eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


BlackSoft
(addikt)
Blog

Akkor picit pontosítom, ha nem lenne egyértelmű.

Alkalmas-e az ebay, olyan célra, hogy elsődlegesen személyes átvélre kínáljon valaki rajta valamit? Mert a hirdetni kívánt terméknek a várható vételára ~650 ezer euró, amit nyilván nem fog senki paypalon dobálni, és postán várni a csomagját, hanem több személy részvételével SWIFT fizetési móddal, vagy cash mellett történhet átadás-átvétel.


somnia
(őstag)

Valószínúleg igen, hiszen kocsit, hajót stb. árulnak.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Kezdő eladó max 500 $ limit. Előfizetéses eladónál más szabályok, de a 712140 $ érték egy tételre az sok, az adott dologtól is függ az eladás, szóval arra keressél rá az eBay vonatkozásában amit el szeretnél adni hogy lehetséges-e. PayPal-al nem fogja senki se fizetni.

[ Szerkesztve ]


BlackSoft
(addikt)
Blog

Értem, köszi! Tehát akkor esetleg előfizetéses formulával működhet a dolog :R

A történet tárgya nem ütközik semmilyen szabályba, gyűjtői dologról van szó, így erről a részről rendben van a hirdetés szerintem. Volt már több millió dollárért elkelt baseball kártya és egyebek is a piactéren, így akkor rendben lehet.


V/
(titán)

Ha fel tudod adni a hirdetés akkor megy. Viszont majd egy EUR-os bankszámlát hozzá kell adnod a fiókodhoz mert arra érkezne a pénz és arról szedi le az eBay a költségeit. Ez akkor is kell ha személyes átvétel és készpénzes (akkor egy azonnali utalás is az lenne) fizetés történik. A PayPal már csak vásárlásnál fizetésre szolgál.
A magyar lakhelyű eladók az EU-s eBay-hez tartoznak és ezért EUR az elszámolás, bármely devizában fizetnek az EUR-ra konvertálva kerül kiküldésre és értelemszerűen EUR-ban kell fizetni a díjakat. Hitelesíteni kell a számlát így azt korábban kell lerendezni mert nem azonnal fut végig a számlaterheléses ellenőrzés.


BlackSoft
(addikt)
Blog

Köszi a plusz infókat, nagy segítség :R


bikfic1
(tag)

Sziasztok. Usa- bol rendelnék műszaki cikket 200 usd értékben. Sajna csak ott árulják. Már több eladónal probalkoztam de egyiknek se sikerült beállítani a nemzetközi szállítást hogy Magyarországra küldhesse. Van valami gond mostanában ezzel másnak is? Korábban már többször rendeltem usabol global shippinggel gond nélkül. Köszi.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nincs ilyen gond, de a szállítás nem minden esetben állítható a hirdetés feladás után. Aztán egy másik dolog hogy ez az indoka, ha nem akar ide szállíttatni.


bikfic1
(tag)

Pedig szeretné eladni. Még kedvezményt is adott rá csak vigyem. 😊


rednifegnar
(senior tag)

nem tom mukodik e meg de en egyszer ugy csinaltam, hogy felvettem egy fake kulfoldi cimet, beallitottam elsodlegesnek aztan azzal lenyomtam, a kulonbozetet meg kifizettem. gondolom ez gsp eseten nem mukodik.


V/
(titán)

Azzal az gond hogy ha nem a licitálásnál megadott címre küldi az eladó ugrik az eladási védelem a csomag sérülése, elvesztése esetére


Atomantiii
(őstag)

Szeretnék venni ebayről egy antenna beállító műszert 55 dollárba kerül, Kínából küldenék. Ezután kell fizetni itthon vámot, áfát vagy mindkettőt? Ha igen hogyan történik a menete?


V/
(titán)

Az Összefoglaló 16.pontban leírva minden úgy 170 USD értékig nincs vám és az eBay szedi be az áfát. Az itteni vámolás automatikus ha posta akkor 399 Ft kezelési díjat kérnek amit online lehet kifizetni a lehetőségről értesítést kapsz.


Atomantiii
(őstag)

Köszönöm.


Spec
(őstag)

Sziasztok! Lenne pár amatőr kérdésem...
Az összefoglalót megnéztem, de nem találtam választ a problémáimra.

1. Hiába van bekapcsolva az Ebay applikációban, hogy ne fordítson (pontosabban ki van kapcsolva, hogy fordítson), mégis minden termék nevét lefordítja magyarra, gyakorlatilag bugyuta tükörfordítással, ami sokszor félreérthető eredményt szül. Meg lehet ettől szabadulni valahogy?

2. A keresési találatokban miért 99%-ban csak USA, és Nagy Britannia-beli termékeket listáz gyakorlatilag? Mintha a világ más része nem létezne az Ebayen. Néha be-be ugrik egy pár német találat is, de elenyészó ritkasággal. Földrajzilag a világ ebből áll az Ebayen? Európa többi országából szinte soha semmit nem listáz, pl. Mo.-ról se láttam még soha semmit, pedig tudtommal elég sokan Ebayeznek nálunk is. Ez miért van?

3. Tegyük fel, hogy az EU-n kívülről rendelek valamit, pl. Nagy Britanniából, és egy terméket eleve úgy vásárolok meg, hogy vámmentes, és ez fel is van tüntetve rajta jól látható módon. Az áfát is előre kifizetem, akkor a posta miért számol fel 899 Ft vámkezelési díjat, amit a kézbesítéskor hajt be?

