Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


mbalint987
(aktív tag)
Blog

Mivel úgy láttam, hogy a Flip márkának még nincs témája, gondoltam nyitok egyet, hogy ne a T-s témában kelljen erről beszélgetni (mert max. technikailag tartozik oda, egyéb tekintetben meg OFF). Az összefoglalót már elkészítettem, hamarosan írok a modker-be, hogy megjelenhessen.


4Grider
(nagyúr)

Próbaképpen 3 olyan településen néztem meg a flip elérhetőségét, ahol a Telekom jelen van (ebből kettőben optikával): Egy budapesti agglomerációban lévő község, egy Balaton melletti község és Budapest egyik kerülete. Mindhárom címre azt írta a keresőjük, hogy ott nem elérhető a flip. A kérdés már csak az, hogy elérhető valahol? Esetleg csak az államilag támogatott hálózatokon érhető el a szolgáltatás?


nmy1212
(tag)

Szia!

15.kerületben, 1153-as irányítószámon elérhető.

Üdv!


radio100jozs
(őstag)

Eddigi keresések alapján csak ott érhető el a flip, ahol a Diginek is van hálózata.


4Grider
(nagyúr)

Logikus, de megnéztem (Mogyoródon) néhány címet, ahol van Digi ftth. Egyik helyen sem elérhető a flip...
Ja és van Telekom optika.

[ Szerkesztve ]


trec12
(addikt)

Nem teljesen igaz. Nálunk kettő nagy városrészben random címekre alig-alig találni olyat ahol elérhető a flip. Sőt ránéztem egy harmadik városrészre ott sincsen. :( Pedig Digi itt mindenhol van, aztán Vidanet ktv (Telekom cég) ill. a Telekomtól is lehet kérni netet (akár 120 Mbitet ír a legtöbb helyre), telefont, IPTV-t. (gondolom ez VDSL lehet de akkor a 120 Megabit nem reális...)

[ Szerkesztve ]


trec12
(addikt)

Az árakat lefelejtettem. A 100-as nettel, nagy tévé csomaggal, alap telefonnal nézve messze legdrágább a Vidanet még úgy is, hogy területi akciós ára van a Digis utcákra. A Telekom nagyságrenddel olcsóbb a Digi 2 éves ára a legkisebb csomagban amiben ugye a net 100-as kb. 2 ezressel még ennél is kevesebb de a hűség nélküli is alacsonyabb picit.
Itt jelenleg csak a Flip tudna alámenni a Diginek.

[ Szerkesztve ]


Dark Archon
(addikt)
Blog

Minket is megkörnyékeztek :) Eleinte még jól is hangzott, aztán a feketeleves:

- feltöltési sebesség 10Mb/s
- garantált 1Mb/1Mb/s
- elavult technológia
- set-top box
- köze van hozzá a Telekomnak

Nem az igazi, későn is ébredtek, hogy a mai világban az emberek nem akarnak hűségidőt. De akar a fene még egy távirányítóval vacakolni (s így csak egy tévére is lehet kötni), meg DSL technológiát, mikor a padláson van az optikai kábel.


viktorhu
(veterán)

Nekem holnap kötik, koaxon. Mivel nincs hűség, kipróbálom.


margithid
(veterán)

Szerintetek ha olyan területen lakom ahol nincs digi, akkor ne is számítsak rá, hogy megjelenik a flip?
10000 fős városban lakom, 10+ éve vagyok telekom előfizető, francos 10 megás netnél nem tudnak jobbat ajánlani...
Nem vagyok sebességhuszár, de mikor 2 asztali gép, egy notebook meg egy telefon megy 10 megán igencsak lassú az egész már. Nem is a 100 mega kellene nekem hanem legalább 20-30 stabilan.
Ráadásul a tv előfizetést is le lehetne mondani igy majd...


trec12
(addikt)

Mint fentebb írtam ahol van Digi még ott sem garancia, hogy van/lesz. Ott nálad max. ha optikáznak akkor jön(ne) el a Kánaán de ha nincsen konkurencia akkor nyomott árra nem nagyon számítanék a Flipről nem is beszélve...

