eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


martonl
(senior tag)

Ok, köszi. Mert az egyik eladó értetlenkedik itt nekem, hogy ebben az Ebay az illetékes. Hát nem ők, én is így tudtam.
Amazonnál ha jól rémlik vettem már külsőstől és kapásból az ÁFA nélküli árat láttam és fizettem. Ők ezek szerint ezt másképp oldották meg. Tudtommal az Amazon kéri ki a számlát ilyenkor és a fizetés is rajtuk keresztül megy.

[ Szerkesztve ]


jojoando
(senior tag)

Tisztelt Nagyuram!
Úgy látszik az Ebay fedélzetén fegyelem nuku.
Az Angol eladó, bár keddre shippinget írt az Ebay oldalra a gyökér se adta fel Ángliában.
2023-01-26 17:08 Az elemet előkészítő feladó ---- azaz talán holnap pénteken feladja, a Német ígérgetett követési szám nincs, csak hogy simával adta fel, ott is shipping van kedd óta, de nemzetközi követő nincs.
Azért ez már annyira nem tetszik az Ebay oldalán, nem 500Ft-s dolgot rendeltem.


V/
(titán)

Az én csomagomat sem adta fel a német, újra beteg lett és árva, se családja, se barátja aki ki tudná segíteni, persze a gondolom a pénzt már elköltötte gyógyszerre mert azt már megkapta.


HoppMaster
(aktív tag)

Nem is tudtam ilyen drága egy időzített hirdetés feladása ami magától ajánl fel a rendszer. Azonban nem figyelmeztet, hogy fizetni is kell majd érte csak jön a fizetési felszólítás, hogy 29 EUR-al fogják terhelni 3 nap múlva a számlám.

Most ez létezik?
Írok az ÜSZI-nek, de napok óta semmi válasz, újabban szarnak ez eladók fejére, de ez azóta van mióta levették, azt, h tudjon az eladó a vevőnek negatív értékelést adni. Nem az első esetem van, hogy megnyeri a licitet valaki és nem fizeti ki, de nem is reagál a megkeresésre.


jojoando
(senior tag)

Szeretnék kérdezni a német eladómmal kapcsolatban.
Ő azt mondja, feladta a csomagot , de csomagszámot nem akar mutatni, mert szerinte nincs, szóval kérdésem annyi, érdemes ezt jelezni az Ebay felé, hogy nem korrekt a postázás?
Vagy mikor mondhatom azt, hogy eltelt "X" idő és szerintem az eladó hazudik.
Megjegyzeném, másnap elküldöttbe tette a terméket.
Az Angol is ezt tette, ráírásom után csütörtökön feladta a keddi shippinget, de nem került rá sor, hogy a központi postáról a vámra küldjék 1 nap alatt, azaz a Londoni elosztóban van, hozzá sem nyúltak.


V/
(titán)

Kap nyugtát a postán és azon van valami azonosító, mégha nem is nyomkövetési szám, szóval azt elküldheti hogy igazolja a feladást.
De írtam már, ha nem akar beírni nyomkövetési számot akkor arra nem tudod kényszeríteni, ha pedig az van hogy szállítva a tétel akkor amíg nem telik le a várható szállítási idő addig nem igazán tudsz reklamálni.
At Egyesült Királyságból nem olyan egyszerűen léptetik ki a vámosok, mert más szabályok vanak náluk mint az EU-ban.


jojoando
(senior tag)

Tudnak dolgozni az angolok, bár hétfő reggel van, 8 kor változás semmi. :(
tracking history
Thursday 26 January 2023
19:30Item Despatched to Heathrow Worldwide DCManchester MC
17:08Sender preparing item


V/
(titán)

Írtam az okát, van amikor kiléptetés 3-szor annyi idő mint a Brexit előtt, akár 2 hét is lehet.


Pöttön
(őstag)

Sziasztok!
Vettem pár napja 2 terméket ebay-ről.
Az egyik az egy t430 thinkpad cpu hűtő, a másik meg egy alienware cpu hűtő.
A t430 hűtőért összesen 16,877 ft-ot fizettem, a másikért meg 27,855 ft-ot.

Mind a kettőnél fizetnem kellett a házhoz szállítást is, így jöttek ki a fenti árak.
És ez van ki írva a szállítási költség alá, a hirdetésben:
A nemzetközi szállítású árucikkeket vámkezelhetik, és további költségekkel járhatnak.
Illetve mindkét cucc Kínából jön.

A kérdésem az lenne, hogy mennyi plusz költségre kell majd még számítanom, ha ide érnek hozzám a csomagok?
Ezek szerint ezekre az árakra még megy áfa, és vám is? :F

A másik kérdésem az nem teljesen ide kapcsolódik.
Az amerikai rokonom lomtalanít, és 1-2 laptop alkatrészt elküldene nekem ami már nem kell neki. A kérdés ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ezt a csomagot is vámolják majd?

