eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Mennyi idő mire a Revoluton megjelenik a pénz?
De a bankszámla a jobban ajánlott, üzleti eladóként egyébként is van számla és könnyebb a bevétel lekönyvelése.
És még mindig azt látom hogy az eladói jutalékok fizetéséhez írják a bankkártyát,nem az eladási pénzek fogadására.
To receive payouts, you’ll need to link your checking account to your eBay account. Make sure that the names on both accounts match.

[ Szerkesztve ]


SG3rg0
(őstag)

Mi értelme egy virtuális kártyának a Revolultban?


V/
(titán)

Netes vásárlás. Esetleg ha a PayPal fiókodban adod meg, akkor van rá lehetőséged hogy megadsz többet és az egyiknél USD a másiknál EUR az alapértelmezett deviza és amikor fizetsz a szükséges deviza szerintid választod és így a PayPal saját deviza váltása szóba sem kerül.


SG3rg0
(őstag)

Ha több pénz érkezik 75.000ft/hó, és ingyenes számlám van, olyankor mi a helyzet? Megnéztem a feltételeket ingyenes fióknál. eBay eladás miatt kérdezem ha egy bevétel több lenne mint 75.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

A Revolut könyvelési díja bőven belefér, legfeljebb ráteszel annyit az eladási árra amennyit ők kérnek, ha tényleg hozzáadható az eBay eladói fiókhoz pénz kinyerésre a kártya. Én mindenképp bankszámlát javaslok erre.
Bár én az előbb a vásárlásokról írtam hogy az Revolut virtuális kártya legyen


SG3rg0
(őstag)

Tehát a magyar bankszámla adataimat csatoljam az ebayhez, ha az eladásból származó pénz lehívása a cél?


V/
(titán)

Nem feltétlenül. Én ugyan úgy tudom hogy bankkártyára nem utalnak, de ha kokokka-nak működik, akkor lehet Revolutos kártya is. Talán más is olvassa ezt és meg tudja erősíteni.

Én a Wise EUR számlámat adtam hozzá, mert mi magyar regisztrációval az EU-s eBay-hez tartozunk és ott EUR az alap, ők a bármely devizában érkező eladási árat EUR-ban küldik ki egy IBAN számos bankszámlára, EUR-ban vonják a díjakat így kézenfekvő hogy a nem sok pénzbe kerülő Wise bankszámla lesz az amit csatolok, mert akkor nem kell a pénzt a banknak váltogatni, marad mindig EUR és a nevem lévő egyedi bankszámla, így igazolni tudom hogy az enyém és simán elfogadja az eBay.
Ha a Revoluton nem gyűjtőszámlás EUR számlaszám van akkor az is jöhetne.

[ Szerkesztve ]


Kisfundy
(aktív tag)

Sziasztok!

A megadott,banki adatokat hol lehet megnezni,mert csak ennyit latok! Modositani sem tudom hol lehet…


V/
(titán)

Nem olyan sok bankszámlát adhattál hozzá, ha nem tudod azonosítani akkor kezdj el egy új hozzáadást, ugyanazt nem engedi meg, vagy töröld és add meg amit akarsz. Itt nem lehet több számla beírva csak az amiről leszedhetik a díjaikat és amire utalhatják a vételárat.

[ Szerkesztve ]


Kisfundy
(aktív tag)

Épp ezaz,kiutaltak ra,csak meg nem jott meg,itt kezdtem el gondolkodni mi van megadva…
mennyi ido alatt jon meg az utalas,szombaton kuldtek el!


V/
(titán)

Ez külföldről jön és nem tartozik bele az azonnali utalási rendbe szóval 4-5 munkanap is oké mire lekönyveli a bank. Mától számold az időt.


Kisfundy
(aktív tag)

Koszi,akkor meg varok,es nem panikolok! :R


rednifegnar
(senior tag)

tokom kivan, mergelodos poszt... megint szivok a postaval. 2 hete utazik a csomagom belgiumbol (prusszel mellol 2km-re egy kis varosbol), lassan 1 hete annyi van hogy:
2022-09-20 04:07 Insert item into bag
azota semmi valtozas.
ami baxxa a csoromet az hogy ups-t adott meg szallitasnak a licitnel (azt is fizettem) erre feladta a tetves bpost-al, ami persze itt magyar posta. nem tudom ezzel is mit lehet tenni.
(kozben olvasom h masoknak meg 1 het alatt itt van kezben taiwanrol a mezei pakkjuk) en meg a nagy ue centrumabol egy nyomorult csomagot hetek ota nem kapok meg 3szor annyi dijert :W


kokokka
(őstag)