[ Szerkesztve ]


trec12
(addikt)

Tapasztalatokat várjuk. ;)


margithid
(veterán)

Azért vicc ez az egész...
Ahol van ott terjeszkednek. Ki fogja otthagyni a digit, semmi értelme.
Optikázni meg nem fognak szerintem, ha eddig nem sikerült nekik.
Komolyan mondom lassan a telenor korlátlan netje lesz a legjobb ajánlat :W
Csak tudnám mi a francot csináltak az elmúlt 10 évben.
Mondjuk itt most álltak át VDSL-re, akkor talán lehet számítani valami változásra?
Nekem már a 20 mega is megváltás lenne, de még azt se tudták összehozzni. Emlékszem 15 éve volt már 8 megás net, azóta nem sikerült feljebb lépni nagyon...


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Kis településen elég rossz a vezetékes net helyzet. Igen, szerintem ezeken a településeken reális alternatíva lehet ma már a mobilnet. Sebességre is, és most már adatforgalomra is.


trec12
(addikt)

Ha én egy ilyen helyen laknék bizonyára mobil netem lenne a tévé meg műhold. :K

[ Szerkesztve ]


vgyuri
(őstag)

Mytv-t használok, ha nem kell minden csatorna akkor 1.690 forintból kijön 30 adó, de ez lehet változni fog nemsokára.


viktorhu
(veterán)

Bekötötték délelőtt, még sok tesztelésre nem volt időm, mert rohannom kellett. Mindenesetre olyan 125/11 körül jött a net a speedtesten, 4ms-os pinggel madzagon keresztül, a mobilomra 5G-s wifin 100/10-et adott (párhuzamosan adja a routerük a 2,4-es és az 5GHz-es wifit).

A tévében lehet hangsávot választani, szóval lehet az angol alapnyelvű csatornákat eredeti nyelven nézni. A szerelő szerint a gyorsító opció is menne, ügyfélszolgálat szerint most még azt nem tudják bekapcsolni, de szólnak, amint lehetőség lesz rá.


trec12
(addikt)

Köszi, akkor optikán tuti frankó lesz.... :K Szerencsés vagy, hogy ennyi pénzért optikán elérhető nálad... :) Amúgy mi van még ott Digikábel, UPC?

[ Szerkesztve ]


Dark Archon
(addikt)
Blog

Nem optika, írta, hogy koax.


trec12
(addikt)

Sorry, viszont koaxon is ugyan olyan jó. :K


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"aztán a feketeleves: [...] set-top box [...] De akar a fene még egy távirányítóval vacakolni"

Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem ez az IPTV velejárója, a vevőegység Ethernet csatlakozón kapja az adatot. Az más, ha mezei digitális kábel TV-d van és csak bedugod a kártyát a TV-be és a kábelt is rögtön TV-be dugod be. Nekem eddig UPC-vel ez simán működött.

Most költöztem át másik kerületbe, az itteni lakásban Telekom van (VDSL, IPTV), ez a set-top-box már nem olyan, mint az eddigi sima digitális kábelt TV-s.

BTW azért megértelek, tökre megörültem mikor megláttam a Flip reklámját, mert a mostani Telekom VDSL-t kukáznám (rettenetesen ingadozik a ping), de akkor a Flip-re váltva adnék egy pofont a szarnak, mert igazából nem változna semmi. Külön poén, hogy a címemre keresve sem a Telekom, sem a Flip oldala szerint nem elérhető nálam semmilyen szolgáltatás, holott ezeket a sorokat is Telekom netet használva írom.

A UPC elvileg elérhető itt, ha a lakás tulajdonosa belemegy, megpróbálok egy cserét. Az elmúlt 5 évben nem volt velük bajom és talán rendes kábelnetet kapnék.


