exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Phülöp
(addikt)
Blog

30 évvel ezelőtt ez teljesen elfogadott dolog volt. Akkoriban a viccnek még volt értéke, tudtunk nevetni magunkon is, hogy "ej, jól behúztál a csőbe". Abban az időben nem volt még divat az a lepkefing viselkedés, mint amit a mostani tizenévesek tudnak előadni.
Az meg külön dolog, hogy más az értékrendünk - ez messze nem megalázás, de főleg nem csicskâztatás. Ahhoz be kellett vonulni a seregbe.

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

örömmel konstatálom hogy 30 év alatt sikerültössztársadalmi szinten fejlődni ezen a fronton :)

arra gondoltál esetleg hogy akkor is pont ugyanúgy élték meg mint most csak mondjuk 30 éve még senki nem gondolt arra hogy esetleg ezt pont ezért nem kéne?

hogy te mit gondolsz róla hogy az érintetteknek hogyan kéne szerinted megélnie, nézd el nekem hogy ezt mondom de objektíve nem mérvadó. megkérdezted a kölyköt hogy hogy élte meg? az alapján hogy írtad miszerint ez a hatalmas poén leginkább csak a külső szemlélőknek volt vicces, főleg mint írtad hogy a kölyök esélyesen amúgy is elég szarul érezhette magát, új közegben a tápláléklánc legalján... gondolok erről pár dolgot.

félreértés ne essék. én is szoktam ilyen tréfákat elereszteni. azzal a különbséggel hogy nem olyan gyerekek kárára akikkel szemben egyértelműen van egy alá-fölé rendeltségi viszonyunk és nincs alapos okom feltételezni hogy az élettapasztalata okán helyén tudja kezelni és adott esetben elküldeni a picsába engem hogy az anyámmal szórakozzak ne vele.


eattila
(csendes tag)

Nincs azzal baj. Csak szabály kell. Mert az analóg fotókat is buherálták régen. Csak másképp. A kompozit is lehet jó, az is kép. Csak kb olyan, mint kitömött madarat fotózni lavor felett természetfotó gyanánt.


Jahno
(őstag)

Expozíció mértékét se feszegessük :DD Lényeg, hogy egyik téveszméje hasonlítson a másik összeesküvés elméletére és akkor kész is. Ilyen egyszerű, szakirodalom van, csatlakozz a fertőhöz. Ország mentális és iskolázott állapotát ebből a pár csoportból bőven le lehet vonni:


eattila
(csendes tag)

Annó mi csomag kondenzcsíkért küldtünk el srácot. Lelkiismeretesen bejárta a boltokat. Mert mindenhonnan máshová küldték....


Jahno
(őstag)

És abban sem mindig vagyok biztos, hogy minden elemét maga fotózta és úgy szerelte össze.


eattila
(csendes tag)

Ez de g_ci :D


Jahno
(őstag)

Pedig bezzegrégen ilyennemvóóóót!


eattila
(csendes tag)

Ebben amúgy több dolog isigazán csodálatra méltó.

1. Hogy mennyire tud végtelen lenni a hiszékenység
2. Hogy még ma is mekkora ereje van egy fals propagandának, vagyis néphülyítésnek, pedig már tanulhattunk volna belőle a II. VH kapcsán pl.
3. Hogy egyeseknek mennyi idejük van ilyen baromságokra. Ez a legnagyobb csoda. Hogy miért nem munkával, családdal tölti el az iidejét, hanem ideologizál és megmond mindenféle platformon. A telegramot se láttam még sose pl....


eattila
(csendes tag)

Dehogynem. Csak akkor tényleg paintbrush volt, meg színszűrő, meg kivágott minta. :)


Jahno
(őstag)

Meg égbolt és egyéb cseréje...


