eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Ez az itteni DHL Express volt?


rednifegnar
(senior tag)

nem, ez sima posta.


V/
(titán)

Értem. Ha telefonon beszéltél valakivel és nem a küldemény válogatóknál van (oda nem is szoktak kapcsolni, mert nem publikus a telefonszámuk) az nem látja a küldeményeket, ha a hivatali kézbesítőktől volt valaki az pedig kézbe tudja fogni, miután megkereste és nem fog olyat mondani hogy hibás a címzés, olvashatatlan hiszen látja. Ha csak ő nem egy funkcionális analfabéta. Szokásos hazudós postást fogtál ki.
Ma Magyarországon sokan sikkesnek tartják hogy büntetlenül lehet hazudni, azt hiszi hogy ez a természetes.


rednifegnar
(senior tag)

azt probaltam az embernek (aki amugy normalis volt) elmakogni, hogy ha o latja ezeket az infokat a rendszerukben, miszerint nem olvashato a cimzes meg mar volt kint egy helyi postan (bar sztem nem azon ahol kellett volna) akkor ha ezt feltuntetnek azon a teteves nyomkovetesen, akkor mondjuk latnam en is hogy barmi hiba van es akkor idoben tudnek jelentkezni, egyeztetni. de nem, csak az van kiirva hogy latszolag hetekig all az olk-ban mikozben mar volt erre arra.


Tomika86
(senior tag)

Sziasztok
Rendeltem angliából, kaptam rá nyomkövetési számot és linket.
Ez most mi?
[link]

Kiszállítva?
Ebayen szeptember 5 van várható érkezésre.

Kiszállították, másik futár cégnek?

Köszönöm

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Írtam hogy miként működik, a logisztikai központnak kézbesítették majd ők továbbítják az EU-ba a DPD-nek.
Nyugodj meg, ha rendben a vámolási igazolása akkor meg is érkezik 09.05-ig.
GSP (Global shipping program) szállítás, vannak a Pitney Bowes cégnek (ez intézi az eBay ilyen szállítását) logisztikai pontjai, elsőként oda megy a csomag, azután az UK-ból az EU irányába kilépő logisztikai központba, onnan megy a szerződött EU-s cég logisztikai központjába ahonnan majd jön a magyarországi központi depójukba és onnan a területihez és végül hozzád.
A delivered nem kézbesítést, hanem kiszállítva is jelenti, értelemszerűen mivel itt adott esetben más cégekhez kerül azt írják be hogy delivered, kézbesítve, kiszállítva az adott szállítási pontokra ami tényszerű bejegyzés.
Én türelmesen várnám hogy majd értesít a DPD.


Tomika86
(senior tag)

Igen, azt írtad, hogy DPD hozza, de a komplett folyamatot nem tudtam, nem rendeltem ilyet még.
Köszönöm!


cbmfan
(senior tag)

megint kavarnak valamit... látom, hogy jött üzenet, nézném, erre ezt kapom: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE. firefox és chrome alatt is ugyanaz.

szerk: megjavult, most már meg lehet nyitni üzeneteket.

[ Szerkesztve ]


rednifegnar
(senior tag)

nekem tovabbra se jelzi ha van uj uzenet, de az nem olyan drama nekem.


Acheron
(őstag)

Menet közben olvasgatok a szállítási lehetőségek után. Amennyire látom, ez már nem annyira bonyolult, több fuvarozó cég szolgáltatása tartalmazza, hogy ahogy a megszokott rendszerben házhoz szállítják a csomagot, úgy házhoz megy begyűjteni is. Persze ehhez feltétel az eladói oldalon legalább a nyomtatás lehetősége - ha én megveszem a szolgáltatást és a szükséges kísérőcímkét elküldöm az eladónak, ő kinyomtatva felteheti a dobozra / átadhatja az átvevő futárnak. Ha nincs nyomtatásra mód, akkor jöhetnek képbe a fenti közvetítést vállaló cégek, akik továbbítják a hozzájuk belföldi csomagként érkező csomagokat (amennyire látom, a futárt / szolgáltatást itt is én választom ki, nekik küldöm a címkét, és ők egy saját szolgáltatási díjért ezt átadják a futárnak).

Ami ellenben probléma számomra, és most találkoztam vele a futár cégek szállítási feltételeit tanulmányozva: akkumulátort, vagy akkumulátort tartalmazó terméket az esetek nagy részében nem szállítanak, ez tiltott tétel.
Ez végső soron érthető, meglehetősen tűzveszélyes eszközök.
Sajnos én épp olyan termékeket keresek, amik bizony alapból tartalmaznak akkumulátort, sokszor nem egyet, és nem egy esetben beépítve (pl egy drón (kivehető akku), távirányítóval (beépített akku)).
Mi a tapasztalat / gyakorlat ilyen eszközök esetén?