Dark Archon
(addikt)
Blog

Lehet, hogy az IPTV velejáróra, de akkor sem kell, mivel nekem nem a TV a fontos. Szerintem a DIGI-nek csak ott ellenfele a Flip, akiknek a visszatekerhető / pauzálható adás a legfontosabb.

trec12: szerinted a 10Mb/s feltöltés ugyanolyan jó, mint az 50Mb/s? A mai világban azért már nem mindegy. A DIGI-nél garantált 25/20Mb/s (100/50 előfizetésnél) szintén nem picit más, mint az 1/1 :DD Mondjuk ha tényleg beüt az 1/1, akkor legalább lemondhatod sarc nélkül.


viktorhu
(veterán)

Nemcsak a sávszélesség számít, hanem az is, hogy pl. viberen remeg a hang diginél, ha távolabbi országban van a másik fél, míg a t-nél 10/0,5-ös dsl-nél is tökéletes a hang. A garantált pedig 15/2, a valóság pedig egy nap után még mindig a 125/10-11, amiből a fel irány nyilván kevesebb, mint az az 50-60, amit a diginél kaptam a 100/100-as csomagban, csak egyrészt megkapom, amit ígértek, másrészt meg ott van a minőség kérdése, amit az előbb írtam. A 120/10 szerintem normál használathoz nagyon jó, ha pedig tényleg megkapom plusz ezresért a 240/20-at, akkor tényleg minden tökéletes lesz. És ott az AC-s wifi, ott a tévénél a nyelvváltás lehetősége (és még csak dvb-c tévét sem kellett vennem hozzá, hogy minden csatornát megkapjak, mint a diginél - sőt, elég lenne egy sima hdmi monitor).


trec12
(addikt)

Persze, hogy jobb az 50 Mb/s de az átlag usernek a 10 is elég szerintem. Az 1/1-re meg vélhetően soha nem fog leesni de szerintem még 20 alá sem. Szerintem ez is csak ott fordulhat elő ahol VDSL+4G hybrid megoldással adják a Flip-et. Koaxon, optikán vélhetően mindig meglesz a sebesség.

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

Azért 10 ma már nem elég szerintem, főleg ha többen is használják a netet.


313313
(addikt)

Azért van baj :D

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

Azért ez se semmi.
Nem tudom kit néznek hülyének...
Telenor fele ennyiért adja a korlátlan netet.

[ Szerkesztve ]


trec12
(addikt)

Olyan mintha azért csinálták volna, hogy legyen még akkor is ha senki nem fog rá előfizetni.... :C Vagy ezt is akarták. Egy hallva született ajánlat senkinek.

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

Majd a piac megbünteti őket...
De komolyan mondom nem értem minek előjönni ilyen csomagokkal, csak felhúzzák az előfizetőket és berágnak rájuk.
Flip - Csak ott elérhető ahol digi, akinek digi van, minek váltson flipre? Hallott ügy, fejlesztést meg majd akkor hiszem el ha látom!
Most ez a korlátlan net ott ahol 10 mega a net, de ennyiért? Ki az a nem normális (már bocsánat!) aki a telenor fele ennyibe kerülő valóban korlátlan, nem helyhez kötött mobilinternetje helyett ezt rendelni meg??
Nem hiszem el, hogy most a VDSL fejlesztése után ne tudnának komoly fejlesztések nélkül legalább 20-30 megát szolgáltatni ott ahol eddig 10 volt a plafon.

Én lennék pozicióban telekomnál azonnal elbocsátanám aki ilyen csomagokat kitalál, akkor inkább ne jöjjenek elő semmivel. Csak magukból csinálnak hülyét!

[ Szerkesztve ]


mbalint987
(aktív tag)
Blog

Szerintem abszolút van létjogosultsága a márkának, mert egyrészt árban is valós konkurenciát jelent a DIGI/UPC duó számára, másrészt mert sok helyen a T jobb hálózattal rendelkezik, mint az említett két szolgáltató (főleg a UPC kábeles hálózatánál igaz ez). A Flip elérhetőségét tekintve azt látom, hogy egyenlőre a nagyobb városokban lehet előfizetni a szolgáltatásra, és nem lehet egy csomó olyan helyen, ahol pl. van DIGI, de kisebb település.


