Fegyver topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


pendre54
(addikt)

A kérdésedre a válasz többrétű.
1./ Az én véleményem az, hogy a saját otthonomban, az iIlletéktelen behatolók ellen, minél hatásobban kell fellépni, és kiiktatni, és nem pedig ékszerész mérlegen(erről még lesz szó) méricskélni, hogy akkor most mi légyen a teendő. Annál is inkább, mivel az ilyen szituációkban a döntés, sokszor másodpercek kérdése.
2./ Akkor konkrétan arra a kérdésre, hogy miért a keményebb legyen éles szitura. A hírben is szereplő fehér, 55 shore keménységű puha guminak, van egy nagyon nagy hátránya, ami éles szituációban komoly hátrányt jelenthet.
Jelesül az, hogy pont a puhasága miatt, a revolverek, shotik, stb. csövében lévő kötelező akasztók miatt, a csőben komoly deformálódást szenvednek a kilövéskor, és emiatt nagyon rossz a szórásképük, magyarán sokkal pontatlanabbul lehet velük lőni.
Gyakorlásra azért is jók, mert ha valaki ezekkel a puha lövedékekkel, elég jól tudja korrigálni a szórást, akkor a kemény, 75 shore keménységű lövedékkel, amit kevésbé deformál az akasztó, sokkal pontosabban tud lőni. Ajánlom a linkelt Fegyverfórum megfelelő topikjában lévő tapasztalatokat.
Azután ugye vannak még az ennél is sokkal keményebb Steel Devilsek [link] , de ezeket a vasporos cuccokat már én se ajánlom, nem a C típusúakat sajnálva, hanem mert az ilyen spiáteres anyagú fegyvereket, könnyen gallyra vághatja.
3./ Szintén egy fegyverfórumos javaslatra, én pl. még ezt is megléptem, ezzel a kis kütyüvel.
Egy-két éve, valamelyik Black Friday akcióban vettem, nagyon baráti áron, ezt a kis ékszerész mérleget, ami a grammot, századpontosággal méri.
Ugye alapvetően ezekhez a fegyverekhez, ezt a típusú töltényt használják. [link]
Ezekben a töltényekben, a lőpor mennyisége eltérő, ami ezzel az ékszerész mérleggel szépen kimérhető. Amelyikben az átlagnál kevesebb a lőpor, az marad a gyakorláshoz, amikben meg több van, azok meg szépen elrakva, a C-típusúak vendéglátásához.
4./ Végezetül ezt is javaslom megfontolásra mindenkinek, hogy inkább tárgyalják tizenketten az ügyemet, mint négyen vigyék a koporsómat. :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek