exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


zetor2000
(senior tag)

Ha a XI. ker. a megcélzott jövendő élettér, akkor ott nem lesz nehéz ingatlant találni, asszem. Tele van építkezésekkel, meg nemrég elkészültekkel is, akár. És ott talán kertest is lehet találni, olyan áron, amennyiért sikerül eladni ezt.
Amit jó tudni, hogy ha eladjátok X forintért és Y-ért vesztek másikat, és X > Y, akkor a kettő közti összeg adóköteles. Azaz, ha az eladási ár magasabb, mint a vételi, akkor a különbözet adóköteles jövedelemnek minősül. Meg valami "vagyonszerzési illeték" is van, de erről az ügyvédek úgyis tájékoztatnak. Meg a Földhivatal...


zetor2000
(senior tag)

eattila
(csendes tag)

Nem rossz. :)


WiZARD
(addikt)

Ha 5+ éve megvan, akkor 0-ra csökken az adóalap.


Jahno
(őstag)

"És ott talán kertest is lehet találni, olyan áron, amennyiért sikerül eladni ezt."

Én biztos nem gyúrnék kertesre, mert csak. Azzal foglalkozni kell, meg egyáltalán minek elszórni ennyi lóvét? Pár havernak sikerült, hogy ha közért meg pár dolog közel van akkor felszámolta a kertes és iszonyatosanbarominagy házát, aztán beletörődött, hogy magának egy 34-50 négyzetes bármilyen értelmesebb társasházi lakás pont jó lenne, család maradék felének meg lóvéja is marad a tranzakcióból és akkor mindenki boldog. Fene sem verné el a 90 milliót csak azért, hogy el legyen és az is még amortizálódjon sok évig, majd úgy jár, mint felénk a szomszéd telek, hogy ami maradt rajt azt bontani kellene, de valahogy 1 éve árulják és nem akarják vinni. Persze befektetésnek jó, kérdés meddig piacképes és ki tartja fent.


Jahno
(őstag)

És akkor de nézzél rá gyorsan, csak 5 perc. Aztán azt hiszik, hogy rinyálok, amúgy tényleg. Ennek neki kell látni és megfejteni. Kell rendes szerszám, műszer, minden is. Szóval jövő hétre megfogok egy szatyor motyót és csinálom. Úgyis sorban esnek ki a múmiák minden dobozból.

Ami a falban volt azt feltúrtam csak úgy feszültség alatt és szórtam ki a dobozból a nem használt meg össze-vissza kötött mazzagokat. Volt pislogás :C Persze csokis toldás, szigszalagos megoldások, amihez kaptam szerszámnak egy szar rozsdás szikét és előre tudtam, hogy úgyis elvágom a kezem...


qnadam
(veterán)

Egyből jött az okos skodás (autós topik, aki a tett halála, sic transit gloria mundi)

most akkor skoda vagy transit? döntsük már el...

s akkor végülis lesz valamit?


JonesC
(csendes tag)

Ahogy Wizard írta. Arra nem nagyon lesz adó. Illeték is csak akkor lenne, ha több pénzért lenne véve, mint amennyiért el lett adva


Samott
(addikt)

#comic pictures

Fontos!


-NoVa-
(addikt)

Ennyi, adóemelés sokadik. Valóban féltek, hogy ezt most elvesztik, kiürítették durván az utolsó tartalékokat is, hogy majd az alkalmatlan ellenzékre lehessen mutogatni, aztán visszacsattant. Ráadásul mekkora pluszköltség volt még a gyerekek esetleges meghurcolások elől Spanyolországba költöztetése, majd választások után visszaköltöztetése, azt is még ki kell fizessük.

Szlovéneknél 2.099€ a 100-as literje, most azzal járok. Az Aldis 4 darabos görögjoghurt megyei ára még 399 volt, vármegyében ez már 799, de még ma sem zavarta el a feldühödött csőcselék a kormányt. Akkor minden rendben, a többség ezt kérte.


npera
(újonc)

Hétfőn hívom az ingatlanost, hogy indul a folyamat. Utána jön majd a szerződés. Ha azt nem hajlandó aláírni, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad.

