eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Gondolom az elutasítás, nem fogadod el az ott van? Megírnád az opciókat?
Viszont ez megint egy tipikus átverés, ha te visszautasítod és azután elküldöd, megkapja akkor valamilyen indokkal reklamálni fog és az lesz az egyik hivatkozása hogy ő kérte a vásárlás törlését, de te nem fogadtad el. Aztán bizonygatni hogy ő mit írt (azt sem ő írta lesz majd a válasza) az eBay felé eléggé meg van bonyolítva.
Én elfogadnám a törlési kérelmet, mert ha megnézed nem lehet véletlenül vásárlás törlést kérni. Aki meg tudatmódosító szerek hatása alatt áll amikor eBayzik az eléggé veszélyes vevő.


kokokka
(őstag)

Ugyan ez jutott eszembe. Hogy nem lehet véletlenül. Viszont van egy olyan opció, hogy nem kell elutasítanom, de akkor meg kell adnom a nyomkövetési szamot amin elküldtem. De megírtam neki, hogy törlöm és ő újra vegye meg. Most jött a válasz, hogy rendben és elnézést kér a hibája miatt.


ottesz
(aktív tag)

Rendeltem egy dolgot az ebayről. Hibás a termék. Az eladó mondta hogy küldjem vissza. Rányomtam a visszaküldésre. Ő elfogadta. Ilyenkor mi a tehendő?


V/
(titán)

Az van amit ír alul
You'll receive a return postage label by 7 Dec.
December 7 -ig kap egy visszaküldési postai címkét.


ottesz
(aktív tag)

Köszönöm.Akkor kapok egy címet ahova feltegyem a küldeményt.De pénzt mikor látom vissza?


V/
(titán)

Miután az eladó megkapta akkor 2 munkanapon belül vissza kell adnia a pénzt.
Valójában nem fogsz semmit kapni, mert ritka az hogy az eladó előre kifizeti és van olyan szolgáltató Magyarországon amely fel is veszi a csomagot és kiviszi, főleg az Egyesült Királyságba.
Szóval valószínűleg neked kell elküldeni és legfeljebb kifizeti utólag a postázási költséget neked.

[ Szerkesztve ]


jojoando
(senior tag)

Kissé hasonló a sztory!
Az eladó lengyel oldalról hirdet Eladási hely: BEAUTY STUDIO MIARA STYLU KATARZYNA MIARATamka 5B91-403 ŁódźLengyelország
[link] Állapot Új ráírtam hogy az oldalról nem lehet külföldre vásárolni, adott Ebay linket ahol drágábban, de ingyenes postával már az eladási hely [link] Located in: Görlitz, Germany. Tüzetesebben megnézve, ami érdekel ebből a kilométeróra, ami ugyan Angol, de metrikusra állítható, viszont a kijelzők állása alapján baleset után a mutatók beálltak a szitura. Nem vagyok autó szerelő, nem tudom, ha beleszerelem a sajátomba, akkor a mutatók nullára állnak, vagy sem, de egyéb rögzítési slot is hiányos arra a jobb oldali szinte nincs. [link]
Megjön, beteszem, nem jó és utána hogyan tovább, ha 2 cím adott és az eladót a garancia nem érdekli, hova küldjem, vagy kihez forduljak első körben? Az Ebayhoz, vagy a Paypalhoz, ha nem készséges az eladó? Hiába vettem észre a vásárlást követően A DHL tudomásul vette, de nem érdekelte a felhívásom, az eladó, bár még nála volt a cucc, mégis ilyen formában feladta számomra. Eléggé fordulatos egyenlőre a lehetőségek tarsolya.


V/
(titán)

Első körben az eBay-en keresztül jelzed felé (és úgy is ahogy a leírásban van a garanciális hiba bejelentés leírva) a minőségi kifogásod mivel az eBay-en is és az üzletnél is 30 nap garancia van írva, azt gondolom hogy foglalkozni fog vele. Ő tud a DHL-es vissza-csomag címkét küldeni és azt a DHL nálad fel is tudja venni és ki tudja vinni.
EU-i üzlet, ezért érvényes a fogyasztóvédelmi szabályozás is rá, amely még most bennünket is megillet.


ottesz
(aktív tag)

Most jött a válasz hogy visszakapom a pénzt SMS is jött a banktól.De se cím se semmi hogy hova küldjem vissza..Ha nem küldöm vissza?Úgy sem jó....


