Fegyver topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


pendre54
(addikt)

Ugye ha jól értettem, Pesten szándékozod megvenni a cuccot. Akkor javasolnám az Önvédelmi Boltot, és annak is a Köki Terminálos üzletét. Úgy tudom, bár ez nem 100 %, hogy ott dolgozik a linkelt fórum topikgazdája, aki "gvass1" néven van. Ő egyébként az a Vass Gábor, aki a Kaliberinfó [link] magazinba is szokott szakmai cikkeket írni.
Én az egyik revolveremet anno, a Kökinél vettem, és ott teljesen korrekt felvilágosítást, infókat kaptam. Szerintem, ha felkeresed az üzletet, elmondod azokat a szempontokat, amiket itt is leírtál, jó eséllyel tudnak ajánlani valamilyen cuccot az aktuális kínálatukból.


mexel
(veterán)
Blog

Köszönöm! Én az Őrsnél lakom és itt is van olyan bolt, igaz Ő nem lesz itt. Az árak gondolom azonosak ( sajnos sokkal drágább az amit kinéztem mint máshol)


pendre54
(addikt)

Ebben a szituban amit leírtál, hogy neked sincs tapasztalatod ebben, és időd sincs most arra, hogy alaposabban elmélyedjél a témában, a legjobb döntés, hogy rábízod magad a szakemberekre. Szerintem olyan nagyon nem lehet ezzel mellélőni.


mexel
(veterán)
Blog

Jelen esetben a mellélőni kifejezés ebben a topikban igen találó :DDD


mexel
(veterán)
Blog

Ekol Lite 2" és Ekol Viper 2,5" amit szeretnék, de sajnos van ahol 50%-al drágább - ott kapni éppen. Nem tud valaki ezekből olcsón valahol bp-en ahol van olcsón raktáron?
Ami érdekes van ahopl azt olvasom 9mm-es van ahol azt hogy 6 mm-es. Ugyanazon a néven lehet több féle is? ( Ekol Viper 2,5")


N€T0X|N
(őstag)
Blog

Igen, van belőle 6mm-es verzió.


pendre54
(addikt)

Még annyit tudok segíteni, hogy Budán, a Gyöngysor utcában van a Keserű Művek Fegyvergyár mintaboltja, és most karácsonyig akcióznak, azaz kb. az ÁFÁ-t elengedik vásárláskor. Itt van a Facebook honlapjuk, van telefonszám, tehát tudsz előtte azon érdeklődni. [link]
Igaz, hogy nem az általad kinézett Ekol cuccokat árulják a gázos kategóriában, hanem Zoraki, meg Blow típusokat, de egy érdeklődést ez a bolt is megérhet.
Én náluk vettem, az egyik gumis revolverem, a Revenge 14-M-et, meg pót dobot is hozzá.
Ha gond van, a náluk gyártott/vásárolt fegyverrel, személyesen be lehet vinni, ha kisebb a probléma, azonnal javítják 1-2 órán belül, azaz megvárható.(saját tapasztalat)

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

Köszönöm! Akkor lehet az azért olcsóbb. Mi lesz a hátrány ha azt veszek?

pendre54: köszi a tippet, megnézem

A keserűtől mi az ami kb ennek a Vipernek megfelelhet, esetleg kicsit jobb?

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

HA jól látom a Zoraki és keserű cuccok kb 5x annyiba kerülnek :( Valószínűleg jobb, de ennyit nem adnék érte most, nem olyan célra kell hogy ezt vegyem


pendre54
(addikt)

Szerintem Te a gumis cuccok árait nézed a Keserűnél, és nem a sima gázosokét. Minden gumis cucc, alapból többszörösébe kerül, mint a sima gázos, és nem csak a Keserű Művekben.
Javaslom, hogy telefonon hívd fel a boltot, és kérdezz rá, hogy perpill mi a készletük, a kizárólag csak gázos fegyverekből. A Facebook oldalukon, azért messze nincs minden kirakva, ezért kérdezz rá.

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

Oké, köszi.
Közben azt az infót kaptam egyik boltban hogy a forgótárasoknál a CS gáz nem a legjobb mert hatból egy csinál valami elsütő akadást vagy mit, és hogy csak paprikával érdemes használni, plusz a cs nem mindenkire hat.

Másrészt automata van még olcsón 25 körül, az Ekol állítólag megdrágult nagyon azért van hogy valahol már 45 ezer, máshol 25 ezer - ha van, de telefont nem nagyon vesznek fel.


mexel
(veterán)
Blog

Meg is van, nagyon köszi: Zoraki R1 van olcsón, 2,5-ös elvileg jobb mint az Ekol Viper?


@mriya@
(őstag)

Kb. ugyanolyan.


mexel
(veterán)
Blog

Megvehetem nyugodtan a Zoraki R1-et? Akciós most, azt írják a kilincsezésnél valami spiáter ami törik. De le lehetne nyilván gyártatni acélból ezt


@mriya@
(őstag)

ILYET vehetsz nyugodtan, ez megbízható. :K


mexel
(veterán)
Blog

Köszi, de ez nem fér a keretbe erre a célra. :) Marad a Zoraki r1 aztán majd lesz vmi


pendre54
(addikt)

A spiáter anyagos dologgal ne foglalkozz, főleg olyan szituban, amire véve lesz, azaz gyakorlás szinte semmi, éles helyzet meg remélhetőleg nem lesz.
Az én cseh gyártmányú Alfa G030-as, forgódobos revolverem, ami az egyik legmegbízhatóbb, leginkább ajánlott cucc volt, abban pl. a forgódob spiáter, és már túl vagyok vele minimum 150 lövésen( több mint 3 éves), és nincs vele gond.
Az nyilván nem kérdés, hogy az acél vs spiáter összevetésben melyik a nyerő, de ez inkább azoknál legyen szempont, akik nem csak gyönyörködnek otthon a fegyverikben, hanem használják is azokat intenzíven. Magyarán, ha valaki évente lő a fegyverével minimum 100-150-et, azoknál már lényeges szempont, hogy minél több acél legyen a cuccban, mint spiáter.

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

Köszönőm. Megvettem a zoraki r1 et, akciós áron. Vettem 50 db riasztót, kis próbához jó lesz, próbálják ki, gindolom ennyit kibír a stukker. Van hozzá rakétához kis toldalék, talán szilveszterkor is jó lehet. Ha ezt nem bírja ki kidobom


pendre54
(addikt)

Gratulálok. Nehéz, de gyors szülés volt. :DDD A kipróbálásra meg a közelgő szilveszter miatt is tökéletes lesz. Akkor úgyis durrogtat boldog-boldogtalan, egyáltalán nem lesz feltűnő, ha az ingatlan udvarán, egy párat eleresztetek. :D
A Zorakival kapcsolatban meg az általános vélekedés, hogy a termékeik, egy viszonylag átlagos, de stabil, szenderd minőséget hoznak.


N€T0X|N
(őstag)
Blog

Jó lesz az sokáig, jó választás volt. :K Egy gáz-riasztónak örök élet lenne az élettartama, ha nem spiáter lenne az elsütőszerkezet a többségében (az Alfák pl. kivételek). Így is biztosan ki fogja húzni nagyon sokáig, elvégre érdemi terhelést nem kap. Kivéve, ha rakétázol, de egy revkónak az meg se kottyan. De a spinyó rakéta toldat szét tud szállni a francba és az nem vicces. Én a sajátomhoz gyárttattam acélból, a gyári szutykot nem mertem használni, miután mondták, hogy azzal lehet gond.

[ Szerkesztve ]

üzenetek