eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Nincs visszamondási lehetőség, amíg nem adják fel addig lehet kérni a vásárlás törlését amit vagy elfogad az eladó vagy nem. Ami már úton van azzal nem tudsz mit kezdeni még ha késlekedik is a szállítás, amikor letelik a várható kézbestési idő végső időpontaj akkor lehet kezdeni reklamálni hogy nem érkezett meg.


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Sziasztok,

Lenne egy kis problémám, nem tudom találkoztatok e hasonló esettel, jó lenne megvilágosodni.
A dolog a következő:
Van egy rendelésem Amerikából.
Az USPS és az összes csomag követő oldal azt mutatja, hogy megérkezett a csomag Amerikába, nyílván nem oda kellett volna érkeznie.
[kép]

Viszont az Ebay pedig azt mutatja, hogy "Megérkezett a szállítási központba", ahonnan 3napja nem mozdult.
[kép]

Találkozott valaki ilyennel, lehetséges, hogy az eladó egy hozzá közeleső helyet adott meg kiszállási helynek, aztán ő vagy ismerőse átvette a csomagot így nyerészkedve?

Előre is köszönöm a segítségeteket!


V/
(titán)

Ott úgy működik hogy kézbesítik a kiküldő logisztikai központnak és azt látod beírva. Ez így jó is. Legutóbb valaki Svájcon kersztül kapta meg és volt egy svájci postai azonosítója amit adtak a csomagnak és a Magyar Posta azzal kézbesítette neki. Szóval arra számolj hogy egy LS...CH küldeményazonosítóval kapni fogsz egy csomagot és ha valamilyen úton bekerült az küldemény elektronikus adatai közé az elektronikus elérhetőséged akkor értesítenek és 399 Ft kezelési díj lesz, ha nem lesz adat akkor 799 Ft.
A gond az hogy az eBay az e-mail címedet nem osztja meg az eladóval, a telefonszámot meg csak akkor ha az eladó bejelölte hogy kéri a vevők telefonszámát.
Ha ez 24 mm-nél vékonyabb akkor a postás viszi ki, egyébként meg kapsz egy értesítőt hogy átveheted a postán.

[ Szerkesztve ]


laskr99
(addikt)
Blog

A címek automatikusan fordítását hogy lehet teljesen kikapcsolni az appban? Nagyon irritáló.. Ki van kapcsolva, de akkor is magyar minden is.


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Nagyon szépen köszönöm a segítséged. :R
Megnyugtattál, 24mm-nél vastagabb a csomag, jobb is ha én megyek érte :DDD , hogy 399Ft vagy 799Ft lesz a kezelési költség az lényegtelen, mert nagyságrendekkel többe kerül a küldemény.

Ha megérkezett a csomag, akkor még írok, hogy mik történtek menetközben(reméljük semmi).


V/
(titán)

Angolra állítod az Androidot.


laskr99
(addikt)
Blog

Ez milyen szar így. Vicc kategória.


V/
(titán)

Sokat használom a német eBay-t és amikor valamiért az app-ot kell használom nálam a felület az magyar-angol-német nyelvű egyszerre.
Ezért inkább a böngészős verziót használom mert ott nekem mindig angol az eBay.com, az eBay.uk és német az eBay.de és még a mobil böngészőben is az a nyelv, így minek az eBay app?


rednifegnar
(senior tag)

nekem az appban total kaosz van, random fordit szavakat random nyelvre, van hogy lengyelul beszel. a legtobb dolog kevert nyelven van, az meg jobb hogy kepes cég és márkaneveket is forditgatni. neha csak lesek hogy mit is latok es probalom visszaforditani a logikajaval.

telon inkabb operabol hasznalom asztali modban. az se tokeletes mert pl a figyelo listat nem jol jeleniti meg, de amugy normalis mintha egy pc-rol hasznalnam. persze meg kell szokni hogy telorol is ugy kell kezelni mint egy pc-s bongeszot.


ugri77
(tag)

Licitet nem tudtam törölni , mert Ebay fordítással magyarul volt megjelenítve az oldal.

Szerencsére V javaslatával megoldódott a licit törlés.. Angol nyelvre állítva sikerült!
"Ha magyar nyelven van nálad az eBay, akkor lehet hogy ezek sem működnek, német vagy angol eBay-n kéne próbálni."


-Gabesz-
(senior tag)

Ebay-es rendelés érkezik, HÉA fizetésre került.
Posta most mégis be akarja hajtani az áfát kb. 19eFt értékű a küldemény.
Mit lehet tenni?


V/
(titán)

Hiába fizetted ki, ha az eladó a küldeménynél ezt nem jelezte a feladáskor így a Posta kénytelen elkérni, mivel nem tudnak róla hogy te azt kifizetted.
Lerendezed velük, kifizeted begújtőd az okmányokat és azután az Összefoglalóban leírtak szerint jársz el.
17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.

[ Szerkesztve ]


Czmorek
(aktív tag)

Helló!
Ma licitáltam erre-arra, és fura adatok jelennek meg, stb...
Ezek mik?
* Átváltva erről: U+20AC 12,00 (+U+20AC 16,00)


V/
(titán)

* Átváltva erről: € 12,00 (+€ 16,00)
Az € Unicode kódja: U+20AC állítsd angol nyelvre vagy nyomj egyszerre CTRL és F5 gombokat hogy frissüljön a képernyő.

[ Szerkesztve ]


Czmorek
(aktív tag)

Köszi.
Angolul már valóban más.


imyourfriend
(őstag)

Üdv!

Vásároltam egy Carista OBD2-es adaptert VW autóhoz, melyre megfizettem ebayen az adót, összesen 35,54 fontot. A csomagot az eladó feladta, majd csomagkövetésnél az látszik 02.06.-a óta, hogy vámkezelés alatt áll, de se egy email semmilyen történés nem érkezik, se Postától, se Vámhivataltól, ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm a mielőbbi választ. :R


V/
(titán)

Milyen nyomkövetési azonosítója van, mert nem biztos hogy postás lesz.
Egyébként ha az eladó nem jelzi a küldemény adatoknál hogy kifizetted az áfát (IOSS fizetés) akkor itthon kérheti a szállító azt is. Ilyenkor az eBay-tól kéred vissza az ott beszedett áfát, bővebben az Összefoglalóban.


imyourfriend
(őstag)

Szia,

UPAAG0000000*** ez globális, 320480407000*** royal mail, illetve egy dpd parcel label number és egy shipment number. Furcsállom 2 hét alatt a vámosoknak nem sikerült kezdeni vele semmit sem, brexit ésatöbbi holnap fel kellene tárcsáznom a vámosokat bár sok jót nem remélek.. gondolom várjak türelemmel választ. :)


V/
(titán)

Mivel DPD hozza nem a Posta így onnan ne várj értesítést, a DPD oldalán nézd a nyomkövetést.
Az Egyesült Királyságból akár 10 nap is lehet mire kijut a vámon és még a DPD vámoltatása is csúszhat, mert nem Magyarországon végzik, hanem Franciaországban.
Telefonon semmit nem tudsz megsürgetni, intézni, a szállító cég vámoltat, arra neked semmi ráhatásod nincs ezért nem is keresnek a Vámhivataltól sem. A DPD-nél érdeklődhetsz.


imyourfriend
(őstag)

Köszönöm szépen a gyors választ! :)

üzenetek