eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Bubaaa
(aktív tag)

Most megnéztem egy másik oldalon ott ezt látom.


V/
(titán)

Akkor Litvánia a te tranzit országod, oda fog elsőként megérkezni, ha a Magyar Posta megkapja majd küldenek értesítőt hogy menj be érte, mert ezeket csak akkor kézbesítik címen ha 24 mm-nél vékonyabb és begyömöszölhető a postaládába. Ebben az évben még megkapod, nem január lesz belőle.

[ Szerkesztve ]


Bubaaa
(aktív tag)

Köszönöm. Engem megtévesztett hogy azt írta,megérkezett a célország repülőterére. De így már világos,ahogy leírtad. Még egyszer köszönöm! :R


rednifegnar
(senior tag)

vettem angliabol egy cuccot, megjott hibas, belso hibai vannak, nem szallitasi, egyszeruen ez igy nem mukodhetett. irtam neki egy uzenetet h nem okes a cucc, kepket mellekeltem.

erre visszairt hogy o kituno allapotban adta el es biztos a szallitas miatt van (gsp/dpd volt).
megneztem a felteteleket, nem fogad visszakuldest (nem is szeretnem mert nagy dog nehez, biztos szivnek a feladassal).

na lenyeg, irt egy mondatot amit nem annyira ertek, ez mit takarhat?:

"I have contacted eBay who have stated you need to raise SNAD case with the reason "Item received in damage condition Via GSP"


V/
(titán)

A case indítás indoka.
SNAD - significantly not as described vagy NAD - Not as described.
És a folytatás hogy szállítás közben sérült meg.
Kattints már a Return this item gombra akkor látod az opciókat Arrived damaged is lehet a szöveg, eltérőek az angol és az amerikai indoklás megnevezések


[CS]Blade2
(addikt)

[link]
Itt mi ez a "Pay only $39.19. Show me how"? Mi a buktató?
Szerintetek ez rendben kijönne innen? A VAT-ot számolja fizetésnél, akkor itthon már csak 400-800Ft lenne a posta, igaz?


V/
(titán)

Én nem látok semmi akciót, csak annyit hogy US $48.99 és lehet ajánlatot tenni a Make offer-el.
Ha nem felejti el közölni a szállítóval hogy ez eBay IOSS fizetés volt akkor csak annyit kell fizetned ha a Magyar Posta lesz a kézbesítő és USA-ból kapja meg küldeményt, nem pedig EU-ban feladottként. Ha nincs az meg a Postának a küldeményadatok közt hogy ez IOSS vásárlás volt akkor kérni fogják az áfát is.


[CS]Blade2
(addikt)

Ezt látom én hozzá 39,19-ért:
Ezt látom a VAT részére, ha rányomom, hogy megvenném:

Na most akkor itt a VAT-ban még nincs benne a magyar ÁFA?


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Ebay-en rendeltem egy procit, már úton van. De eddig úgy tűnik hogy az eladó szerintem félrevezetett. [link]
Egy i7 7900X prociról azaz annak ES verziójáról lenne szó amire persze rákérdeztem üzenetben egyből és QS-nek nevezte majd küldött egy linket is hogy mi a QS/ES, valamint hogy megegyezik paramétereiben a kiadottal csak a kupak más. (illetve a socketre is rákérdeztem mert a cpu-z képen más szerepel)
A gond az hogy a spec száma alapján nem is desktop (skylake-x) hanem a workstation (skylake-w) verzió nem unlockedes példánya. (rohadt sok googlézás után, illetve youtube videók is vannak róla) Ami számomra nem lenne baj viszont az hogy 1ghz-el kevesebb az órajele az már bizony elég nagy probléma. Rendeltem már tőle és eddig mindig azt kaptam amit kértem, most is előre rákérdeztem a részletekre (alaplap kompatibilitásra is).

