exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


qnadam
(veterán)

pont így


eattila
(csendes tag)

Nyilvan van melo mindben. Az elso kettohoz hasonlot akkor is tobbet lehet latni. A mono faszanyosabb.


eattila
(csendes tag)

Ma tervezek viztarozohoz menni :) Felfedezni.


eattila
(csendes tag)

Ródtrip volt a lányommal. Már messziről nagy volt a hangzavar. Terepeztünk a corollával kicsit :D Mint fotó nem értékelhető az első, de ilyen helyen jártunk.

Itt nem túl mozgalmas. De pár 100k madárnál nem volt több :D


-NoVa-
(addikt)

Beleautóztam az óraátállításba, lassan romlott az idő a tengerparton is, úgyhogy mára már nem vettünk ki szobát, a hétfői szigorításokat meg végképp nem vártuk ki. Jó volt.


Sipi-
(tag)

Tudtok ajánlani olyan ingyenes/trial programot (Ubuntu vagy Windows alá) amivel totál amatőrként tudok videót szerkeszteni?
Egy telefonnal/fényképezőgéppel felvett videóba szeretnék képet berakni (valaki beszél és mellé egy kép, mint a híradóban régen).
Köszi.


eattila
(csendes tag)

Vas Kata Blanka vilagkupa gyoztes cycloban!


Jahno
(őstag)

Nem foci, senkit nem érdekel.


Jahno
(őstag)

OpenShot. Néha döcögős, de alapjában véve össze lehet rakni mindent még akkor is, ha nem láttad sosem.

Linux alatt lehet műxik, van mindenre is: [link]

Van még Davinchi, de ez nagy, nekem nem áll össze a logikája, win alatt az újabb verzió sokat is kér enni: [link] Viszont komoly cucc.

Aztán elővehetem a jegyzeteim.


Jahno
(őstag)

Legközelebb szólj, adhatok fényképezőt :C


eattila
(csendes tag)

Sajnálatos. Pedig egyedül eredményesebb, mint azok sokan.


eattila
(csendes tag)

Tudom, kedélyborzolás, meg ezaz :D De. Találtam ilyen komló szerű izét a víztározónál. Holnapra terveztem, de csak rálőttem ma. Helios, meg makrócső, meg miniállvány, stb.


npera
(újonc)

Ez az S60 szedán forma nagyon szépen megy át a klasszikusba, még ha nem is olyan régi a dizájn. A csónakhoz hasonló görböletek nagyon bejönnek :C


npera
(újonc)

Én a Sony Vegas sokadik inkarnációjától besokallva nekiálltam "kitanulni" a Davinci Resolve programot. Alapvetően segghülye vagyok mindenfajta ilyesmihez, de ennek nagyon kellemes a logikája és bár elképesztően sokat tud, de alapvető vágást seperc alatt lehet rajta csinálni.

A kép-a-képben már persze nem annyira egyszerű, de nem is túl komplikált van hozzá tutoriál jutúbon, könnyen rá lehet jönni. Totál ingyenes.


npera
(újonc)

Nova, Blueboi, kijött az FPVCycle 1-2S AIO board.

Hogy ezt mennyire könnyűnek tűnik forrasztani a HGLRC 1S board után. Óriásiak a padok.


Jahno
(őstag)

Én felszívom magam, reggel kimegyek Ipoly mellé vagy Törökmezőre és jó eséllyel kaptok giccset :-D

Ellenben szopóág van. Úgy néz ki, hogy a 14-140em nem lehet szétszedni. Mondtam gyereknek, hogy igazából mindegy, essen neki Dremellel és valami lesz. Felőlem fúrja/vágja bátran, mert így meg egyre használhatatlanabb. Mellé persze esküvőkre meg egyebekre sincs stabil cuccom és néha nem árt, ha a tarhálással nem havert hátráltatom a munkáiban :-/

És nemtom mi legyen. Ami nem ez az átlagos művészkedés, ahhoz egyszerűen sokszor nincs cuccom. Mellé még bénáztam itt a kutyás rendezvénnyel is meg a néha beeső esküvőkkel és hasonlókkal sem tudom merre legyen az előre mert technikában elértem a korlátokat.

Bár sokszor kitobi elég lenne, de most is sok cuccot cipelek, cserélgetem, variálok és egyszerűsíteni sem ártana. Viszont sok szűrőt és egyebet ehhez a 14-140es obihoz méreteztem, mert kategóriájában olcsó, egyszerű kis utazós móka, jó volt ez mezőre, városba hirtelenkedni. Készült vele fa, csillag, sztrít, jó ég tudja mennyi minden csak lehet akkor már erősebbet vennék, aminek teljesen más a mérete, meg persze olyan árfekvések vannak, aminek reménytelen a megugrása.