V/
(titán)

Amíg nem kapod meg hogy hova küldd nem tudsz csinálni semmit. Ha ő visszaadta a pénzt így is akkor legfeljebb rákérdezel hogy akkor most hogyan legyen tovább.


UserX
(őstag)

Sziasztok!
Tegnap fizettem ki 299 euró+szállítást német E-bay-ról...A kiszállítást az UPS végzi. A kérdésem az lenne, hogy kell-e ÁFÁ-t fizetnem??? Elolvastam az összefoglalót, abból az jött le, hogy lehet szerencsém is...
Előre is köszönöm!


V/
(titán)

Benne van az árban ha cégtől vetted, szóval mivel kifizetted nem kell újból fizetni. (Ha kapsz számlát mert cég volt az eladó, akkor rajta lesz) Csak ha magánszemélytől vásárolsz akkor nincs áfa felszámolva az EU-n belüli vásárlásoknál.

[ Szerkesztve ]


UserX
(őstag)

Magánszemélytől vettem...! :W Ezt nem kalkuláltam bele! Köszi a választ!


V/
(titán)

Akkor nem volt áfa benne az árban, de nem is kell fizetni, ha privater Verkäufer volt.

[ Szerkesztve ]


UserX
(őstag)

Köszi ismételten! Az hol tudom megnézni? Németül egyáltalán nem beszélek...


V/
(titán)

Jobb szélen a neve alatt, az Angemeldet.......

Magán (privater)

Üzleti (gewerblicher)


jojoando
(senior tag)

A Google Chrome böngészővel bármely külföldi oldalra belépve az egered jobb gombjára klikkelve a menüben ezt a listát láthatod. [kép] Felajánlja a magyarra fordítást, kivéve ha az írás fotón van.


Bubaaa
(aktív tag)

Ma megérkezett a csomagom. :C
Ami meglepetés,hogy reggel a foxpost-tól kaptam egy sms-t,hogy csomagom érkezik 17-19óra között.
Elősször azt hittem valami átverés,mert nem is rendeltem foxpostba semmit,aztán felhívtam a megadott telszámot,mert se csomagszám semmi nem volt az sms-ben,csak egy telefonszám,meg egy link,amire nem mertem rákattintani. Kiderült tényleg ő hozza.

Érdekes hogy kínából a lakásomig 0,95dollárért ideér a csomag,ha egy pizzát rendelek két kerülettel arrébbról az 1500forint :DD

Azért az jellemző hogy míg beért az országba a csomag,mindennek megvolt a nyoma,ahogy kis hazánkba ért eltűnt a nyomonkövetés...

És ezt még most is így jelzi!


V/
(titán)

Itt azért nem tudtad követni, mert ezek szerint a litván posta nem a magyar Postának adta át, valószínű hogy nem velük van szerződése, tudnak valamit ők is. Magyarországon belül nem a postai azonosító van már használva.


Darth_Revan
(veterán)
Blog

Sziasztok!
Ebay küldött egy felszólítást, hogy 3.81 USD-vel tartozom egy ebay fiók tekintetében, amit évek óta nem használtam. Zárolni akarom a fiókot, de előtte ki akarom fietni a tartozást, de az Istenért sem engedi. Hiába írom be, hogy 3.81 USD-t akarok fizetni, azaz a teljes tartozást, mindig azt a hibát dobja, hogy "Overpayment more than the amount due is not allowed."

Nagyon elegem van ebből az egész ebay-ből...az oldala fele nem működik és be se tölti az oldalt, meg sokszor a trükköző vevőnek adnak igazat. Most is kérik a pénzt, de amikor adni akarom akkor meg nem kell nekik. Hogyan tudom rendezni a tartozást és végre szabadulni ettől a hulladék oldaltól ?

[ Szerkesztve ]

üzenetek