V/
(titán)

Az eBay szabálya az hogy az eladónak kell feladnia, tehát a te címkéden is ő kell hogy legyen a feladó és majd neki az eBay-re is be kell írni a nyomkövetési információt és az elküldés tényét, ekkor lesz neki eladói védelme.
Mivel UK-ból, EU-n kívülről lesz küldve szükséges a szállító által megkövetelt vámolási okmányok kitöltése is.
De ha ő csak UK-n belüli szállítást adott meg, nincs nemzetközi akkor már borul minden.
Jó lehet az elképzelésed hogy te megrendeled a szállítást, kifizeted és valahogy eljuttatod a címkét.
A küldésre az eBay üzenetes részt tudod használni amibe be van építve egy olyan metódus hogy vizsgálja az üzenet tartalmát, nehogy eBay-n kívüli eladás realizálódjon és ezen a szűrőn nem biztos hogy átmegy.
Meg kell beszélned az eladóval hogy elviszi-e egy csomagfelvételi helyre vagy háznál történő felvétel esetén mikor lenne neki jó, de persze ez függ a szállítócégtől is.
Nem biztos hogy az általad kiválasztott szállító cégnek az eladó közelébe van átvevőpontja, nem várható el hogy mérföldeket autózzon, tömegközlekedjen hogy fel tudja adni.
Van ahol még posta is csak távolabb van.
A küldemény elvesztés esetén csak a feladó és nem te tudsz reklamálni a szolgáltatók többségénél.
Ez így úgy megbonyolítja a dolgot hogy a legtöbb eladó nem fog belemenni, törölni fogja a vásárlást, mert nem akar ennyit vacakolni vele.
Nem tiltott semmilyen akksi, csak az előírásoknak megfelelően kell csomagolni, nem igazán találkoztam UK-ból ilyen dologgal, még Kínából, Hong Kongból is elhozzák pedig ott légi út is szóba jöhet. Ha csak akkumulátor nagyobb mennyiségben, nem olyan mint amit említettél termékek akkor meg vonatoztatják általában. Mobiltelefon estén is akksival küldik, de persze nincs a készülékben

[ Szerkesztve ]


Acheron
(őstag)

A Parcel2go oldalán kértem egy kalkulációt szállításra, ahol adott is jó pár opciót (DPS, UPS, FedEx, TNT) de a feltételekbe benézve pl ezeket találtam:

DPS
Please note: DPD are unable to carry batteries on their services. This includes items containing batteries such as laptops, tablets, mobile phones, etc. If your items contains batteries you'll need to remove these prior to sending otherwise your item could be at risk of a return. Your parcel will be delivered to the recipient's home/business address.

UPS:
Batteries are a prohibited item on all UPS services. If you send any form of battery via the UPS network, your parcel will be returned & the cost of your shipment will not be refunded.

Magán a Parcel2go oldalon: Check the prohibited items list, harmadik sor:
Batteries And Items Containing Built In Batteries

Nyilván lehet olyat csinálni, hogy nincs feltüntetve, mi van a csomagban, de azért ez komoly rizikó, egyrészt a szállítás ás annak díja tekintetében is, ha kiderül, másrészt ha ne adja az ég tényleg baj van, akkor egy rosszul kezelt szállítmány katasztrófát is okozhat

Fene sem tudja, úgy vagyok vele, hogy amíg ezt ki nem derítem, szerintem nem teszek vételi ajánlatot ilyen termékre, hacsak az eladó maga nem vállalja a postázást - igazából nem hiányzik, hogy nekem kelljen megküzdeni a szállító cégek esetleges bürokráciájával úgy, hogy közben az eladó azt mondhatja, hogy részéről letudva a dolog, mert a nemzetközi szállítás az én dolgom.


V/
(titán)

Az hogy eltávolítás az úgy értendő hogy külön legyen, ne benne a helyén.
De gondold már végig, ha nem szállítanák akkor mindent akksi nélkül kapnál meg, akkor hogy használod? Most hogy érkeznek az üzletekbe a termékek?
Megnéztem az oldalt, ez baromság, lényegében semmi sem szállítható, amit egyébként szállítanak.
Ha telefont veszel egy budapesti Telekom üzletből, egyértelmű hogy mi van a csomagban annak ellenére kiszállítja neked a DPD, Angliából szintén közúti szállítással ugyan miért ne hozná? Nekem hoztak mobiltelefonokat, tableteket és több notebook-ot, sőt külön noti akksit onnan és a tartalom fel volt tüntetve, Megkaptam mind.
De ahogy gondolod.