4. Miért ilyen rohadt drága a postaköltség az Ebay-en? Nem akarom elhinni, hogy a nemzetközi postázás, csak ilyen drágán működik. Rendelek mondjuk egy kb. 50 gramm súlyú képregényt, aminek az ára 7000 Ft. Egy sima borítékban, kb. ajánlott levélként feladják, és erre rászámol 8-10.000 Ft-ot a postaköltségre. Aránytalan az egész, és olcsóbb alternatíva sincs. Van erre valami megoldás?

Előre is köszi a válaszokat!


V/
(titán)

1. Ha az Android vagy az IOSS magyar nyelvű akkor nem lehet kikapcsolni, onnan szedi a beállítást.

2. Vannak nemzeti eBay oldalak, aki az adott országban él annak kedvezőbb ott hirdetni, lépj túl az eBay.com-on a keresésénél, minden eBay-en beléphetsz az azonosítóiddal.
Ezek felsorolva az Összefoglalóban, illetve az eBay oldal alján.
7. Hivatalos eBay oldalak, nem teljes felsorolás:
eBay USA, nemzetközi
eBay Németország
eBay Egyesült Királyság
eBay Franciaország
eBay Ausztrália
eBay Kanada
eBay Ausztria
eBay Lengyelország

3. Azért mert annak aki küldi annak a szállító felé jeleznie kell hogy IOSS vásárlás volt és az eBay beszedte az áfát, ha nem teszi meg, akkor a jogszabályok alapján a Magyar Posta kénytelen beszedni az áfát és ezért felszámolja az érték utáni sávos díját . Ha nem kapja meg az információt akkor szerinted honnan tudná?
Példaként a az angol Royal Mail felületét mutatom ahol jelezni kell azt hogy IOSS vásárlás volt és meg kell adni a szükséges vámolási információkat, de más szállítók biztosítják ezt a lehetőséget csak az eladónak használni kellene

Ugyanúgy az eladónak küldemény elektronikus adatai közt meg kell adni az elérhetőségedet és akkor esetleg nem 799 Ft utánvétes hanem a 399 Ft online díjat fizeted.
Egy gond van, az eBay a GDPR miatt nem osztja meg az eladóval az e-mail címedet és a telefonszámodat meg csak akkor ha azt az eladó külön jelölte hogy eladás esetén azt is adják meg neki, ha nincs információ nem tudja megadni a küldemény adatoknál. Mivel automatikus vámolás van 150 € értékig a feldolgozó program nem a fizikai küldemény címkéjéről, hanem az elektronikus küldemény adatok és az elektronikus vám-árúnyilatkozat alapján tud dolgozni.

4. Miért ilyen drága? Mert ennyibe kerül a az elvesztés ellen biztosított nyomon követhető küldemény. Egyébként a Magyar Posta külföldre küldés költségei az aránytalanul drágák.

Ez azért nem egészen így van: Egy sima borítékban, kb. ajánlott levélként feladják, és erre rászámol 8-10.000 Ft-ot a postaköltségre.
És az eladó nem forintban fizet, hanem az ott szokásos devizában, ami az adott ország postai szolgáltatásához viszonyítva nem is biztos hogy magas.

[ Szerkesztve ]


kowu91
(csendes tag)

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Soha nem vásároltam még ebayről, viszont volna egy gyűjtői szobor, amit meg szeretnék rendelni amerikából, egy magánszemélytől. 400 dollár a szobor ára és 44,97 dollár a szállítási költség. Erre a költségre tesz még rá az ebay 120 dollárt héa címszó alatt. A kérdésem az lenne, hogy ez a héa pontosan mi takar? Ha jól értelmezem ez áfa költség, viszont ha ezt kifizetem, itthon már nem kell megfizetnem a 27%-os áfát? Elnézést kérek a buta kérdésért, de ez az első alkalom. :D


V/
(titán)

Szállít Magyarországra és látsz Global Shipping Program (GSP) szöveget?
HÉA = áfa
Akkor elméletben kifizeted és itthon nem kell.
Alap esetben viszont az eBay nem szedheti be a 150 EUR feletti érték esetén az áfát, mert arra nincs feljogosítva, 177 USD a maximum.


kowu91
(csendes tag)

Igen, szállít és a szállítási módnál az van feltüntetve, hogy ebay international shipping. Konkrétan olyan szöveget, hogy GSP nem látok sehol. Belinkelem a termék adatlapját, hátha az segítség.

[link]


Spec
(őstag)

Köszi a választ!
1. Értem, hát akkor így jártam. Mondjuk akkor nem értem miért van ez a beállítás az applikációban, ha nem működik? Na mindegy, ez van. :U

2. Vagyis ha nem lépkedek be az adott nemzeti Ebay oldalra (jesszus, ez is nemzeti már :D), akkor nem is láthatom az adott felhozatalt? A sima ebay.com, nem listáz mindent? Ez elég gáz így. Miért nem egységes az adatbázis? Érthetetlen...

3. Se áfát nem fizettem utólag, se vámot. Vagyis gondolom jelezte az eladó, hogy már meg lett fizetve, illetve hogy vám-mentes. De akkor mire fel fizettet a posta a vámkezelésre?

4. Értem én, de akkor is aránytalan. Vicces amikor valami elkel mondjuk 1 euróért, de a postaköltség az fixen 15 euro. Ezt hogy? Azért valahogy kellene tudni valami ésszerű értékhatárokat alkalmazni. Vagy legalább legyen választási lehetőség, hogy milyen postázást kérsz. Nem biztos hogy én akarok érték biztosított, hiper-szuper légipostás küldést. Egy pár eurós tételre, aminél ráadásul nem is fontos, hogy mikor ér ide, bőven megfelelne egy sima "economy" küldés is. De nincs ilyen opció sajnos.

[ Szerkesztve ]

üzenetek