[ Szerkesztve ]


h1mpi
(nagyúr)

Szia,

Szerepelt olyan sor, amikor fizettél, hogy HÉA? Ha igen, akkor kifiezetted az ÁFA-t, ha nem, akkor majd itthon kell kézbesítés előtt vagy kézbesítéskor.

USA csomagot ilyen értékhatárnál nem vámolnak, írjon rá 10$-t és akkor arra jön csak a 27% ÁFA. Vagy küldheti gift-ként, de az melósabb.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ha már forintban írtad akkor a termék áránál 64000 Ft-ig nincs vám, csak áfa fizetés azt nálad az eBay levonta a fizetéskor. Ezután a szállítás módjától az itthoni kézbesítő cégtől függ hogy lesz-e + költséged.
Ha ez a Magyar Posta és megkapták azt hogy ez áfa levonásos fizetés volt és az elektronikus küldemény adatok közt van elérhetőséged akkor csak 399 Ft kezelési díj merül fel.
Ha a fenti két dologból hiányzik valamelyik akkor áfát is kérhetnek vagy utánvétes kézbesítés 799 Ft.ja lesz a kezelési díj.
Minden küldemény EU-n kívülről vámolással jön be akár új, akár használt, akár magánszemélytől, akár cégtől történő beszerzés és az áfát mindig számolni kell ezen folyamatban.
Az Összefogalaló részletesen tartalmaz minden információt 16. Vámügyintézésről néhány gondolat

[ Szerkesztve ]


jojoando
(senior tag)

A Német meg is érkezett boritékban, 2 bélyeggel, belefért :) :D
Gyorsabban érkezett, mint egy csomag! :C


Pöttön
(őstag)

Köszi az infót!
Akkor már csak egy minimális plusz szállítási költségre számíthatok ezek szerint.

[ Szerkesztve ]


HoppMaster
(aktív tag)

Erre valaki?
Vagy hová tudok írni a problémával kapcsolatban, mert írtam egy reklamációt az appon belől, de semmi válasz.


V/
(titán)

Két dolgot említettél,a jutalékos témára nincs mit írni, az opciónál jelezve hogy pénzes.
Ha a vevő nem fizet 4 napon belül akkor nem fizetett a vevő case indítható


Kisfundy
(aktív tag)

Sziasztok!

olyan tortent, hogy vásároltam egy alaplapot,es egy tapegyseget,ami egy bizonyos gephez jo csak(ezert kicsi ra az erdeklodes),licites volt es viszonylag a tudasahoz kepest alacsonyan maradt a licit osszege! ( alaplap 10 font,tap 1 font) .
Angliabol hirdet az elado,es csak oda is szallit,Mivel mar csinaltam olyat hogy az UK-be elo ismeroshoz kuldettem csomagokat,igy most is ezt valasztottam,licitalas elott megvaltoztattam az elsodleges postazasi cimemet UK-re,amit meg is irtam az eladonak,mivele elotte mar erdeklodtem hogy esetlegesen megsem akarja e europaba kuldeni. De egyik levelemre sem valaszolt. A licit megnyerése utan kifizettem a ket termek arat,majd 2 hetig nem tortent semmi. Majd tegnap torolte a megrendelesemet barmilyen indok nelkul! Lehet/erdemes ezzel foglalkozni? Gondolom az nem tetszett neki hogy alacsonyan maradt a licit osszege…

koszonom a valaszt! :R


V/
(titán)

Törölheti a vásárlást és nem érdemes agyalni rajta. Ha kevesli az összeget akkor azt nem írhatja indoknak, de azt hogy tönkrement, nem a hirdetés szerinti állapotú lett, ellopták az már megfelelő indok az eBay felé, neked nem kell megindokolnia.
Nekem is van egy eladó aki nem akarja elküldeni de nem törli annak ellenére hogy már én is kértem amikor kinyögte hogy nem akarja elküldeni. Te legalább már a pénzed közelében vagy.

[ Szerkesztve ]


szaszlaci
(addikt)
Blog

Üdv!

Hogy megy mostanság a pár dolláros dolgok vámkezelése? Jól értem, hogy 799 Ft vámkezelési díj + 27 % ÁFA, átvételkor?
Köszi!


V/
(titán)

Leírtam az Összefoglalóban a 16. pont, 150€ összegig az eBay szedi be az áfát. Ha a Magyar Posta a kézbesítő és EU-n kívüli a küldemény azonosítója akkor 399 vagy 799 Ft a kezelési költség


HoppMaster
(aktív tag)

Ha vissza lett vonva az a listázás és még mindig kéri a fizetést, holott nem aktív a hírdetés ezzel kapcsolatosan, hova tudok írni?

üzenetek