eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Kolondrum
(félisten)
Blog

Sziasztok! [link]
Ha ezt meg akarom rendelni, milyen költségeim lesznek? Köszönöm!


V/
(titán)

Attól függ hogy konkrétan ki lesz a szállító, a látható árra majd a fizetéskor az eBay ráteszi a 27%-os áfát. Ezután a szállító kezelési költsége jön még szóba, ez a három van írva: Japan Post (EMS), DHL or FedEx. Az elsőnél a magyar posta kézbesíti akkor 399/799 Ft a másik két futárcégnél ez a költség több lehet, ha kérnék akkor úgy 5000 Ft körül.

[ Szerkesztve ]


Gurej
(csendes tag)

Sziasztok!

Rendeltem egy pendrive-ot ebay-ről (feladó ország Taiwan), amiért összesen £6.08 / (~2800 Ft) ot fizettem. Ebben már benne volt a 27% os áfa is, a szállítás pedig ingyenes volt. A következő szállítási lehetőség (£1.85) / ~835 Ft lett volna.

A magyar posta értesítőjén az szerepel, hogy dijjal terhelt: 2240 Ft, gondolom akkor ezt átvételkor fizetni kéne, de hogy jött ki nekik ez az összeg?


V/
(titán)

Belépsz a megadott postai oldalon és ott a részletezés, a dokumentum letöltésnél pedig a vámolási doksit is letöltheted.
Ha számoltak áfát (ez a valószínű) akkor miután átvetted a küldeményt, azt az áfát amit az eBay beszedett visszakéred, a leírás az Összefoglaló 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
A Postával nem érdemes veszkődni ebben a témában. Egyébként nem kapták meg hogy ez IOSS fizetés lett volna, az eladó amikor elküldi a csomagot ezt a tényt jeleznie kell a szállítónál, van amikor elmarad és ekkor a Posta áfás vámolást tud csak csinálni.
Másik dolog az hogy az elektronikus postai adatok tartalmazzák a postázás díját és az áfa alap növelő tényező, mert bár neked ingyenes volt a szállítás azért az eladó fizetett valamennyit.

[ Szerkesztve ]


Gurej
(csendes tag)

Köszönöm a választ!

Akkor így már értem valamennyire hogy jött ki. Belekerülhetett az értékbe az ingyenes szállítás, de még mindig gyanus, hiszen a fizetős szállítás kb 835 Ft lett volna, így 3500 ft lenne az értéke a posta által megállapított 4962 helyett. :F Nade, mindegy.

Az ebay től történő áfa visszaigénylésnél olvastam számlát is, de nekem csak ez a vámos kép, a nyomkövetési oldal képe (angol, magyar nyelven) van meg plusz a csomagról tudok egy képet készíteni. Elméletben ennyi elég? Mert más nincs, kivéve az OrderID, username stb. amik a köv. bekezdésben vannak említve.


Kolondrum
(félisten)
Blog

Köszi, megrendeltük. Meglátjuk mi lesz. Fedexes TN-t kaptunk.


V/
(titán)

Ha kifizeted online azután lesz számlád is, kell neki 1-2 óra, de azután letöltheted, azokat amiket írtam azok így a rendelkezésedre állnak, de mindenképp várd meg azt hogy a kezedben legyen, addig nem kérd az áfát vissza.
Ha elveszítenék akkor úgyis az kell kérned amit kifizettél az eBay-en, a postától meg az ügyintézési díjat és az áfát külön reklamációval hiszen nem kaptál semmit.
Onnan még a 1,85 £ is neked kedvezményes szállítás, lényegesen több.
Az össz értéket a szeptemberi vámolási árfolyammal kellett hogy számolják ez 1 £ = 488,8 Ft így a 4962 Ft az 10,15 £. A fizetéskor a végső összeg volt a 6.08 £?
Szerintem valami szállítási költség belekerült vagy többet írt értéknek az eladó a postai adatoknál.

[ Szerkesztve ]


Gurej
(csendes tag)

Sajnos online nem tudok fizetni, mert ha jól tudom, ahhoz hozzáférési kód kéne vagy bármiféle link, de nekem semmilyen email nemjött a postától a csomaggal kapcsolatban.

Igen. Annyi volt a végső összeg.


V/
(titán)

Az értesítőben nem volt benne a kód? Ha a Posta oldalán a nyomkövetésnél megnézed a nyomkövetési számot ott nincs olyan bejegyzés hogy online fizetés elérhető? Nehogy véletlenül ez más személyé legyen.
Ha nincs online fizetés akkor számlát az átvételkor kell kérni, amikor kifizeted az 1340+899 Ft-ot.

[ Szerkesztve ]


Gurej
(csendes tag)

Nincs rajta kód, csak a nyomkövetési szám.


V/
(titán)

Hát ez már közvetlen kézbesítés alatt volt, azt hittem hogy a 09.18-as bejegyzésnél tart, a Vámkezelés vége téma és hogy arról ment értesítő, nem pedig a sikeretlen kézbesítéses értesítő.
Majd amikor átveszed akkor szólj hogy kell neked a számla is kell.


Gurej
(csendes tag)

Köszönöm. Akkor majd átvételnél kérem a számlát.


HoppMaster
(aktív tag)

Én nem értem újabban ezeket az Ebay vásárlókat. Az utóbbi időben nem egyszer fordult elő a vásárló liciten megnyerte a termékemet és utána kérdezgetett és végül nem fizetett.
Hiába küldtem utána fizetési emlékeztetőt semmi nem történt.

A régebbi rendszer jobban tetszett, ahol lehetett negatív értékelést adni az ilyeneknek.


V/
(titán)

Már vagy 5 éve eladóként csak pozitív értékelést adsz vagy nem adsz értékelést van.
Jelezheted problémás vásárlóként és letilthatod nálad, más nincs.


SG3rg0
(őstag)

Ebayen már nem engedi, hogy a paypal fiókokat becsatoljam, ez most új számomra. Gyakorlatilag egy Revolut virtuális kártyát csatolják az eBay fiokomhoz? Ez így oké? Ebayen eladásban gondolkodom.


HoppMaster
(aktív tag)

Igen ez a baj.
Most is van egy termékem, hó elején kellett volna, hogy kifizesse a vásárló, de nem tette meg.
Ilyenkor csak simán törlöm a megrendelését?
A legbosszantóbb az egészben az, hogy lett volna más is aki elvitte volna, de ez a szerencsétlen megfosztotta a lehetőségtől, nekem meg több munkát adott vele.


V/
(titán)

Eladóként egy a nevünkön lévő saját EUR-os bankszámlát (vagy IBAN számos forintos számlát, de €-ban terhelnek és €-ban utalják ki a pénzt és ha ez forintos akkor a bankod váltogat) kell hozzáadni, bankkártya csak vásárlásra használható.
Fizetésre továbbra is használható a PayPal. Amikor fizetsz azt választod, az új rendszerben nem kell összekötni.
Ezek a fizetési opciók:


V/
(titán)

Nem simán, előtt én legalább 2* küldtem volna fizetési emlékeztetőt vártam volna 5-5 napot mindkettő után és azután a vásárlásnál a Cancel Order és Buyer hasn't paid


HoppMaster
(aktív tag)

Igen ez is megvolt a 2 fizetési emlékeztető küldése az türelmi idő is megvolt akkor most törlöm ahogy írtad.


kokokka
(őstag)

Eladáshoz : én csináltam Revolut-ban egy virtuális kártyát, arra utal az eBay az eladásiam után.

üzenetek