eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Nem, csak bankszámla és lehetőleg EUR-os. Magyar fióknál a bankkártyára nem mehet, az csak fizetési eszköz. Az eBay EUR-t küld ki, nem ők váltják forintra. Javaslom a Wise EUR bankszámlát hozzáadni

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

More Actions, End item vagy End listing. De a lejárat előtt 12 óránál több és nem lehet licit rajta. A régebbi felületen volt Cancel


oil120
(senior tag)

Köszi, így sikerült


Golfplusz
(csendes tag)

Sziasztok!
Gondoltam adok egy kis információt a saját rendelésemmel kapcsolatban, és egyben köszönöm nektek a segítő hozzászólásokat.
Március 16-án rendeltem egy okosórát, már másnap kaptam egy TN-t. Ahogy "V/" mondta valóban egy luxemburgi nyomkövetővel jött később, és minden egyéb költség nélkül a Magyar Posta kézbesítette a tegnapi napon.
Így tökéletes volt minden.
Köszönöm még1x a segítségeteket.
Szép napot kívánok!


Bunken
(tag)
Blog

Először írtam az eladónak, hogy mi a gond. Azt válaszolta, hogy az ebay ajánlotta neki, hogy mondja vissza a vásárlást de nem tudja, hogy miért és vegyem fel a kapcsolatot az ebay-el. Írtam az ebay-nek is, hogy mi a gondom és szeretném tudni, hogy miért ajánlotta a rendszerük az eladónak, hogy törölje a rendelésem. Erre nem tudtak kielégítő választ adni, csak annyit írtak vissza, hogy nem tudják és vegyem fel a kapcsolatot az eladóval és ha másképp nem megy egyezzünk meg az ebay-en kívül. Amit se én se az eladó nem szeretett volna szerintem érthető okokból. Még megbeszéltem az eladóval, hogy váltok USD-re és megpróbálom újra megvásárolni.
Ezeket a köröket lefutottuk csütörtökre, péntek délután beléptem a PayPal fiókomba és átállítottam a kártyámhoz tartozó devizát USD-re, ebay-en rámentem az újravásárlásra és ott is kiválasztottam az USD-t, fizettem és már úton is van a csomagom. :)) :C

Nagyon szépen köszönöm a segítséget és tanácsokat! :R


Cha-b
(senior tag)

Sziasztok!

Sosem vásároltam még ebayről, és most lenne egy kés amilyet már régóta szeretnék, csak nem tudom, hogy mindennel együtt mennyi lenne a végösszeg. Olvastam az összefoglalót, de még így sem tiszta, hogy mennyi lehet majd a vége. Ha valakinek lenne 1 perce hogy ránézzen és mondjon egy kb. összeget, azért nagyon hálás lennék.

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ha elfogadod akkor az eBay nem szedi be az áfát, azt majd az itteni kézbesítő cég fogja kérni, az alapja a termék ára és a szállítási költség forintosítvs 27% és a cég vámolási díja, Magyar Posta 4000 Ft, futár cégek 7000-10000 Ft körül, ha az eladó sem tudja akkor én még annyira sem, így arra nem tudok mit jósolni, persze az eladó meg tudná mondani mert látja az eBay-en.


Cha-b
(senior tag)

Köszönöm szépen a választ!
Sajnos közben tárgytalan lett a kérdés, mert elvitték.
Accept offerre nem mertem rányomni, mert nem tudtam milyen költségek jönnek pluszba rá, illetve azt sem hogy utána már kötelező-e megvennem , ha nem tetszik a szállítási díj? Erre még megköszönnék egy választ, hogy a jövőben tudjam.


V/
(titán)

Ha elfogadod akkor kötelező megvenni, ennek az offer-nek ez a lényege, persze volt már aki nem fizette ki, lett neki egy nem fizetett téttel fekete pont, amit azért figyelnek.


Cha-b
(senior tag)

Köszi, ettöl tartottam, mert ha kaptam volna egy mondjuk 40ezres szállítási költséget, azt nem szívesen fogadtam volna el, ha tudtam volna mennyi a szállítás megveszem, mert elég jó volt az ár ehhez a késhez. :R


madle
(őstag)
Blog

Sziasztok,

UK-ból szeretnék rendelni alkatrészt. Olyan kérdésem lennem hogy jelzi a postaköltséget és az "import charges"-t külön. Ez utóbbi azt jelenti, hogy itt kifizetem vásárláskot a vámköltséget és minden egyebet vagy ez csak valami vámolás kezelési költsége? Nekem meg itthon mikor megjön még mehet rá szépen az áfa és vám?


V/
(titán)

Az Egyesült Királyságból nincs vám, ha angol termék, nem tranzit ország Anglia. Úgy 130 font összegig az eBay szedi be az áfát, ezt tartalmazza általában az import charges, ezért amikor kifizeted az eBay-en minden költséged benne van, lényeges hogy az eladó a szállító felé jelezze hogy ez IOSS féle vásárlás volt.
Ha több az értéke mint 130 font az egy kicsit bonyolultabb. Szóval magának az alkatrész árának az értéke számít jóhogy mivel kalkulálj.

[ Szerkesztve ]


madle
(őstag)
Blog

Köszi, akkor beleférek, 125 GBP maga a termék. Jóval olcsóbb még így is mint itthon. :R


busman
(addikt)

Sziasztok! Angliai vásárlás után milyen áfa ,van terheket kell megfizetnem. Használt óra 530GBP. Köszönöm.


V/
(titán)

27% áfa (termék ár és szállítási díj összege alapján) és a szállító vámkezelési költsége.


busman
(addikt)

Az áfa az megvan,valami 2.5% vámot láttam. Lehetséges?


V/
(titán)

Az Egyesült Királyság és az EU közt a kereskedelmi egyezmény alapján nincs vám. Akkor írtam volna.
Írtam hogy mikor van, pl. Kínából az Egyesült Királyságon keresztül (Anglia tranzit ország) jönne valami az vám terhelt lesz hiába indult onnan ide.


busman
(addikt)

Köszönöm szépen.


BlackSoft
(addikt)
Blog

Hali,

Van esetleg itt, olyan, aki rendkívül jártas, valódi tapasztalattal rendelkezik eBay-en való eladásokkal?

Mennyire reális gondolat az eBay-en való hirdetése egy aukcióra szánt tárgynak, aminek a várható végső ára nagyságrendelig, olyan mértékű, hogy nem reális a szállítás, kizárólag a személyes átvétel?
Azért érdekel első körben az eBay, mint lehetőség, mert nemzetközi, és nem nagyon látok hasonló alternatívát, ami itthonról minden probléma nélkül hozzáférhető lenne, ugyanakkor úgy ismerem az oldalt, hogy inkább az a működési elve (ami egyébként jó), hogy mindenki ad-vesz innen-onnan, paypalon biztonságosan fizet, a csomagok meg mennek a világban. De ez esetben sem a fizetés, sem az átvétel nem lenne reális, ilyen módon.

[ Szerkesztve ]


somnia
(őstag)

Leírtál 14 sort, anélkül. hogy valamit mondtál volna.

üzenetek