Facebook és Messenger - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


_Petya_
(őstag)

Sziasztok, egy kedves ismerősömnek próbálok segíteni visszaszerezni a facebook fiókját. Gyanús linkre kattintott, azóta átvették az irányítást a fiók felett, és láthatóan Marketplace-es csalásokat futtatnak a nevében.
Azt látom hogy az idegen email cím lett a fiókhoz rendelve, és a jelszót is megváltoztatták. Sikerült vissza jutni a fiókba (az emal cím hozzárendelésének megerősítő email-jében kapott "nem én voltam" linkkel), és így a jó email címet is a fiókhoz rendelni, de innen nem tudunk tovább jutni. A 2 factoros belépés engedélyezéséhez tudni kellene a jelszót, amit ugye nem tudunk, mert megváltoztatták.
Próbátlam a jelszó cserét, meg is jön ehhez a 6 jegyű kód (mindkét címre, tehát nekünk és a támadónak is), de amikor beírnánk azt jelzo hogy rossz a kód.
Utána próbáltam a telefonszámot hozzárendelni, háha úgy sikerül a jelszót módosítani, de a telefonszámra ki sem küldi a megerősítő kódot.

Ezt miért lehet, valami hiba? Neten rákeresve több éves hasonló sztorikat látok, megoldást nem találtam. Ti láttatok már ilyet?

üzenetek