A szerződés úgy fog kinézni, hogy a tulajdoni hányadok szerint 3 külön számlára megy a pénzt. Öcsén 3/8, anyám 2/8, én 3/8 rész. Akkor rögtön nem lehet okoskodni, hogy ő majd választ valamit, mert nem lehet.

Én nem akarom direkt szopatni, csak meg akarom oldani, hogy legyen egy viszonylag gondmentes öregkora, ne minket szopasson a feleslegesen nagy és totál lefingott családi ház megtartásával (egyikünk sem akar ott élni soha többet). Ennyit képtelen 8 éve megérteni, de most persze feltámadt benne a harci szellem, hogy a gonosz feleségemtől meg akarja védeni a családi vagyont...

A dolog furcsa fintora, hogy még a 6-éves fiam is megértette, hogy "fehérhaj" nem szereti a feleségemet és sokat veszekedik vele. Most gyakorlatilag minden lehetséges alkalommal kötözködött és kellemetlenkedett a feleségemmel annak ellenére, hogy igazából asszony próbálta megszervezni neki a horvát(h) utat a 70. születésnapjára.


Sipi-
(tag)

Csak úgy háttérből megkérdezem, hogy miért mentek olyan családtaggal nyaralni több napra, akikkel nem tudjátok tartósan elviselni egymást? :F


npera
(újonc)

Lányom lassan tud majd vezetni. A rám állított geometria ellenére "eléri" a pedálokat. 8 év múlva legálisan tudunk majd gyakorolni, addig még növekszik egy picit gondolom....


npera
(újonc)

Mert még volt valamennyi reményünk benne, hogy talán esetleg ez javít valamin, hogy értékeli a gesztust, hogy valamennyire majd viselkedik feleségemmel.

Utólag belegondolva utópia volt, nincs rá értelmes mentségem nekem sem.

Tudod van az az állapot, amikor nem akarja az ember igazából elfogadni, hogy egyfolytában ömlik a szar a pofájába, mert van valami reményfonál, hogy lehet javítani az egészen. Azt sosem reméltem, hogy egy romantikus naplementébe sétálós idill lesz feleségem és anyám között. De abban reménykedtem, hogy esetleg egy jobb bugyrába kerülhetünk a pokolnak. Naív voltam.

Én magamtól nem mentem volna, asszony forszírozta, hogy próbáljuk meg, hátha segít. Lehet erősebben kellett volna érveljek. Nem tudom. Már mindegy.


hobizoli
(nagyúr)

nalunk azok az uj Clio teruleti kepviseloi autok, amiken a naaagy CC logo van az oldalan LPG uzemuek


npera
(újonc)

Formálódik a fejemben a gondolat, hogy körbe kellene repüljek egy magas kandellábert. Melóhely üres parkolójában vannak ilyenek, már csak be kell gyakoroljam magam.

Elsőre még a manőver nevét sem tudtam, valamiféle "Matty Scissor Edge Reverse Juicy" rémlett, de igazából "trippy spin" a neve. Na, ilyet szeretnék.

Van Liftoff a gépen, tegnap este kipróbáltam. Volt benne pár "nyuszi vagy mekkfláj" pillanat, amikor vagy bebőrzött a szemem és kifordultam oldalra vagy spontán "dive" lett inkább a manőver helyett. De egy idő után ráéreztem és sikerült.

A kihívás a magasság tartása. Meg hogy ne kenjem rá az oszlopra. Vagy az aszfaltra. Szóval értitek...

Ahogy nézem kell jó kameraszög is. Szimulátorban 41-fokos szöggel próbáltam, valami ilyesmit kell a gépen is beállítani vélhetően.

Elsőre alighanem a 4"-os géppel próbálom meg, mert óvatos duhaj vagyok....

Videó....


npera
(újonc)

Nova, city runabout?

Dodge Firearrow II 1954


eattila
(csendes tag)

lvl 1000. Amúgy ez olyan, mint a szegszhirdetés


-NoVa-
(addikt)

2002 körüli Ford Thunderbirdben ültem sokat, a V8 jó dolog. Ez azt a formanyelvet tolja el a végletekig, szóval egyértelműen kéne :)

üzenetek