Tehát a lényeg az eladó nem azt küldi amit megrendeltem. Azaz mind a leírásban mint az üzenetben félrevezetett. Hozzáteszem lehet nem szándékosan csak maga sem tudja mi is ez (én is csak több óra google/fórum túrás után jöttem rá).
Ilyenkor nyilván majd ha megérkezik kirpóbálom és ha nem jó akkor mik a lehetőségeim?
Magyarán ha az eladó üzenetben is félrevezet akkor ki állja a költségeket? (gondolok itt áfára amit már kifizettem ebaynek előre, visszaküldésre stb)


V/
(titán)

Kaptál egy eladói kupont nincs ezzel gond. A fizetéskor adja hozzá az áfát, az eBay hirdetésben nettó árakat ír, mivel amíg nem akar fizet valaki nem tudja hogy melyik ország áfáját számolja ki. A VAT az az áfa és a 27%.
De nehogy forintban fizesd, mert bár nem tudom hogy melyik banktól van a kártyád ami használva lesz a PayPal-on keresztül, mert az eBay árfolyama az 411,034 Ft/1USD, míg a piaci (Wise. Revolut) 388,528 Ft


V/
(titán)

Nem értem az áfa problémádat, mert nincs.Ha nem azt kapod meg amit megrendeltél akkor a teljes pénz kapod vissza amit kifizettél, ami a bruttó összeg, nem kell áfával foglalkozni, ha rész visszatérítés van akkor annak megfelelően a bruttóból számolnak arányosan
A visszaküldés hibás teljesítés esetén az eBay szerint az eladó költsége, az eladó a hirdetésben is írja hogy van visszaküldés 30 napig.
Returns:30 day returns | Buyer pays for return shipping itt az hogy a vevő fizet arra vonatkozik ha meggondolná magát, de mint írtam hibás teljesítés az más eset.
Viszont tudj arról a hogy PayPal november 27-től megszüntette a visszaküldési költségtérítés promóciót az már nem vehető igénybe.

[ Szerkesztve ]


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Nagyon köszönöm a segítséget. Ellégé megzavart a buyer pays for return shipping.
Mivel az eladótól vettem már igen sok mindent ezért megpróbálok majd valami köztes megoldást. (részvisszatérítést, mert nem azt mondom hogy használtatatlan lesz így de jóval lassabb ez a proci mint a hirdetett. (2,4-3,2ghz max a 3,3-4,3ghz helyett).
Csak ez a ki fizeti a visszaküldést nem volt tiszta nekem. Így már teljesen érthető!
Köszi!


[CS]Blade2
(addikt)

Raiffeisen forint számla és kártya van. Ez ér valamit?

Még valami. Ha a review offer-re megyek akkor US $44.09 (10.00% off)
A kuponkódos meg: Pay only $39.19
Gondolom akkor ez vagy-vagy, szóval a teli árast nyomjam a kóddal, igaz?

Remélem nem lesz gáz, először rendelek ilyen és először nem Kínából.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Amelyiknél kevesebbet kell fizetni, szerintem a kupon kódos éri meg. A Rafi-nál most a $ az 398,48 Ft. Szóval amikor megkérdezi az eBay akkor ne a forintot válaszd.


temporello
(tag)

A "Coupon NOVDEAL22"-t be kell jelölni a kedvezményhez.


[CS]Blade2
(addikt)

26663,53Ft van feltüntetve a Rai app-ban, de írja, hogy még kicsit változhat a tényleges. Ez 398,48 ahogy írtad.

Az e-mail-ben pedig van egy ilyen:
Tax Details: VAT Paid: IOSS ID:IM.......

Akkor most 2-4 hét várakozás. A következő történés akkor az lesz, hogy jön valami e-mail, sms vagy postagalamb, hogy fizessek be online 399Ft-ot a postának :F


V/
(titán)

Még most is 14 napon belül itt van az USA küldemény, majd lesz valami nyomkövetési azonosító amiből majd látod hogy ki fogja kézbesíteni. Azt hiába látod most hogy IOSS, ha a feladásnál a küldeményhez nem adja meg az eladó akkor ez semmit sem fog érni


[CS]Blade2
(addikt)

Akkor max. kifizetem még 1x, és jelentkezem itt, hogy az egyiket visszaszerezzük.


kokokka
(őstag)

Egyik vevőm cancel-t kért a vásárlására. Írtam neki, erre azt válaszolta, hogy nehogy töröljem mert véletlen volt a kérés. Viszont nem tudom, hogyan tovább, mert ennyit látok csupán:

A lenyíló menüben sincs olyan, hogy mégis szeretném elüldeni neki. Hogyan tovább? Töröljem és vegye meg újra?


kokokka
(őstag)

Lemaradt :

üzenetek