313313
(addikt)

Megjött a konkurencia lépése, valami elnidulni látszik..

[ Módosította: tiv83us ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Kemény! Kezd éleződni a konkurenciaharc?

[ Módosította: tiv83us ]


313313
(addikt)

Ezekszerint, honlapon nem hírdetik még azért... Lehet csak a Flippes területeket szórják meg.
Következő hónap eleje/közepe lesz még érdekes, mikor a lezárúl az adategyeztetés. Az még átrendezheti némileg az erőviszonyokat és kénytelenek lesznek lépni a szólgáltatók...

[ Módosította: tiv83us ]


kircsike
(tag)

Sziasztok!
Többen írtátok hogy ahol van Digi általában van Flip.
Nos a mi városunkban nincs Digi de a Flip mégis elérhető, úgyhogy szerintem azzal van összefüggésben hogy hol épített ki a Telekom új optikai hálózatot.
Ahol kiépítette ott előfizetőt szeretne rá. :)


4Grider
(nagyúr)

Budapest XXII. kerületében is kiépített a Telekom optika, mégsem lehet a flipre előfizetni.
És van egy agglomerációs település, ahol van UPC, meg Digi is, így a falu kb. 80%-a Digi előfizető, és ezek mellé három éve jelent meg a Telekom optika, ami ezen a területen alig tudott előfizetőt szerezni, még sem elérhető a flip.


margithid
(veterán)

Kiváncsi vagyok azért, hogy hány előfizetőjük lett ennyi idő alatt.
Inkább vártak volna és építettek volna hálózatot. Hiába a jó ár, ha alig elérhető valahol.
A másik meg, hogy méginkább tornyokat kellene építeniük és adnának korlátlan mobilcsomagokat.
Az a jövő nem a vezetékes szolgáltatások.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Ennek az okfejtésnek némileg ellentmond, hogy sok helyen a Flip-et VDSL-en oldja meg a Telekom.


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Stabil szolgáltatáshoz vezeték kell, ez cáfolhatatlan tény.


viktorhu
(veterán)

Ha több mobiltornyot építenek, az nem sokszorozza meg a frekvenciát. Ha kettőt vagy huszat egymás mellé teszel, akkor is osztozniuk kell ugyanazon a sávon, ha egyszerre többen is neteznének. Kábelen viszont mindegyik felhasználóhoz odaviheted az üvegszálat, és akkor nincs osztozás, sokkal több embert lehet kiszolgálni.


mokalade
(tag)

Nálam is itt az optika (Telekom), de nem érhető el a Flip. Elvileg Invitel van, ami bombáz a 4750ft/hó internet/tv/telefon csomaggal, Digi nincs.

Több mint 10 éve Telekom ügyfél vagyok, nem optikán.

Szerintetek nem lehet megoldás, ha lemondom a jelenlegi szolgáltatásomat és kb. három hónap után próbálkozom a Flippel, akkor mint új ügyfél? Ennek nem lehet szerepe benne, hogy hol érhető el?

(Gondolom nem akarják a potenciális T ügyfeleket Flip felé terelni, kevesebb pénzért.)


4Grider
(nagyúr)

A flip elérhetősége nem függ attól, hogy az adott címen van-e meglévő Telekom előfizetés. Hogy lásd: Add meg azon szomszéd címét a keresőben, ahol nincs bekötve Telekom vezeték. (Neki sem fogja a flip-et felajánlani.)


wmati
(addikt)

Szerintem nem megoldás sajnos, Invitel miatt nem kapsz extra kedvezményt ?


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"Gondolom nem akarják a potenciális T ügyfeleket Flip felé terelni, kevesebb pénzért."

Ja, ezért érhető el kizárólag olyan helyen, ahol Telekom is van... :DDD Nem tudom mitől lesz Flip-ed ha lemondod a jelenlegi Telekomos előfizetésed, nem egyénileg a te lakcímedre teszik elérhetővé, hanem szolgáltatási területenként lesz fokozatosan elérhető. Egyébként meg a logika ebben az, hogy azokat akarják a Flip felé terelni, akik amúgy Digire váltanának és csak fapados csomagban gondolkoznak. A Digi hasonló ajánlata 800 Ft-al drágább és hűségidős. Az más kérdés, hogy amúgy 6500 Ft körül már ott van a Digi fullos csomagja 1000/500 Mbps nettel, ez a Telekom és UPC esetében bőven 10+ ezer forintos kategória. A Digi a fullos csomagban erős, nem a fapadosban.

"Elvileg Invitel van, ami bombáz a 4750ft/hó internet/tv/telefon csomaggal"

Szánalmas az Invitel, én büntetném ezt a suttyóságot. Csak összehasonlításként:

Invitel 4750 Ft
- 38 SD csatorna
- 15/5 Mbps net
- Vezetékes telefon
- 2 év hűség

Flip 4000 Ft
- 106 SD + 24 HD csatorna
- 120/10 Mbps net
- Vezetékes telefon
- Hűségidő nélkül

Ahhoz, hogy nagyjából elérd azt mit a Flip ad, alsó hangon is 11 090 Ft-ot kell fizetni havonta, két év hűséggel, de még ez sem éri utol teljesen. A Flipnek sokkal inkább a Digi a konkurenciája, oda visznek Flip-et ahol már van Digi vagy arrafelé terjeszkedik.


Dark Archon
(addikt)
Blog

Tudtommal egyedül a Digi, ahol alapból járnak a HD csatornák, nem szórakoznak az emberrel (jó, meg most már a Flip). A Digi 6500Ft-ja is csak új előfizetés esetén érvényes, ha lejár (mint ahogy már nekünk lejárt anno), akkor visszaáll minden listaárra. Ezt az "éljenek az új előfizetők, a régiek meg le vannak szarva" elvet mondjuk sosem értettem.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"Tudtommal egyedül a Digi, ahol alapból járnak a HD csatornák"

Nem, mert a Flip-nél is. :) Egyébként meg könnyű, náluk egyetlen TV csomagot jelent a választék. Bár hozzá kell tenni (és erről nem a szolgáltatók tehetnek) így is szánalmas, hogy 100-130 csatornának csak a töredéke HD (és azok jelentős részét az egyébként is nézhetetlen közszolgálati csatornák teszik ki).

"A Digi 6500Ft-ja is csak új előfizetés esetén érvényes, ha lejár (mint ahogy már nekünk lejárt anno), akkor visszaáll minden listaárra."

Utána 8100 Ft lesz, ami még így is sokkal a két nagy konkurens ára alatt van. Bár érdemes ezt elolvasni: [link] "A határozott idejű helyébe lépő, határozatlan idejű szerződés nem lehet hátrányosabb a korábbi, határozott időtartamú szerződés feltételeinél."


pinnacle
(nagyúr)

Van valaki már a Flipnél? Gondoltam átmegyek a Digitől hozzájuk, illetve a Diginél nincs ilyen "ügyfélmegtartás", hogy ők is odaadják 4000Ft-ért az alap telefon, TV, internetet, (nekem ez most 6000Ft) csak maradjak?

[ Szerkesztve ]


viktorhu
(veterán)

Én most már egy hónapja flipezek :) Én is digis voltam.


pinnacle
(nagyúr)

Milyen tapasztalataid vannak? TV adás minőség, internet. Nagyon új még a Flip. DIGI nem akart megtartani?


Dark Archon
(addikt)
Blog

Én írtam a Diginek, hogy a Flip fényében, meg úgy egyébként az új ügyfeleikhez képest számíthatok-e kedvezményre. Az írták, továbbították a levelem az illetékes kollégáknak, türelem, majd válaszolnak. Kíváncsi leszek...

[ Szerkesztve ]


pinnacle
(nagyúr)

Lehet lesz végre valami piaci verseny. Mondjuk én még reklámot sem láttam, csak itt hallottam róla először.

[ Szerkesztve ]

üzenetek