Fegyver topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


doc
(nagyúr)
Blog

Ahogy nezem a Colt tomitese a sok allasban eloregedett, par perc utan elengedett es jott is ki az osszes gaz, ennek a javitasa nagyjabol mennyibe kerulhet?


doc
(nagyúr)
Blog

Ugy latom, ez a zold tomites doglott meg, jo a tippem?

Illetve ha mar konkretumoknal tartunk, szerintetek mennyit erhet ez a kupac igy egyben (bar nem tudom, mennyire eselyes egyben eladni)? A Crosman 357 es a Colt Special Combat pisztolyok, egy forgos acel 'celtabla', ket bontatlan Umarex szoknyas, nagy adag acelgolyo, fegyverolaj, meg a kepen nincs rajta de van meg tobb tucat patron is (bar ezek mar tobb evesek, azert most kettot kiprobalva mukodnek remekul)

[ Szerkesztve ]


shield
(őstag)

Itt érdeklődj. [légfegyverek]


Pinya007
(tag)

Sziasztok!

Keresek Slavia 630-hoz ilyen laprugót:
https://ferfiakjatekboltja.hu/id/515246-Slavia-630-elsuto-billentyu-rugo
Ezzel lehet állítani az elsütőbillenytű nyomási erősségét. Sajnos karbantartáskor eltörtem. Ha valaki tud ilyen lelőhelyet írjon rám legyen kedves.


mancer7151
(tag)

Az nem csak 631en van? Robbantott ábra 33-asra gondolsz? 44es csavar állítja.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(nagyúr)

Pötyi
(őstag)

Budapesti fórumtárstól szeretnék kölcsönkérni e hét végére kerti légpuskás örömlövészethez valami átfordulós célgépet. Beszéljük meg privátban.


pendre54
(addikt)

Mivel elég ritkán írogatnak ide, akik érdekeltek ebben a témában, ezért berakok egy hírt a Fegyverfórumról. Így néz ki, egy élőemberes, gumilövedékes teszt, egy Revenge 14-M-es cuccal, ami nekem is van, írtam is egy-két tapasztalatot róla korábban. A fotón pont a Revenge-el tárazok ki éppen. [link]

Egy C típusú alany volt a próbababa :DDD , és még szerencsésnek is mondhatja magát, mert ha az a nyaki lövés pár centivel arrébb, a nyaki ütőeret találja, akkor hullazsákban végzi.
Itt az eredeti bejegyzés, október 21-én kelt. [link]

[ Szerkesztve ]


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Köszi hogy megosztottad! Jó látni hogy azért van megállítóereje.


pendre54
(addikt)

Főleg úgy, hogy ahogy írták is, hogy a szabvány 15 mm-es, 55 shore keménységű, fehér puhagumival volt töltve. Én azokkal jellemzően csak gyakorlok, egyébként meg úgymond éles helyzetre beszereztem, 75 shore keménységű, fekete bogyókat. Azokkal, ahogy a hozászólásomban linkelt fotón is látszik, a 2 cm-es bútorlapot, 5 méterről simán átviszi.
A fentiekhez még annyit, hogy nagy valószínűséggel a C típus, nem félmeztelen ment oda, hanem ősz lévén, volt rajta valami vastagabb cucc, mondjuk egy pulóver, és azon keresztül ütött ekkorát.

[ Szerkesztve ]


Dorien
(veterán)

Miért is jó a kemény gumilövedék? Embert akarsz ölni?
A szabvány puha gumi bőven elég otthonvédelemre.


Árpi001
(senior tag)

Kifejezetten üdítő látni, hogy megkapta ami járt!
Bár, gondolom a tulaj meg lesz hurcolva így is..
És a kis család bosszúja is sanszos...


Dorian
(félisten)

Miért lenne? Az otthonvédelem pár éve eléggé liberalizálva lett. Ha a betörő este vagy többen, vagy fegyverrel jön, akkor simán meg is ölhető.


