eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Francia91
(veterán)
Blog

Sziasztok!
USa-ból van-e értelme rendelni? Minden esetben megvámoltatják, vagy hogy zajlik mindez?
Az alábbi terméket szeretném megvásárolni, mert Németben ez 23 ezer, és Magyarországra nem szállít, Kínából is 20 ezer környékén mozog (onnan viszont még egy rendelésemre sem jött VÁM vagy ÁFA pluszba)

Inkább vegyem meg Kínából, esetleg Németből többért (vannak kint rokonok, szoktak hazajárni, hozzájuk be tudom rendelni Németországon belül), vagy van rá esély, hogy a képen látható összegből megúszom?

Sok cucc lenne a laptopomhoz USA-ból, de pont a + VÁM és ÁFA miatt nem mertem eddig onnan rendelni, inkább drágábban Kínából vagy Németországból rendeltem eddig

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Amikor fizeted akkor még rámegy az áfa, ez eBay szedi be 150€-ig nincs különbség hogy Kína vagy USA eBay eladó. Eddig a határig nincs vám. USD-ben úgy 180 $, ez a termék ára nettó, a szállítási költség nem számít az értékhatárba. Ha megbízható az eladó akkor inkább Németországból. Van lehetőség arra hogy megoldd azt hogy csak németbe szállít. Mailboxde.com regisztráció és van német címed ahonnan ide szállítják, én GLS-el szoktam hozatni.

[ Szerkesztve ]


jojoando
(senior tag)

Csak tanácsolni tudom a 2 komponensű ragasztót. az megfogja a hűtést rendesen, és nem szükséges újra költeni. [link].


Francia91
(veterán)
Blog

Semmi bajom a hűtéssel :)
Dell Precision M6800-asom van, AMD FirePro kártyával. Mivel cserélhető MXM foglalatos a GPU, cserélem egy komolyabb Quadro kártyára (M3000M vagy P3000) a nyáron, csak az AMD és az nVidia kártyákhoz más-más borda van, a VRM és pár más dolog elhelyezkedése miatt. És ezért vennék nVidia kártyás hűtőbordát.


Golfplusz
(csendes tag)

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Sokat segített.


jojoando
(senior tag)

Tudom, nekem is van egy alig használt M6800-s K3100m Nvidia kártyával [link] Nagyon király kártya, a Far Cry Primalt akadály mentesen viszi. Volt benne K5100M is nagy különbséget nem vettem észre, maximum aki tervezői munkára használná, de így is tökéletes szerkezet, de jobbra váltottam. :D


Francia91
(veterán)
Blog

M3000M is simán belemegy, az jóval decensebb teljesítményű a K3100M-nél, a P3000 pedig annál is fentebb van. És csak a driver-be kell beírni két sort, simán megeszi őket :)
A proci (esetemben i7-4930MX Extreme) pedig elég mindenre.
Amire meg nem, arra ott van az asztali Ryzen-es gép :)

"Volt benne K5100M is nagy különbséget nem vettem észre, maximum aki tervezői munkára használná"
Én CAD-ezek, és CAM-ezek, így szerintem nem válik káromra :)

[ Szerkesztve ]


jojoando
(senior tag)

Fullos CPU volt benne. nagy hasznát nem vettem, tettem bele kistesót a [link]
i7-4610M mindent visz tökéletesen. Sima Win 10 proval vígan elfutkorászik :D
Majd ha lesz egyszer hozzá türelmem kiteszem eladni. 16Gb rammal

[ Szerkesztve ]


Bunken
(tag)
Blog

Sziasztok.
Egy kis magyarázatra lenne szükségem.
Rendeltem az autómhoz egy alkatrészt amit itthon utángyártottban is majdnem 100 ezer forintért akartak adni, de ebay-en találtam jóval olcsóbban gyárit.
Viszont azt nem figyeltem, hogy az USA-ból, Orange megyéből jön.
Ez még nem is lenne gond mert így a plusz ÁFA költséggel is bőven jobban megéri.

Viszont ahogy a képen látszik is a kifizetés megtörtént de 12 perc múlva vissza is kaptam a teljes összeget.
Ez miért van / lehet vagy mi az oka? Ilyennel még nem volt dolgom.

Ahogy látni is a kép alján kaptam adószámlát és jóváírási értesítést is de indoklást nem.
Ilyenkor mi fog történni?


V/
(titán)

Volt elegendő pénz és a PayPal-on van fizetési tételsor? Lehet technikai hiba vagy az eladó meggondolta magát és sztornózta.
De meg is kérdezheted tőle, mert lehet hogy technikai hiba volt ha nem volt kizáró oka a fizetésnek. Megnéztem a hirdetést elméletben megvásárolható.
Bár nem értem hogy miért az eBay devizaváltást használtad azzal hogy forintban fizettél.

