exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


hobizoli
(nagyúr)

aaaa, Vonyarctol nem messze van Keszthelyen a Tesco :DDD


zetor2000
(senior tag)

"Nem alkoholizálni akartam, csak hideg frissítőt inni. Ugyanis én hurcoltam az egész családot a kábé 8 km-re levő strandra kocsival. De persze abba is bele kellett szólnia...."
Értem én, csak be kell szólni :D

XI. kerület patent városnegyed, az egyik olyan kerület, amin nagyon látni, hogy történik valami. Sok az új ingatlan is, cserébe az egyik legdrágább kerület lett a városban, de ahol van fejlődés...

[ Szerkesztve ]


Grillo
(senior tag)

Jó, de ha az eredeti témánál maradunk, mekkora aránya lehet a tó környékén nyaraló, oda látogató emberek között azoknak, akik kifejezetten a borvidék miatt mennek, és közben fürdenek is, meg azoknak, akik lemennek nyaralni, és közben bemennek 1-2 borászatba is.
A borkóstolás amúgy is rétegdolog, ráadásul ha nem szervezett, akkor valaki vagy nem iszik, vagy kell szállás.
A turizmus egy rendszer, ami sok adottságból áll össze, ha egy terület vonzerejét nézzük. És a látogatók igen nagy arányban inkább tekintik a vizet vonzónak, mint LSimon borászatát.
A Sipi féle túrázóknak meg mindegy, hogy van-e víz, de az is, hogy van-e bor. Reggel odamennek, végigmennek a távon, esznek egy fagyit, és elmennek haza. Laci bácsi meg éhenhal a pinceajtóban.


Grillo
(senior tag)

Szerencséd, hogy Helsinkitől keletre laksz. :DDD


zetor2000
(senior tag)

Szerencse, hogy vannaok olyan túrázók, mint Jahno meg én, mert megyek 100 métert, és innék már valamit... Ha Laci bácsi kinn áll a pinceajtóban, és nem néz nagyon szigorúan, szerintem jó eséllyel beszédbe elegyedünk... aztán meg csak megkóstoljuk a tavalyi szüretet... :D


Grillo
(senior tag)

Ráadásul ugye a szakközepek-iparik nem is a KLIKKhez tartoznak, úgyhogy majd össze lehet hasonlítani, hogy ki milyen normafogyasztással tud üzemeletetni, meg a tanműhelyek, stb.
Apám a nemKLIKKben dolgozott, szerintem eléggé örül, hogy már a nyugdíjasok gondtalan életét éli.


-NoVa-
(addikt)

Ez egy standard életpálya efféle bármilyen helyzetben mártír anyával. Az ember mérnöki életpályára menekül, keres egy látens luddita feleséget, majd két gyerekkel minden maradék szabad idejét és energiáját leköti, hogy évente pár napnál többet ne bosszankodjon rajta.


Sipi-
(tag)

90-ből tud venni egy jó 50-70 m2-es új építésű lakást, be lehet rendezni és még egy pici marad is (nem sok) tartaléknak.
Geotermikus fűtés/hűtéssel viszont vigyázni kell most (egyik barátom ilyenben lakik). H tarifás a villanyóra, tehát nem drága alapból, de csak október 15 és április 15 között. A nyári időszakban is megy viszont a gépészet a hűtés miatt és nem kevés villamosenergiát fogyaszt el. Még nem tudják mi lesz...


Sipi-
(tag)

Nekem féle túrázóból nem élnek meg. Csak a lakásunk közelében lévő Lidl/Spar/esetleg pékség. Innivalót, szendvicset, almát viszünk magunkkal. Otthon reggelizünk, otthon vacsorázunk :DD
Bár ritkán előfordult már, hogy étteremben ettünk túra után. :)


Phülöp
(addikt)
Blog

az én anyám se egyszerű eset, de soha nem beszélnék róla így
megmondom őszintén, kicsit csalódtam benned most


Samott
(addikt)

Egyaltalan nem kapcsolodva a mai tematikahoz:

#enkerekelnezest


Phülöp
(addikt)
Blog

Lyaly


eattila
(csendes tag)

Dzsízösz!!!!


eattila
(csendes tag)

Nekem mondjuk mazlim van alapvetoen, mert anyosommal is kikovok. Meg a felesegem is anyammal (es a csaladommal is alapvetoen).


Sipi-
(tag)

Már előre félek: holnap lesz kormányinfó


Sipi-
(tag)

Nekem is, feleségem szüleivel jól kijövök és az én szüleim is szeretik a feleségem. Szüleim nem szólnak bele semmilyen ügyünkbe már régóta (kérdeznek, tanácsolnak, de nem tűznek ki szerintük alapvető tényeket). Feleségem szüleinek ez utóbbi nem mindig szokott sikerülni, de Ők is fejlődnek (vagy csak már eldöntött/megtörtént tényként kapnak meg infókat).


Sipi-
(tag)

Tegnap volt céges nagy tájékoztatás. Ott azt mondta a nagyfőnök, hogy már 3 helyről is kapott infót tegnap, hogy hamarosan ismét korlátozások lesznek Covid miatt, maszkhasználat, stb.


eattila
(csendes tag)

Define hamarosan. Mert 2 het mulva mennenk bulikazni par napra haverokkal.


eattila
(csendes tag)

Mi is igy vagyunk. Anyu meg anyosom is javasol neha zt azt, de mostanra inkabb en adok tanacsot, mint kapok. Mindenkinfelnott ember, azt csinal es ugy ahogy akar.

Mondjuk nekem eddig is mondhatott barki barmit, ugy csinaltam ahogy en gondoltam. Osztjovan.


qnadam
(veterán)

mondjuk ideje is lenne lassan.

üzenetek