exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


npera
(újonc)

Néztem sok Zach Gallardo videót (fixie témában), aztán volt egy "középkategóriás" osztályozó videója. Ott külön említette, ha EU-ban is elérhető gépekről volt szó.

A csatornája támogatója a Wabi Cycles, ami USA-ban elérhető és EU-ba szállítani finoman szólva nem éri meg. Simán lehet 400 dodó a szállítás és vám, aztán ha megnyomódik közben, akkor lehet szopni még extra köröket.

Még meg sem kaptam a Fuji gépet, de az agyam már beindult teoretikusan, szigorúan fotelből extrapolálva persze.... :U :C

Egy ilyen Wabi Classic álomszép lenne kék vázzal és aranybarna Brooks cuccokal, meg ezüst komponensekkel.

Az egyik osztályozó videóban volt szó a Dolan márkáról, amihez egyből kapcsolta az agyam Nova kommentjét, hogy pálya hajtómű és pályalánc, aztán BMX lánckerék hátra. A spórolás jegyében persze, mert az fontos. Most megnéztem rendesen és egész pofás gépek a Pre Cursa modellek.

Lehetséges rá féket rakni előre, hátra marad a lábfék akkor.

Van viszont pár bökkenő, ami a melóba járás esetén azért okozhat problémát... :(

What is the tyre clearance?

With the Alpina track fork the maximum tyre clearance is 23mm. When using the Dolan road fork the maximum tyre clearance is 28mm.

How many bottle cage mounts are there?

There are no mounts for bottle cages.

Can I fit brakes for road use?

The Pre Cursa can have a front brake fitted to the fork.

Viszont! Nincs minden remény veszve, mert van egy "városi" modelljük is. FXE a neve.

És ezen van két fék (jeeeee, legális!) és mehet rá sárhányó is. Jeeee!!!!

Erre szegecses gumi nem megy fel, mert szerintem 25 mm-es szegecses nincs is.

What is the tyre clearance?

The FXE has a maximum tyre clearance of 28mm without a mudguard and 25mm with a mudguard


npera
(újonc)

Fish & Chips tutorial? Lehet Nova tudja is.


npera
(újonc)

4 db 18650 cella 2V alatt volt (1,1V és hasonló feszültség), amikor most végigmentem a cellákon, hogy storage charge legyen mind.

Amikor megnéztem őket akkor jutott eszembe, hogy az utoljára vett Liitokala barna cellákat (official storeból jött) még nem is néztem meg, mert annyi minden volt.

2 db oké volt, kábé 3,3V-on voltak. Azokat felküldtem 3,7V-ra. A 2V alá merülteket az ISDT C4 Evo töltő először fel sem ismerte, mert annyira fura feszültségen voltak. Amikor kézzel kiválasztottam a kémiát, akkor viszont szó nélkül elkezdte őket alacsony árammal tölteni. 0,3A árammal felhúzta őket szépen, a cella hőmérséklete 45 fok Celsius volt közben. Nem hagytam ott a cuccot, figyeltem a szemem sarkából.

Kíváncsi vagyok ezek a cellák mennyire lesznek még használhatóak. Alighanem berakom őket a lőszeres ládába, aztán mennek a házon kívülre, mert ha a szabi alatt akar kigyulladni, akkor az szopó.


eattila
(csendes tag)

Magyar eü.:

apamnak felirtak olyan eszkozt receptre, amire nincs is tb tamogatas.

felirtak neki olyan eszkozt is, ami kb haszontalan, mert gyenge.

es ma engedtek haza a korhazbol, de hetfon vissza kell vinni, mert technikai hiba miatt meg kell ismetelni a mintavetelt.

Kicsit morcosak vagyunk….


npera
(újonc)

Megnéztem mennyi a taxi a reptérre. Egy irányban 485 SEK. Megnéztem mennyi a parkoló a reptéren. 799 SEK. Akkor kiviszem a családot szépen én magam.


npera
(újonc)

Ma volt egy kis szünet az esőben és a család miatt is éppen ráértem, így kipróbáltam az országútin az áttételt. A "nehezebb" 7. fokozatba raktam (elvileg a 6-7 között van valahol a Fuji áttétele), aztán körbementem a környéken pár emelkedőn. A ház mögötti közepesen meredek (ezt jól specifikáltam) emelkedőn egyik irányból lendületből fel lehet menni, mert a sorompó egy bringányi szélességet szabadon hagy. Ott simán felmentem.

A másik oldalon van egy olyan eltolt lassító korlát, mint a vasúti átjárók előtt szokott lenni a gyalogosoknak, hogy ne szaladjanak a vonat alá. Ott át tudtam menni lassan beklipszelve, aztán majdnem álló helyzetből indulva a másik oldalán a kis mezőnek szintén fel tudtam kapatni a dombra.

Szóval a meló irányában levő hosszú, de lankás emelkedő szerintem nem lesz gond. A másik kérdés a gyártól az IT-épületig vezető ösvény, ott szerintem picit meredekebb az emelkedő. De mivel a 7. fokozatban próbáltam és a valóság picit könnyebb lesz, így szerintem menni fog az is.

