eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Acheron
(őstag)

A Parcel2go oldalán kértem egy kalkulációt szállításra, ahol adott is jó pár opciót (DPS, UPS, FedEx, TNT) de a feltételekbe benézve pl ezeket találtam:

DPS
Please note: DPD are unable to carry batteries on their services. This includes items containing batteries such as laptops, tablets, mobile phones, etc. If your items contains batteries you'll need to remove these prior to sending otherwise your item could be at risk of a return. Your parcel will be delivered to the recipient's home/business address.

UPS:
Batteries are a prohibited item on all UPS services. If you send any form of battery via the UPS network, your parcel will be returned & the cost of your shipment will not be refunded.

Magán a Parcel2go oldalon: Check the prohibited items list, harmadik sor:
Batteries And Items Containing Built In Batteries

Nyilván lehet olyat csinálni, hogy nincs feltüntetve, mi van a csomagban, de azért ez komoly rizikó, egyrészt a szállítás ás annak díja tekintetében is, ha kiderül, másrészt ha ne adja az ég tényleg baj van, akkor egy rosszul kezelt szállítmány katasztrófát is okozhat

Fene sem tudja, úgy vagyok vele, hogy amíg ezt ki nem derítem, szerintem nem teszek vételi ajánlatot ilyen termékre, hacsak az eladó maga nem vállalja a postázást - igazából nem hiányzik, hogy nekem kelljen megküzdeni a szállító cégek esetleges bürokráciájával úgy, hogy közben az eladó azt mondhatja, hogy részéről letudva a dolog, mert a nemzetközi szállítás az én dolgom.

üzenetek