[ Szerkesztve ]


Bunken
(tag)
Blog

A pénzt már visszakaptam, rögtön akkor. Akkor írok neki, hogy mi a helyzet.
A devizaváltásban nem vagyok jártas, 1-2 évente rendelek 1 dolgot.
Köszönöm a választ. :R


Bunken
(tag)
Blog

Váltottam pár üzenetet az eladóval a vége az lett, hogy az ebay tanácsolta az eladónak, hogy törölje a végét. Ezt mondjuk nem értem de hát a Google fordító erre képes.
Még azt írta, hogy nem tud szállítani engedélyezett ebay-es rendelés nélkül és, hogy forduljak az ebay-hez. Ez mit jelent, mit lehet ilyenkor tenni?

Bemásolom azért a rövid és gyenge angol beszélgetést.

Én: Hello. Is something wrong? I got the money back.
Eladó: I understood from ebay that customer cancelled order?
Én: I did not cancel the order, I need the product. I don t know why I got the money back. Have you already sent the package?
Eladó: No, as ebay advised cancellation your end. I cannot ship without authorized ebay order. Please contact ebay to clarify, Thank you.


V/
(titán)

Arra gondolt hogy vásárold meg és akkor elküldi. Tényleg ránéztem nincs semmi kizáró dolog ami miatt nem vehetnéd meg, gondolom nincs sok vitás vásárlásod, nincs sok ki nem fizetett tételed vagy vásárlás visszamondásod. Ha az eBay dobta el a vásárlást nem ő akkor ez lehetett valami technikai hiba, gondolom a PayPal fiókod is megerősített fiók.

[ Szerkesztve ]


Bunken
(tag)
Blog

Egyetlen negatív vagy semleges értékelésem sincsen csak pozitív értékeléseim vannak. A PayPal fiókom is igen megerősített, annyi, hogy aznap nemsokkal vásárlás előtt adtam hozzá a bankkártyámat.
Esetleg ez okozhatta ezt?
Pedig hozzáadáskor jött az ellenőrző "levonás".
Ha már újravásárolom akkor milyen devizaváltót érdemes használni?


V/
(titán)

Ellenőrizd a kártyádat, de amikor hozzáadtad az érvényes volt és volt rajta elérhető kb 500 Ft?
A következőt javaslom ha a kártyát látod a PayPal-on hozzáadva.A fizetés előtt állítsd a PayPal-on a kártya alapdevizáját USD-re (abban fogsz az eBay-en fizetni).
Amikor előkerül az eBay-en a deviza számoló, választó ablak az USD legyen választva, mert ekkor a PayPal az USD összegű terhelést küldi el a kártyakibocsájtó felé, semmi deviza váltás hókuszpókusz.
Ezt a lépést (alapdeviza választás) értelemszerűen más devizában történő fizetéskor is célszerű meglépni, az a lényeg hogy mindig a fizetendő deviza legyen az alapértelmezett.
Ha tudnál több virtuális, digitális kártyát hozzáadni akkor a legjellemzőbb fizetős devizákat kellene a kártyákon beállítani, elnevezni kártya USD, kártya EUR, kártya HUF néven és az eBay-en mindig a devizát választva majd a PayPal-on az adott deviza elnevezésű kártyát választani a fizetésre.
Ez azért lenne jó mert egy kártyának az alapértelmezett deviza váltása havi szinten korlátozva van 6-10 alkalom, nem tudom apontso számot mert nekem 4 alapdevizás kártyám lett beállítva és így nem igazán kell cserélgetnem.
De ezen esetben is megmarad az a lehetőség -ha nem gyors fizetés van használva- hogy fizetéskor kiválasztani a kártyakibocsájtót deviza váltónak, ez nincs korlátozva.


Bunken
(tag)
Blog

Igen érvényes a kártya 2024 nyár végéig és volt / van rajta pénz is.
A többi így első olvasatra egy kicsit magas. :)
De megnézem, hogy mit hol tudok beállítani.
Nem szoktam sokat vásárolni, évente 1 max 2 dolgot.


oil120
(senior tag)

Sziasztok,
Az ebay-re feltett termékemet hogyan tudom törölni.
Azt hittem sikerült, de ma rákerestem és még mindig fent van.


V/
(titán)

A hirdetésnél kell törölnöd, az oldal szinkron az késhet.


Martin2876
(csendes tag)

Üdv, a jelenlegi kifizetési rendszerben be lehet állítani, hogy a kifizetést paypal számlára kapjam meg? Opcióknál csak számla és bankkártya jelenik meg nálam. Vagy esetleg ebay accountot nem lehet hagyni és később abból vásárolni? Teljesen feleslegesen váltom most forintra mivel automatikusan számlára küldik, amennyi bevételem van azt amúgy is ott költeném el.


oil120
(senior tag)

Köszi,
A sold-ra kell kattintanom?

üzenetek