Mindhárom utolsó kifizetés a nyomkövetési szám megadását követő napon a számlámon volt. De olyan is volt, hogy még aznap megérkezett a pénz. De közben javítanék is, mert nem jól írtam : nem virtuális kártyát csináltam e miatt, hanem egy EUR számlát. Így az eBay kifizetések (mivel euroban történnek) ezen a számlán gyűlnek. Csináltam USD számlám is, de az egyenlőre üres, mert itt euroban történik a kifizetés.


V/
(titán)

Nagyon megtévesztő lesz másoknak ha olyat írsz hogy bankkártyára kapod a pénzt, bankkártyával mi csak fizetni tudunk az eBay-en, az eladási pénzt csak bankszámlásra küldenek ki. Az hogy a Payment részen kezelik mindkettőt nem jelenti azt hogy a funkciók keverednek.
Az aznapi megkapás azért nagyon ritka, napi vagy heti kiutalás van és azt írják hogy 2 napon belüli utalás a fizetés elfogadásától és 1-3 nap mire a bank könyveli, szóval ha ez 24 órán belül megtörtént azért az egy kis csoda volt.


kokokka
(őstag)

Nagyon megtévesztő lesz másoknak ha olyat írsz hogy bankkártyára kapod a pénzt

Ezért is helyesbítettem.Az meg, hogy csoda e vagy sem nem tudom, de nem véletlenül írtam :

Igaz, ez csak egyszer fordult elő.

[ Szerkesztve ]


djbahool
(senior tag)
Blog

Sziaszok!

Storym a következő röviden:
Gyakran adok/veszek eBay-en, és más egyéb felületeken is, eBay 100% + értékelésem van, mint vevő, mint eladó.
Történt tavasszal, hogy eBay-en eladott termékemet megreklamált az eladó, hogy karcos és szerinte használt, vagy nem jól volt becsomagolva.
Mondom küldjön róla képet, nem küldött.
Jó fej voltam, mondtam adok egy partial refund-ot, amit nem fogadott el, helyette PayPal claim-et indított, de képek stb. továbbra sem jött.
eBay/PayPal az ő javára döntött (foggalmam sincs miért), írtam nekik, hogy ez nem fair stb., de őket nem érdekelte, írták hogy fizessem meg az eBay-nek a termék teljes árát (amit ugye csak részben kaptam meg az adók stb miatt), + kezelési költség stb.
Mondom, jó, de akkor kérem vissza a terméket legalább, de erre már sem az eBay sem a vecvő nem reagált, hanem beszedést indítottak a számlámra. Ezt nyilván nem engedtem.
Most meg jön az eBay-től egy email, hogy kiadják az email címem egy behajtónak.

Na most kérdésem, hogy járt-e már valaki hasonló cipőben?
Kell-e tartani valamitől?
Nyilván nem akarom kifizetni, mert teljesen jogosulatlannak érzem, pláne hogy a terméket sem kaptam vissza, és bizonyítékot sem, hogy karcos stb.


V/
(titán)

Figyelem, fontos változás a PayPal-nál!
Az Átvállalt visszaszállítási díj szolgáltatást hamarosan kivezetjük. 2022. november 27-ével kezdődően a PayPal nem fogad el a visszaszállítási díjakra vonatkozó visszatérítési kérelmeket. Ha azt szeretné, hogy a reklamációja pozitív elbírálás alá essen, mindenképpen még a fenti dátum előtt küldje be a jogosult visszatérítési kérelmeket.


kasee
(aktív tag)

Sziasztok,
Valaki tudna segíteni? Eladtam valamit ebay-en, ki is fizették, bár még pénzt nem kaptam.
De ezzel párhuzamosan sikerült itthon eladnom a terméket.
Ha cancel sell -re megyek , le akarja vonni majd az ebay fee-t...mit rontottam el? Hogy lehetne kikerülni? Köszi


rednifegnar
(senior tag)

azert kivancs lennek, ki, milyen alapon, milyen hivatalos eljaras utan akarna rajtad barmit is igy behajtani, plane barmifele bizonyitek nelkul bemondasra.. :Y

egyebkent szokas (erdemes) eladokent meg becsomagolos videokat/kepeket csinalni?

üzenetek