Samott
(addikt)

Igen, ezzel en is igy vagyok, ala-folerendeltsegi viszonyban, plane a bizalomepites idoszakaban en nem szivatnek senkit. De akivel mar megvan a nexus azt lehet ugratni. :) Persze azt nehezebb mint egy zoldfulut.


Phülöp
(addikt)
Blog

Csak hogy tiszta legyen (lehet, hogy eddig is az volt):

Ezek a srácok 16 éves kamaszok voltak, addigra már 2 év szakosodott tanulással a hátuk mögött (heti váltásban iskolai elmélet és tanműhelyi gyakorlat). Ha ezek után egy ilyen beugratásnak felül (kanyarfúró, 60 fokos derékszög, alumágnes), hát engedtessék már meg nekem, hogy mosolyogjak. Nem mondtam, hogy hatalmas poén ez, nem is röhögtük körbe a srácot, nem volt megalázó a helyzet.

Tudom, hogy a lelki terrort (még ha az csak piszkálódás, viccelődés is) nem ildomos relativizálni, mégis mondhatnám bármelyik főiskola/egyetem gólyatáborát, ahol vicces feladatokat kell megoldani néha kényelmetlen szituációban. Vagy üsd fel a youtube-ot, ott 100-ból 100 "prank" nagyságrendekkel durvább, mint az én példám, hisz azokban ott van a szereplő arccal, bárki számára bármikor elérhetően, megoszthatóan - nem pedig egy vén szaki anekdotájaként elevenedik fel az eset arc nélkül, név nélkül, évtizedekkel később. Szóval ne mondd nekem azt, hogy "30 év alatt sikerült össztársadalmi szinten fejlődni ezen a fronton". Sokkal rosszabb a helyzet, mint akkor volt. Durvábbak a poénok, gonoszabbak az elkövetők és sokkal nagyobb a közönség.

Nem mellesleg jegyzem meg, hogy ha a 2 perces poén ellenoldalára odarakom azt az egy évet, amit arra szántam, hogy ezek a srácok jó szakemberekként kerüljenek ki a kezeim alól, nem is volt tán olyan nagy ár érte részükről. Az első diákom egyébként 2 évvel volt fiatalabb nálam. Most is tanul egy srác mellettem, 3 hónap után már rá merek bízni olyan feladatokat, amit a néhány éve szakmában lévő kolléga csak vakarózva, sokkal több idő alatt és szarabbul oldana meg.

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(őstag)
Blog

ha szaktudástól függetlenül rövid idő alatt egyértelmű hogy poénnak szántad és nem hagyod főni őket a kellemetlen helyzetben akkor megkövetlek.

ezek ugye azok amik nem derülnek ki egy ilyen hozzászólásból.

az internet szemetét meg ne tekintsük már referenciának. az tényleg a fertő, annál jobbnak lenni említést sem érdemel.

ha meg már a gólyatábort hoztad fel példának, igen, ott is van komoly rák. én valszeg igencsak szerencsés vagyok mert gólyakéntés későbbi szervezőként is volt szerencsém egy olyan gólyatáborban részt venni ahol ezek a kérdések tényleg komolyan vannak véve és nem azért hogy ki legyen pipálva hogy polkorrektek vagyunk hanem mert az az alap mentalitás hogy nem azért vannak itt a gólyák hogy a felsőbbévesek öncélúan szopassák őket, sőt.


NauTiLUS_HUN
(újonc)

:O :W


blueboi69
(csendes tag)

áúúú :W


blueboi69
(csendes tag)

Először én is azt akartam reagálni, hogy ez eléggé szivatás, de ha kialakult utána egy egészséges munka-kapcsolat akkor valszeg ő is poénként tekint erre vissza.
Más az, ha úgy gondol erre, hogy volt egy fasz a munkahelyen aki csak csicskáztatott, vagy más úgy visszatekinteni, hogy húú volt egy jó példaképem/mentorom aki szeretett ugratni, de sokat köszönhetek neki.


ezittketto
(csendes tag)

:DDD :C

üzenetek