláírt állapotban feltöltve.
Ezt kellett volna használnod:
Vámkezelendő küldemény érkezéséről értesített ügyfelek nyilatkozatainak benyújtása ez felül a 2. ikon
Mivel hiányos amit beküldtél semmit nem gyorsítottál, sőt.

[ Szerkesztve ]


Impair1980
(aktív tag)

Értem! Köszönöm az útmutatást! Nem az ebay szedte be az ÁFÁ-t!
Akkor megvárom a posta értesítését! Emailen vagy postai levélként kapom meg?


V/
(titán)

A kód lenne a lényeges és kibővítve azzal ami lemaradt feltölteni, mert valószínűleg levél lesz, az eBay nem szokta átadni az e-mail címet és a telefonszámot (ez utóbbit külön kell kérni az eladónak az eBay-től) és így nem tudja a küldemény adatokhoz megadni ezeket az elektronikus elérhetőségeket. Ezért is javasolom ezt.
Ha gyorsítani akarod akkor ezen a számon kérd el a kódot a feltöltéshez:
Vámkezelési kérdésekkel kapcsolatos hívás: Magyar Posta ügyfélszolgálat hétfőtől péntekig 08:00-16:00 között a 06-1-421-7235 telefonszámon 3-as vagy 4-es gomb.


Impair1980
(aktív tag)

Feladó adataihoz mit kell írni?


V/
(titán)

Amit ismersz. Megnézed a hirdetést alul, szokott lenni esetleg név és cím és egyéb adat. Egyébként meg az eBay felhasználói neve, település az item location, esetleg megnézed az ottani irányítószámát, az ország adott, de ezek az adatok náluk megvannak, mivel a küldemény ott van, a küldemény azonosító alapján akár ők is megnézhetik, szóval nem annyira kell pontosan.
Arra figyelj hogy a szállítási költség külön tétel.


Impair1980
(aktív tag)

Szuper vagy!
Nagyon köszönöm a sok segítséget. Kódot megkaptam. A doksikat beküldtem újra a vámkezelési megbízással együtt!
Reméljük a legjobbakat!
Köszönöm még1szer!!!!


rednifegnar
(senior tag)

na akkor +3 het alatt ert ide a comagom lengyelbol, gratulalok. legalabb megjott mar ez is valami ennel a bagazsnal. mult heten mar felhivtam oket, azt mondta, hogy hibas a cimzes, nem jol olvashato a ezert nem kezbesitik...
oke, na de ha igy van akkor azon a teteves nyomkovetesen miert nincs ez kiirva, meg hogy akkor egyeztessunk vagy valami? de nem semmi mintha minden rendben lenne csak epp nem jon. leegyeztettuk a cimet ami amugy ugyan az volt mint ami nekik is fel volt rogzitve.

ma megjott a csomi, tokeletesen olvashatoan jol lathatoan pontosan rajta van a cimem a feladoe is a telefonszamom is meg minden ahogy megadtam. ez az eredeti cimzes nem ilyen felulragasztott. hat igy sikerult nekik :W

üzenetek