eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Az eBay szabálya az hogy az eladónak kell feladnia, tehát a te címkéden is ő kell hogy legyen a feladó és majd neki az eBay-re is be kell írni a nyomkövetési információt és az elküldés tényét, ekkor lesz neki eladói védelme.
Mivel UK-ból, EU-n kívülről lesz küldve szükséges a szállító által megkövetelt vámolási okmányok kitöltése is.
De ha ő csak UK-n belüli szállítást adott meg, nincs nemzetközi akkor már borul minden.
Jó lehet az elképzelésed hogy te megrendeled a szállítást, kifizeted és valahogy eljuttatod a címkét.
A küldésre az eBay üzenetes részt tudod használni amibe be van építve egy olyan metódus hogy vizsgálja az üzenet tartalmát, nehogy eBay-n kívüli eladás realizálódjon és ezen a szűrőn nem biztos hogy átmegy.
Meg kell beszélned az eladóval hogy elviszi-e egy csomagfelvételi helyre vagy háznál történő felvétel esetén mikor lenne neki jó, de persze ez függ a szállítócégtől is.
Nem biztos hogy az általad kiválasztott szállító cégnek az eladó közelébe van átvevőpontja, nem várható el hogy mérföldeket autózzon, tömegközlekedjen hogy fel tudja adni.
Van ahol még posta is csak távolabb van.
A küldemény elvesztés esetén csak a feladó és nem te tudsz reklamálni a szolgáltatók többségénél.
Ez így úgy megbonyolítja a dolgot hogy a legtöbb eladó nem fog belemenni, törölni fogja a vásárlást, mert nem akar ennyit vacakolni vele.
Nem tiltott semmilyen akksi, csak az előírásoknak megfelelően kell csomagolni, nem igazán találkoztam UK-ból ilyen dologgal, még Kínából, Hong Kongból is elhozzák pedig ott légi út is szóba jöhet. Ha csak akkumulátor nagyobb mennyiségben, nem olyan mint amit említettél termékek akkor meg vonatoztatják általában. Mobiltelefon estén is akksival küldik, de persze nincs a készülékben

[ Szerkesztve ]

üzenetek