Ami fogas kérdés az a lányom (és most már a fiam) iskolája előtti bitang meredek ösvény. Ott egy földútról kell felkaptatni egy először murvás, aztán aszfaltos ösvényre, amin van egy beton virágágyás és egy sorompó, ami pont elég egy bringának. Ott ha hátradőlök picit, akkor emelkedik az első kerék, az annyira meredek.


-NoVa-
(addikt)

Hogy nehezebb legyen elképzelni, fejben vond ki a ferde láncvonal és a váltó veszteségét, azok fixin nincsenek. Szerintem könnyebb, mint egy hasonló áttétel váltós országútin.


npera
(újonc)

Akkor lehet meglesz az emelkedő a sulinál is. Kis lendülettel.

A bejáróssal egyesben fel is szoktam tolni a gyerekeket fél kézzel tolva őket, de ezzel nem fogom. Tekerjenek ők is :)


Samott
(addikt)

Ezt nevezem elhivatottsagnak: Double Shot Polyurethane Keycaps


Jahno
(őstag)

Yajj, megvettem a fél Lidlit. Alig volt hal. Újítottam fagyasztott hekket, némi harcsát és ponty patkót, meg persze egy adag kukoricát mert az múltkor is bejött (bár érdekes, a haja le volt tépve és nem tudom, hogy titkolni akarják az állapotát vagy tisztán tartani). Holnap még visszanézek pár apróságért. Jött üveg olívaolaj, citrom, friss bazsalikom meg persze csomag barna cukor, hogy a jövőben a BBQ-stílusú cuccokhoz vagy bármi mártáshoz jó legyen.


zetor2000
(senior tag)

Na, ilyen kéne nagy tömegben gyártva, világítós klavihoz is, hazai kiosztással és nagy enter gombbal, és megvan mindenki álma.
Jelenleg ez egy piaci rés. A "hazai kiosztás" az még jópár nyelvet lefed, akiknek eltér a sztenderd UK/US billentyűzetkiosztás, ott az piac lehet. És akár lehetne gombsapkánként is, vagy honosító szettekben árulni, vagy full szettben - hogy a színek is a helyükön legyenek.


npera
(újonc)

Ez egy szent őrület, igazi manufaktúra. Én azóta is stock használom a Duckyt, simán csak jó. A lányom is elkezdett gépelni rajta, gyakorolja a neveket és az ABC-t, meg a szmájlikat Word alatt.

Nehezítésképpen az IJKL helyett kurzor gombokat raktam rá, mert ott a kurzor rajta. És úgy is megoldja a kiscsaj... :C


npera
(újonc)

Már vízionálom is a 275k HUF-os magyar gombsort, amiért hosszú sorban állnak az emberek, mert igény az volna rá. Szerintem ez "picit" drága lenne ilyen processzel legyártva.

Ha pedig nagy szériában csinálod, akkor oda a varázsa a manufaktúrának.


npera
(újonc)

Ígéretes csomagnak tűnik.


Phülöp
(addikt)
Blog

CNC részét akár be is vállalhatom.


npera
(újonc)

Mivel lány csapatot edzek, ezért nem tudok teljesen egyetérteni a videó üzenetével, de azért messziről nézve és hunyorítva akár vicces is lehet.... :B


zetor2000
(senior tag)

A probléma ott van, hogy kicsi a piacunk... Akinek kell ilyen, az talán megfizetné, de nyilván nem adna érte sokezret / soktízezret.
Cserébe nincs egy rendes hazai kupakszett se, ami van, a CoolerMaster féle, az is lassan kikopik, nem lehet rendelni ésatöbbi, anyaga is eléggé gagyi.
Viszont ha körbenézel a világban, akkor más nációk hasonló rétegigényére nyitottak a gyártók. Nem gondolnám, hogy finn , svéd, dán, cseh, lengyel... bilentyűzet használók körében nagyobb eladásra számít(hat)anak, mégis lehet rendelni jópár gyártó termékét.

És igazából a processz ugyanaz, hogy egy gép kimar 2 öntőformát, egy másik meg beleönti a műanyagot. Csak az öntőformát nem készítik el hazai kiosztású kupakok öntésére.


eattila
(csendes tag)

De az csak 3 gomb!


hobizoli
(nagyúr)

egyebkent ha mar ez is 9.2sec-t tud 1/4-n, akkor a P+ mennyi lenne, 8.9?
az azt jelenti, hogy a jelenlegi sima Pléd ellen nezve a celvonalnal lenne kb 25m elonye annak, meg 160mph feletti ET, 100-200 ~4.2sec

vagy akkor most ezek utan az uj Tesla Roadster-re mi varhato?
mert az joval konnyebb lesz ennel a vasbálna tepsinel... :U


qnadam
(veterán)

úgy már nem fog megállni a projekt 275k-nál.

üzenetek