exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


-NoVa-
(addikt)

Hiány mindig akadhat mindenből, aztán megoldjuk, arra jó a globális minden. Csak hazudozás helyett irányítva fokozatosan átterelni a népet alternatív fenntarthatóbb dolgok felé, azon nincs mit ellopni. Mit shortolsz ha nincs pánik? Meg kit ugrasztasz kinek, ha béke van? Kinek lenne az jó?


zetor2000
(senior tag)

Ha nem lesz gáz, akkor lesz olcsó(bb) áram, és olajradiátort szerintem még lehet majd kapni. Vagy hősugárzót. Vagy 2 hőlégfúvót...


WiZARD
(addikt)

Én először megbízni se akartam senkit, de nem volt jelentkező, csak ingatlanosok hívogattak, hogy ők majd eladják. Végül úgy voltam hajrá, nézzük meg mivel tudja jobban eladni mint én.
Megmondtam nekik, hogy ilyesmit nem írok alá. Vagy árulja e nélkül vagy nem árulja sehogy.
Így az ingatlanos hirdette velem szimultán, szerencsére nélküle adtam el. Azóta is nonszensz nekem, hogy arra fizessek brutál jutalékot, hogy feltesz az ingatlan.comra egy olyan hirdetést, amit én is fel tudok tölteni párezer forintért.

Előtte se értettem, azóta se értem, hogy ő mivel tudná jobban eladni. Mivel jobb az ő hirdetése mint az enyém.
Persze tudom, ez a saját korlátoltságom, hogy a saját racionalitásomból indulok ki és nem tudok úgy gondolkodni ahogy mások. Hiába tudom hogy van más út, nekem az annyira irracionális...


Phülöp
(addikt)
Blog

a 1.5 literes pillepalackot 40 centért viszem vissza
nem érdemes elégetni


Samott
(addikt)

Mi meg nem tartunk itt. Felenk az a szokas hogy az allami vallalat az utcan rohasztja hetekig a szelektiv hulladekot. Es persze ezert is mi fizetunk. De hat Helsinki az mar nyugat... :)


npera
(újonc)

Ezt mi (vagyis a család) eljátszotta az apartmanban Pulában. Mire odaértem nem volt melegvíz. Mondjuk nekem tökmindegy, letusoltam hideggel, viking life, a mellbimbóimmal üveget lehetett karcolni... :U

Még aznap este megnéztem, hogy a bojler be van kapcsolva, a kismegszakító a hallban fenn van szépen. Másnap reggel elkezdtem behatóbban vizsgálni a hallban a kapcsolókat. Volt egy 4-es csoport a fürdő előtt. Kis kapcsolgatás után induktív módon (érted, induktív, tekercs, vasmag, elektromos, jááááááj!!!!) levezettem, hogy a két középső közül az egyik a bojlert táplálja. A másik meg valamit csinál, amit nem vizsgáltam tovább. A gyerekeknek ki lett adva, hogy középső kettőt nem piszkálni, aztán lett melegvíz. Profit.

A két szélső a páraelszívó és a világítás volt, ha valakit nem hagyna nyugodni a kérdés. Nem hagyok egy cliffhangert, jó ember vagyok :B :C


npera
(újonc)

Itt 2 SEK asszem. Én is szortírozok mindent, meg bringával járok melózni, hogy Gréta nehogy felhúzza magát. Komolyan kibalanszírozom Afrika, Közel-Kelet, Távol-Kelet és Óceánia szennyezését ezzel :B

Mindegy, sok kicsi sokra megy, a saját minimál szintemen megteszem amit lehet.

[ Szerkesztve ]


WiZARD
(addikt)

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy npera édesanyjának saját magának kellene hirdetni, vagy nperanak kellene a messzi nyugatról a hirdetéssel foglalkozni és telefonon beszélni az érdeklődőkkel. Nyilván ez olyan eset, amire megfelelő egy ingatlanos.


npera
(újonc)

Ja-ja, értem. Én amennyire tudom próbálom facilitálni a folyamatot, de egyszerűen nincs időm és lehetőségem ugyanolyan hatékonysággal csinálni, mint egy minden erőforrással lokálisan rendelkező ingatlanos.

Anyám egy külön komplikáció az egészben, a szerződés részben tőle is véd engem és öcsémet. Ezt így leírni is furcsa, de sajnos ez van a családomban... :(

Ismét mondom, hogy nem sajnáltatni akarom magam, csak leírom a premisszákat, hogy jobban értsétek miért történik ami történik.....


npera
(újonc)

Ha két klímát szembefordítasz egymással akkor az perpetuum mobile lesz, nem? Onnantól kezdve örök energia van, mint az alábbi video tutorial is mutatja.


npera
(újonc)


zetor2000
(senior tag)

Ja-ja. Valahogy úgy.
Csak még a másik klímát nem találtam meg. Egy már van a szobám falán. A másik típusát még keresem, de ha megvan, akkor meg nem fogom elárulni :D


zetor2000
(senior tag)

Itt valamikor tavaly vagy ez év elején felmerült - legalábbis hallottam róla itt-ott - hogy vissza kéne hozni a betétdíjas rendszert.
Igazából az van, hogy a sörös üveget - ha árul a bolt olyan sört - akkor visszaveszik, asszem 25 Ft. A borost is, ha az olyan üveg. Aldi-Lidl tévedésből se árul olyan bort, ami visszaváltós üvegben van. Pezsgős már régen se volt visszaváltós, kólát-fantát-tonikot-szprájtot-gyömbért-vizet nagyon nem kapsz boltban üvegest, ha mégis, akkor az nem visszaváltós, vagy nem feltétlen éri meg. Befőttes üveg nem betétes, de vehetsz ~130Ft körül 0.7 dl-st, meg rá ~20-30Ftért fedőt.

Szóval a nagyja göngyöleg megy kukába.


Samott
(addikt)

Juteszembe, erre emlekeztek?

"Magyarországon egy titkos palackgyárban tömegesen állítanak elő hamisított vonalkóddal ellátott műanyag palackokat, amelyekkel müncheni szupermarketek üvegvisszaváltó automatáit etetik a magyar PET-palack maffiózók" - Magyar "PET-palack maffiózók": megszólalt a német betétdíjas cég

:DDD


Jahno
(őstag)

"arra fizessek brutál jutalékot, hogy feltesz az ingatlan.comra egy olyan hirdetést, amit én is fel tudok tölteni párezer forintért."

A jobbak mondjuk nem csak ennyit csinálnak ugye. Főleg olyanokat, amire lehet csak pislognál és hisztikéznél :-D


Jahno
(őstag)

Ja, vidéken amúgy jellemző az is, hogy a bojler nincs folyamatosan áram alatt. Fürdés előtt kb. 20 perccel kapcsold fel és kész, aztán fürdés előtt már le.


Jahno
(őstag)

Ez ment sörösdobozzal is, nem kellett hamisítani hanem idehaza összekaptam egy kamionnal és kivitték beváltani. Azért van az, hogy az automaták laposan nem veszik vissza és így már gazdaságtalan szállítani. Amúgy meg az összes visszaváltó és automata bekaphassa.


Jahno
(őstag)

Szomszéd falu, itt tartunk de sok más városból olvasni hasonlót, hogy Valami-Valamni szakos tanár kellene, de az sem baj ha nem tanár, az is jó ha jönni tud, majd beletanul:

Erős.


Samott
(addikt)

Tudom fokozni:

:DDD


Jahno
(őstag)

Ja, de ez egyelőre poén a fenti meg nem.

üzenetek