exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


zetor2000
(senior tag)

Tudsz te jobbat is, ha akarsz... :D


eattila
(csendes tag)

En phps vagyok de valtani nem szeretnek most. Ha eszembe jut valaki akkor jelzem neki!


eattila
(csendes tag)

Haaaat….


eattila
(csendes tag)

Na a multkori tapasztalatok alapjan ujrakonfigoltam a valtoimat. Hatsot is, meg elsot is. Hatost esdig fesziteni kellett mint allat (a bowdenfeszitovel) most engedni kell rajta :)
Majd a valos terheles megmutatja mi a helyzet.


Bujdy81
(csendes tag)

Na, megvolt a felvételi, megvannak a pontszámok, most megint mehet az agyalás...

Mondtam a gyereknek, hogy ha 75-80 pont között lesz, akkor kb. tuti, hogy felveszik a fehérvári gimibe, matek specre, nem kell aggódni. Anno kijött, elmondta fejből, hogy mit, hova írt, picit szigorúan lepontoztam a javító kulcs alapján, lett 81 pont. Siker, Telekis leszel lányom, minden ok! De ez csak előzetes, ki-mire emlékszik jellegű dolog volt.

Pénteken meg lehetett nézni a hivatalos pontszámot. 47+45=92 pont. Akkor még simább. Hárman írtak nála jobbat abban a suliban...

Asszony mondja, hogy tuti jó lesz ez a gimi, mi lenne, ha megnéznénk, hogy van-e esélye bekerülni valami top gimibe.

Mi a három legjobb gimi az országban? Radnóti, Eötvös, Fazekas. Nézem a tavalyi, tavaly előtti pontokat, simán van esélye bekerülni. Akkor most mi legyen? 12 évesen szakítsam ki a barátai közül, legyen kollégista azért, hogy a legjobb suliba mehessen? Vagy kezdje el Fehérváron a Telekit és ha "kevés", akkor nyolcadik után esetleg menjen el négy évfolyamos gimibe a Fazekas-Fasori vonalon? Az sem gyenge felhozatal.

A nyelveket jól szívja magába, szóval az is lehet, hogy egy Telekis érettségi+DSD nyelvvizsga is elég egy berlini/bécsi egyetemhez, szóval akkor minek költözzen el már 14 évesen?

(Aztán majd egy fél évre hazajön Erasmussal, ha akkor még lesz! :D )


eattila
(csendes tag)

Nekem nem tett jot a koli fiatalon. 12-13 evesen szerintem meg konnyu megcsuszni. De te ismered jobban.

Akar egyaltalan koliba messzebb menni csak mert top gimi?


Samott
(addikt)

Maradjon helyben, ne kinozzatok. Ott is mehet orszagos versenyekre, meg hozzafer mindenhez.


zetor2000
(senior tag)

Én szakmát is adnék a kezébe...
Nekem az a meglátásom, hogy egy jó szakközép, ami ad valami szakmát, amit szeret, sokkal jobb, mint egy általános ismereteket adó iskola. Innen aztán a megfelelő felsőoktatás is közelebb lehet, mert olyat tanult, amit ott magasabb szinten.
Magam példájából kiindulva nincs meglőve, hogy műszaki suli, és elektrotechnikát meg mérést kell tanulni, ami nincs a gimiben.
Persze ez csakis az én véleményem. Nyilván ha van esélye a legjobbak közt, akkor ott a helye. De csak akkor, ha ő is szeretné.


-NoVa-
(őstag)

Nagylány az Eötvöst szenvedte 3 évig, a húga a Radnótit aztán váltottak a BISB-re. Onnan meg Hollandia, agykutatás.

Az Eötvösben nem volt értelmes csapatmunka, csak stressz, meg pedofil meleg tanár aki a fiúkat zaklatta, a gyerekek többsége ott szokott rá a fűre, ahhoz képest a British International egy más világ volt, ahol hirtelen szembesültek vele hogy lehet az egészet emberibben is csinálni, és mennyire szar a Porosz lexikális rendszer egy modernből nézve.
A Radnótiból nem volt ennyi rossz tapasztalat.


Sipi-
(tag)

Köszi. Azért gondold még át Te is, szerintem nem fizetne rosszul a cég :)


eattila
(csendes tag)

Rendben. Bar kis cegnel vagyok, a react pl nekem nincs meg. A wp-t meg tanulni kene, mint keretet. :)


Phülöp
(addikt)
Blog

Nekem ebből az angol nyelv van meg, így a fizetés 20%-át megelégedéssel elfogadom.


Sipi-
(tag)

92 pont nagyon jó, gratula!

Nálunk a 85 pont lett, de volt egy nagy adag stressz vele, mert pénteken felrakták a hírt a suli honlapjára, hogy rossz a tegnapi táblázat. Kiderült, hogy 88 helyett 84 pontja van, de még reklamáltunk hozzá egy pontot, így lett 85.
12-13 évesen ne küldjétek szerintem koleszba, kicsi még hozzá. 8. után már ok, de alatta én nem küldeném.


Sipi-
(tag)

remlte work-ből a remote is megvan, tehát már 30%?


npera
(újonc)

Most, hogy nem egy cigarettatöltős adapterről ment a kábel, hanem a kocsi USB-csatijáról egyből működött. Nyugger vagyok-e??? :B

Csak fogtam a Versóból megmaradt cigarettás adaptert, bedugtam és arról ment a telefon töltése... tudom-tudom.... boomer vagyok.... :C


eattila
(csendes tag)

Ha nincs a tv alatt VHS lejátszó, akkor shame on you :D :D :D


npera
(újonc)

Asszonynak régen vettem, amikor szinkronfordításos melói voltak. Egy 6-fejes VHS..... hmmmm..... :K :B


zetor2000
(senior tag)

Valamit csak kéne venni neki, mert a TVn nincs csipketerítő, rajta meg jegesmedve szobor... se virágcserép :DD


zetor2000
(senior tag)

Szuper!
Én sem vagyok a XXI. század gyereke. Nekem csak az ilyen autós műsorok jutnak, azokból szoktam ismerkedni azzal a dologgal, amit én nagyon nagy ívben kerültem / kihagytam (vezetés). Azokban azt mesélik, hogy az ilyen dolgok néha már mehetnek vezeték nélkül, de az lehet, hogy egy fejlettebb fedélzeti elektronikát / fejegységet / lófszt igényel.

Most már csak egy helyet kell találni a készülékednek, ahol nem kocog vezetés közben.

[ Szerkesztve ]


Grillo
(senior tag)

Az a bajom az AndoidAutoval, hogy a készüléket el kell érned, mert sok dolgot nem tudsz bemondásra megoldani. Vagy fullon angolra kell mindent állítani, de a magyar nevekkel és címekkel akkor is bajban van. 3-4 éve még volt magyar nyelv támogatás, akkor még pár dolgot megértett, de egy ideje már a felolvasás is szo-szo. Pedig én rohadt sokat használom. Fent van az ablakra cuppantva a készülék tartóban, és szép piros kábelen fut be a kábel az USB-be.
Ja, közben kaptam a Vitara helyett S-Crosst, már a legújabb, "hibrid", de én csak annyit érzékelek, hogy jóval hosszabb a váltó. Amúgy kb. minden ugyan az, mint az előzőben.
Ja nem, mert ez fekete, a régebbi meg fehér volt.

[ Szerkesztve ]

üzenetek