Dorian
(félisten)

A 120 Joule-os puskám is 70 shore-s bogyókkal van töltve. Hát szegény betörő dögöljön meg? Igen, dögöljön meg!


pendre54
(addikt)

A kérdésedre a válasz többrétű.
1./ Az én véleményem az, hogy a saját otthonomban, az iIlletéktelen behatolók ellen, minél hatásobban kell fellépni, és kiiktatni, és nem pedig ékszerész mérlegen(erről még lesz szó) méricskélni, hogy akkor most mi légyen a teendő. Annál is inkább, mivel az ilyen szituációkban a döntés, sokszor másodpercek kérdése.
2./ Akkor konkrétan arra a kérdésre, hogy miért a keményebb legyen éles szitura. A hírben is szereplő fehér, 55 shore keménységű puha guminak, van egy nagyon nagy hátránya, ami éles szituációban komoly hátrányt jelenthet.
Jelesül az, hogy pont a puhasága miatt, a revolverek, shotik, stb. csövében lévő kötelező akasztók miatt, a csőben komoly deformálódást szenvednek a kilövéskor, és emiatt nagyon rossz a szórásképük, magyarán sokkal pontatlanabbul lehet velük lőni.
Gyakorlásra azért is jók, mert ha valaki ezekkel a puha lövedékekkel, elég jól tudja korrigálni a szórást, akkor a kemény, 75 shore keménységű lövedékkel, amit kevésbé deformál az akasztó, sokkal pontosabban tud lőni. Ajánlom a linkelt Fegyverfórum megfelelő topikjában lévő tapasztalatokat.
Azután ugye vannak még az ennél is sokkal keményebb Steel Devilsek [link] , de ezeket a vasporos cuccokat már én se ajánlom, nem a C típusúakat sajnálva, hanem mert az ilyen spiáteres anyagú fegyvereket, könnyen gallyra vághatja.
3./ Szintén egy fegyverfórumos javaslatra, én pl. még ezt is megléptem, ezzel a kis kütyüvel.
Egy-két éve, valamelyik Black Friday akcióban vettem, nagyon baráti áron, ezt a kis ékszerész mérleget, ami a grammot, századpontosággal méri.
Ugye alapvetően ezekhez a fegyverekhez, ezt a típusú töltényt használják. [link]
Ezekben a töltényekben, a lőpor mennyisége eltérő, ami ezzel az ékszerész mérleggel szépen kimérhető. Amelyikben az átlagnál kevesebb a lőpor, az marad a gyakorláshoz, amikben meg több van, azok meg szépen elrakva, a C-típusúak vendéglátásához.
4./ Végezetül ezt is javaslom megfontolásra mindenkinek, hogy inkább tárgyalják tizenketten az ügyemet, mint négyen vigyék a koporsómat. :DDD

[ Szerkesztve ]


Árpi001
(senior tag)

Úgy tudom alapból garázdaság ha gáz, riasztó fegyverrel véded meg magadat.
Ezért is javasolják hogy fuss el a helyszínről. Az otthon védelemmel kapcsolatban nem tudom pontosan mi a helyzet.
De ott van még lakatos marlonbrando valószínűleg népes családja is....


N€T0X|N
(őstag)
Blog

És a kis család bosszúja is sanszos...
Az a durva, hogy az embernek tényleg még ezzel is számolnia kell, tökmindegy, hogy type c vagy se a betörő/támadó. Utána félhetsz attól, hogy ha megvédted magad, akkor kapod a "retorziót". :(((


pendre54
(addikt)

"De ott van még lakatos marlonbrando valószínűleg népes családja is.."
A népes család fogadása is megoldható illően. Mondjuk pl. a Keserű Művek Fegyvergyár által gyártott 16 lövetű, 18 mm-es, vagy 19,3 mm-es lövedéket használó, HD-22-M shotival. [link] Beszerezni hozzá még egy pótdobot, annak a cseréje pár másodperc, és így akár egy 20 fős kiccsalád is megfektethető, persze előtte gyakorolni hozzá sokat.


Árpi001
(senior tag)

ezzel is számolnia kell, tökmindegy, hogy type c vagy se a betörő/támadó.

Nem, nem mindegy..


Dorian
(félisten)

Otthon azzal véded meg magad amivel akarod. Este, vagy ha barmi fegyverként használható van a kezében vagy ha többen vannak az arányosságra sem kell figyelni.

üzenetek