A hülyeségemről nem is beszélve, itt teljesen jól kitaláltam, hogy tele, csinálok távolról közeli képet a befutókról, aztán gép eldob, jöhet a közeli másikkal (volt rá 20-30 méter, ha gyorsan fut akkor az olyan :-D):

Összes alak életlen lett és csak nagyságrendileg sejtem miért. Vagy úgy sem. Valószínű a felirat is az, csak nagy méretű és nem elég részletes hozzá. A gép kijelzője viszont kevés és nem tudod annyira nagyítani, hogy megállapítsd a képpel van-e baj, mert ahhoz nem elég részletes és a jó kép is szarul néz ki. Bár itt a technikai fogalmatlanságom és némi kapkodás is közrejátszhatott, de most utálok mindenkit, mert 300k egy ilyen közepesen normális nagylátó (mégis csak qnadamnak van igaza, jó lenne erre Canonbármi és occsó EFS 10-18...) és akkor még tele meg valami rövidebb. Fixek szerencsére nem hiányoznak, bár Panéban a 20-30mm környéki cuccok gyalázatosan olcsók 20-40ezer pénz közt.

Végén még veszek egy 40-150est köztes állapotnak, aztán szép lassan nekiállok gyúrni a 2.8as Pro szériás Olykra. Ott az tántorít el kicsit, hogy atom jó cuccok, csak haverát 3 év alatt kétszer szervízelték és egyszer már cserélték. Most jár le a gari és én ekkora beruházással nem csak 3 évre terveznék. Euró és egyéb miatt mennek fel az árak, volt amit most drágábban adtam el, mint vettem, de ilyen 5-10ezer pénzek nem mérvadóak ahhoz képest, amibe a 2.8as tele kerülne. Kisebbet meg már nem lőnék meg.


JonesC
(csendes tag)

DaVinci jó cucc


eattila
(csendes tag)

En egy taskaba beferek meg. 3-4 obi ha van valami meg a vaz. Es a hulladekok. De en ritkan fotozok, akkor is keveset. Te meg a masik veglet vagy. Es sajnos ha jot akarsz az penzbe faj sajna.

2 hete meglottem egy eskuvot is. Mindenki szerint teljesen jo volt ahoz kepest, hogy nem csinalok ilyet. Szerintem meg fos lett.

Fullframe-nek is erzem a hatranyat sokat. Kene egy apsc sony is :D

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)

APSC Sonyból vett most haver 6600at, de mi az FF hátránya? Jahh, gyári obikat pénzért mérik...

APSből is T3 Fuji bejönne. Eddig a Sony vonal szubjektíven nem tetszett, most ezzel a 6600al azért változott a helyzet. Alzánál alap kit ~700ezer, ennyiért más lakást vesz baze :-O

Említettem már, hogy én simán használnék FF vázon alap APSC obikat, csak nem mondanám el senkinek :-D 6600nak meg olyan fókusza van, hogy lehet nem is kellene a fostaliga 7-III sem FF sem semmi. Ilyen veszélyek nem fenyegetnek, hogy valami rendesbe beruházok, sok olcsóra így is elaprózódva már szép összegek mentek el, racionlaizálni sem lehet, pár régi obi elment, Pana vázak lófaszt nem érnek, annyiért meg akkor kint merem hagyni szemerkélő esőben is és kész, ha lekonyul, akkor lekonyult, de még midig vigyázok rájuk. Ár-értékben ezek dolgoztak meg a legjobban, még ha az új G6ot nézem akkor is.

3-4 obival is az a szívás, hogy a tegnapi mókát hárommal meg lehet csinálni, meg akármit is, de hiába van 27 Heliosom, azzal még nem vagyok előbbre ilyen szitukban. Ha megnézem, hogy talán a nagylátót ki lehetett volna hagyni, akkor a maradék kettő az alulról veri az 1milliót és használtan sem látványosan olcsóbb. Vérlázító. A fenti garis dolgok miatt meg nem tudom merjek-e csak úgy használtat nézegetni. Árából ítélve nyugdíjas japán szamurájok rakják össze kézműves melóval, tartóssága alapján meg mégsem ennyire.

Szóval fejben írtam valami Ekcel táblát, megint csak pár sor van benne, de így is hosszú a szám.


eattila
(csendes tag)

A hatranya, hogy nincs 1.5-es szorzo :) Ennyi. Sokszor mennek kozelebb, de a kozelpont az genyo dolog.

Minden masra ott a master card. Nalad is. Mert neked lassan neked sherpa is kene. :D

Es igen, minden draga es hamar doglik. Akinel termel ott nem baj.

üzenetek