[ Szerkesztve ]


Acheron
(őstag)

Még egy Ebay technikai kérdés.
Egy licitet megnyertem, de az általam ajánlott ár sem érte el az eladó által megadott (nem ismert) alsó határt (Reserve not met)
Tiszta ügy, hogy ilyenkor az eladó nem köteles eladni az árut a nyertes licitálónak, ez nem is kérdés.
Ellenben kaptam az Ebay -től egy levelet, amiben tájékoztatnak, hogy én nyertem a licitet, de nem értem el a minimum árat, viszont növelhetem a licitemet. (Meet the minimum reserve price to win - Increase your bid).
Ez levélben érkezett, nem az Ebay üzenetek között (ott nincs is jelen)
A kérdés csak annyi, hogy mi történne, ha megnyomnám az Increase your bid gombot. Lehetőséget ad egy új ár megadására, az alsó határ felfedésével vagy anélkül, vagy egyből megajánlja az alsó határ összegét (amit nem is biztos, hogy meg akarok adni)

Ha találkozott már valaki ezzel, megköszönöm a tapasztalatát.
Egyébként meg nyilván írok az eladónak, hogy privátban küldje meg, mi a minimum ára, azután eldöntöm, akarok -e annyit adni érte.

#85133V/ Igen, pont a telefonok miatt nehezen érthető, mert a legtöbből el sem távolítható az aksi, csak szervizben. Kötve hiszem, hogy a DPS és UPS ne szállítana telefonokat...
Próbálom direktben a szolgáltatók szabályzatait megnézni, abban jobban bízok.

Egyébként a nagyobb drónok aksi nélkül kerülnek a forgalmazóhoz - a LiPo akkuk vallóban rendkívül veszélyesek, ha rosszul tárolják őket, vagy megsérülnek. Szúrólánggal égnek és hagyományos módon nem lehet oltani őket.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

A meghatározott minimum árat meg kell adnod és akkor a tiéd lesz, az eladó ilyenkor már azt nem tudja csökkenteni.
Ha az eladó nem korlátozta a láthatóságát akkor látnod kellene hogy az mennyi. Kérdezni is lehet.
Minden üzenet az eladó és közted privát, szóval azt nem kell beírni.

[ Szerkesztve ]


Acheron
(őstag)

Ez tiszta sor, csak azt nem tudom, hogy a gombra kattintva automatikusan megadom -e a minimum árat (nem gondolom, mert az a vevővel szemben nem lenne korrekt), vagy csak felkínálja, hogy tegyek egy nagyobb ajánlatot.
De így van, ahogy mondod, megkérdezem az eladót, ez a legtisztább.


tbalint3
(tag)

Üdv.

DHL csomaggal (Paket nem az express) járt már így valaki?
https://www.dhl.de/en/privatkunden.html?piececode=CY250916427DE
Ezzel most mi fog történni, vagy mit lehetne tenni?


V/
(titán)

Ez egy postai azonosító, ha megérkezik akkor vagy ők kézbesítik de van amikor kiadják valami futárnak, még nem kapta meg az MP. Majd jön, Németországban vitték rossz helyre.

A küldeményt félreirányították, és nem tudták kézbesíteni. A küldeményt újraküldik és továbbítják a címzettnek.


tbalint3
(tag)

Az odáig rendben van, engem ez aggaszt: "The shipment has arrived at Parcel Investigation."
Úgy tűnik mintha megsérült volna szállítás közben vagy maga a csomag vagy a szállítólevél. Mindenesetre írtam a feladónak, aki visszaírt, hogy elindít egy tudakozványt, és megpróbálja kideríteni, hogy mi is történik a csomaggal.


V/
(titán)

Akkor is oda kerül ha tévedésből más településre vitték, mert ilyenkor ha kell felveszik a kapcsolatot a feladóval, mert a hibás, megsérült címke is lehet gond nem csak a sérülés, mert arról tudna a feladó, ott úgy működik hogy rögtön megy neki az értesítés, nem olyan mint a Magyar Posta. Szóval 20-án kapott volna értesítést és ma is.
Ha beírod az irányítószámodat akkor mutat mindent, bár lehet hogy nem lesz több okosság mint amit most látsz.

üzenetek