exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Sipi-
(tag)

A kevesebb gyors forint jobb, mint a lassú, bizonytalan.


-NoVa-
(addikt)

Ez egy nagyon tipikus embertípus, enyém is hasonló, aztán egyszer bevillant a talán megfejtés. Ők a Kádár korszak termékei, amikor egy extrém megfeleléskényszer ült rá a tudatukra, és félelem. Fontosabb, hogy mit fognak szólni a bárkik, mint hogy mit gondolnak azok, akik a családod. A legfontosabb, hogy a ház utcafrontja rendben legyen. A hátulján vakolat sem kell. Fontosabb az utca embere, mint te. Mert tőled nem kell félni, de mindenki más gyanús. Soha nem kaptam palacsintát csak úgy, kár belém. A környék többi gyereke, kollégái, kollégák gyerekei, na az más. Ugyanez a minta más helyzetbe vetítve: Az egy szem fia esküvője pont akkor van, amikor a pasijának a névnapja, és azért az esküvőért ráadásul Erdélybe le kéne autózni. A többit kitalálhatod.

Aztán mióta érteni vélem, miért kezeli úgy a dolgokat, ahogy, azóta más szemmel nézem. Nem gonosz, nem gyűlöl, csak a komplett gyerekkorát és fiatal felnőttkorát egy traumatizáló rendszerben élte le, és ennyi maradt a személyiségéből. Annyit tudok tenni, hogy megpróbálom nem ennyire szarul csinálni a saját gyerekeimmel az életet, aztán valami csak lesz belőle. Végülis mi is felnőttünk.


ezittketto
(csendes tag)

"Mert tőled nem kell félni, de mindenki más gyanús"
Viszont ez pont ellentmond azzal, hogy mások tanácsát előbb hallgatja meg, mint a saját fiáét.
Pontosabban, ha meg is hallgatja, akkor is inkább nekik hisz jobban.
Én néha már rákérdezek, hogy akkor minek kérdez meg engem? :F


ezittketto
(csendes tag)

Meg az én anyukám tudom, hogy nagyon szeret (és én is őt )és pont ezért nem értem, hogy akkor miért nem hallgat rám?!..
Én úgy vettem észre, hogy sokszor dacból "nehogymá a saját gyerekem mondja meg nekem, hogy hogy legyen" nem csinálja úgy, ahogy én javaslom neki.
Csak akkor megint az merül fel bennem ugye, hogy akkor miért kéri ki a véleményem? :F

[ Szerkesztve ]


-NoVa-
(addikt)

Nem mond ellent. Másoknak ellentmondani, az konfliktus. Ha megsértődik, és feljelent, az baj. Soha nem mondják így ki, csak a tudatalattijuk valami ilyesmi félelemérzetben él. Neked ellentmondani max érzelmi konfliktus. Az 50-es években születettek nagyon nagy része ilyen. Az apa iszik, az anya mérgez, végülis önállóságra nevel. Hamar felnő és saját lábra áll egy ilyen közegből a gyerek, ráadásul remek, jól definiált elrettentő példákat is kap az élethez.

Nekem nagyon megkönnyítette az efféle dolgomat, hogy anyámnak nincs a bútorain túl tulajdona, semmi mozdíthatatlan. Vettem neki egy lakást, azt, amit jónak találtam, jó minőségű épületben értelmes elhelyezkedéssel és elrendezéssel, kész. Némi duzzogás után belátta, hogy jobban szeret ott lakni, mint a szép lassan amortizálódó kádárkockában, win-win. De azért fodrászhoz azóta is kiutazik a régihez órákat, ne keress észérveket.


ezittketto
(csendes tag)

De azért fodrászhoz azóta is kiutazik a régihez órákat, ne keress észérveket.
:) kemény


qnadam
(veterán)

végülis ha ráér, és szeret beszélgetni vele, miért ne


Jahno
(őstag)

Én is vittem szervízbe Debrecenbe az autót, mert akkor éppen úgy adta ki.


WiZARD
(addikt)

Na jönnek az új üzemanyag árral átárazott szolgáltatások GLS 1519ről 1991re emelt 1 kg csomagnál.


eattila
(csendes tag)

Várható volt.


npera
(újonc)

Németeknél a gázárak szállnak el hamarosan. 3-7x-es emelkedésre saccolnak. Az orosz függőség igen erősnek tűnik gáz tekintetében.

Benzin/dízel tekintetében vesznek még a fritzek finomítandó nyersolajat a ruszkiktól? Vagy már sourcoltak máshonnan?


Samott
(addikt)

Ja, nalunk a mai nappal ment fel hetszeresere a gazar.


Jahno
(őstag)

Mondjuk német ismerősökből elég nehéz volt kihúzni bármit, sokan meg azt sem tudják mire mit fizetnek. Ez lesz most a nagyobb meglepetés. És fűtenek még olajjal is....


WiZARD
(addikt)

Anyám ma mondja, hogy nem is tudja mi lesz, és a mostani kéménybe be lehet-e kötni vegyestüzelésű kazánt, ha fával fűtenének.
Kérdem mégis miért fűtene fával, amikor ebben a házban laknak 35+ éve és mindig is gázzal fűtöttek, modern kondenzációs kazánnal, pár éve le is szigetelték, gázszámla se sok.
Hát mert mi van ha nem lesz gáz? :W


-NoVa-
(addikt)

Nekem most rezsicsökkentés van, ledöglött a vezérelt ág, az óra sem kap áramot, és nem pazarlunk épp melegvízre energiát. Van helyette hideg. Ilyenkor úgyis könnyű villanyszerelőt találni, aki úrjaépíti az egész szarkupacot.


Samott
(addikt)

Az mondjuk engem is megnyugtat hogy van vegyestuzelesu is es van fa is hozza. Mert tenyleg mi van ha nem lesz gaz?


Jahno
(őstag)

Tegnap dumáltam tesómmal, éppen tavaly hümmögtek, hogy felújítsák-e a gázkazánt meg hasonlók. Mondjuk sosem voltak jóban a gázzal, de hát ja. Most megnézte, legalább 3 évre elég fa van a pinyóban, aztán csókolom. Neki bejött.


Jahno
(őstag)

Bármi is lehet, addig sokan gerjesztik a pánikot és kész, de elég nehéz okosnak lenni. Azért XXI. században ilyen energia meg egyéb hiány az elég erős.


WiZARD
(addikt)

Na de nekik most sincs, és elmúlt 40+ évben nem is volt.


zetor2000
(senior tag)

Ha megbízol egy ingatlanost, akkor az képes aláiratni egy olyan pappírt, hogy neked ne legyen jó nem rajta keresztül eladni az ingatlant. Azaz védi magát. Kellően.

üzenetek