Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


molnarpeter
(nagyúr)
Blog

Telekom 1414 ügyfélszolgálat lehet tud kedvezőbb árat mondani, mint a honlapon, és akkor smartbox... :F


Kroni1
(veterán)
Blog

Végül első próbálkozás gyanánt FLIP-et rendeltünk, a szerelő talpraesettebb volt mint aki anno a voda küldött, mert neki legalább volt fogalma a dobozuk helyéről és konstruktívan állt minden kérésemhez.. :)

Nem tudtam még körbenézni nagyon a router beállításaiban, alapbeállításon csak egy rövidke tesztre futotta: Wifin 70-80Mbit a le/fel sebesség, ahogy olvastam kb ez a normális. Ami jó hír, h ez tökéletesen elég volt wifin lógó Philips tévén a Plex-en távoli szerveremről 2160-as HDR film streamhez, Netflix is tökéletesnek tűnik.
Tudom, ez a legfapadosabb manapság, de ha stabilan hozni fogja ezt, akkor amire kell arra ez teljesen tökéletes!

Vaciláltam egy saját router beszerzésén ide, de mivel kicsi kétszobás lakás, és anyám igényei nem túl magasak ezért lehet egyenlőre marad a szolgáltatós router.

Aki saját routert használ flip-hez: Bridge módba itt is át kell kérni telefonos ügyfélszolgálatnál a routert mint a diginél, vagy esetleg ez beállítható a router menüjéből?

[ Szerkesztve ]


Bferibörs
(addikt)

"Aki saját routert használ flip-hez: Bridge módba itt is át kell kérni telefonos ügyfélszolgálatnál a routert mint a diginél, vagy esetleg ez beállítható a router menüjéből?"
Beállítható.
Nálam saját routerrel 220-310 Mbit a wifi sebesség,5 G.

[ Szerkesztve ]


Kroni1
(veterán)
Blog

Ezen 2.4G eredmény, csak telefonon tudtam nézni egy speedtestet, nem volt időm megnézni hogy a Huawei cucc tud-e 5G-t, de gondolom azt is be lehet állítani akkor majd..


skroy
(senior tag)

Csak 2.4-et tud sajnos a Huawei.


Kroni1
(veterán)
Blog

Értem, köszi! Egyenlőre elégnek tűnik, de akkor később lehet majd valami levetett wifi6 router felkerül a polcra mellé. Ha jól olvastam akkor optikánál lehet bridzselni a szolgáltatóit iptv elvesztése nélkül is igaz?


molnarpeter
(nagyúr)
Blog

Attól függ persze, mire van használva, de plusz áram fogyasztás stb lehet nem éri meg :F nálunk a Telekomos FGA2233 fut kikapcsolt 5GHz-vel, egy telefon lenne csak kompatibilis, nagy fájlok nem szoktak lenni.


Kroni1
(veterán)
Blog

Of korsz! A hálószoba pont egy fallal van elválasztva a routertől, a falakat meg az 5GHz amúgy sem annyira szereti. Majd kitapasztaljuk, de ha a streamelés megy 2.4-en a tévére akkor már minden okés, anyum néha netezik telefonon, és mégritkábban laptopon, alapvetően csak a netflix, stb stream lesz a fő felhasználás.

[ Szerkesztve ]


Kroni1
(veterán)
Blog

Egy kérdés, most akkor ahol optikán jön a flip, ott lehet bridge módba tenni a szolgáltatói eszközt vagy az iptv akkor nem fog tudni menni? Olvastam itt ezt is azt is..


scream
(veterán)

Nálam optikán jön, bridge-ben van az ONT, de a TV boxba az ONT-ból megy az ethernet és van TV adás, szóval bridge mód mellett is megy az IPTV (bár az elmúlt ~2 évben talán 2x volt bekapcsolva...).


Kroni1
(veterán)
Blog

Köszi az infót! :R

Nálam annyi a bibi, hogy az ajtó feletti kötödoboztól csak egyetlenegy életképes utp kábel megy a nappali felé és kész, a másik meghalt sajnos. Tehát ha saját wifi routert is szeretnénk akkor azt vagy fentre az ONT mellé teszem, vagy a szobába az egyetlen utp végére és akkor kérdés, hogy róla menni fog-e az iptv.

(Vagy teszek még egy kis switch-et a nappaliba, azt iptv és a wifi AP elé, de ezt nem erőltetném)


scream
(veterán)

Sajnos IPTV témakörben nem vagyok otthon, de talán akadnak olyan otthoni routerek, amik tudnak IPTV-t is (emlékeim szerint talán anno az Asus routeremen láttam ilyesmit, meg Synology-nál is, mintha lett volna). De, hogy ez tényleg az, amire gondolok, illetve milyen beállítások kellenek hozzá, az passz.


Bferibörs
(addikt)

Próbálj meg visszakeresni leírták hogy milyen router kell hogy működjön az IPTV, nálam is így műxik,vejem csinálta,én nem értek hozzá ( mit kell tudnia a routernek hogy működjön az IPTV le van írva itt).


Kroni1
(veterán)
Blog

Áh, ezért nem akarnék másik routert, mert már van egy amit használni tervezünk.. Akkor marad így ahogy most van, köszi az infókat! :R


viktorhu
(veterán)

Pppoe passthrough módban át tudod adni a "betárcsázást" a saját routerednek. Ha igmp-képes (szerintem pl. az összes Asus az), akkor a tévé is menni fog rajta.

[ Szerkesztve ]


Kroni1
(veterán)
Blog

Köszi! Ezek szerint nem is kell bridge mód, ezután már a saját router fog csinálni mindent gyakorlatilag?

Akkor még kikeresem a szerződésben mik a pppoe adatok és megpróbálom így! :R

[ Szerkesztve ]


Kroni1
(veterán)
Blog

Sikerült bekötni az Asus AX55 routert, az iptv-t bármiféle bűvészkedés nélkül simát átviszi, telefonra/laptopra AX módban szépen adja a 250-es netet (220/70Mbps), úgyhogy minden oké vele!

Viszont a pppoe passthrough beállítást nem tudtam eszközölni a huawei ont-on, mert nem találtam semmi ilyesmi lehetőséget a menüjében, sok minden ki is van szürkitve. Tehát jelenleg az Asus router egy fix ip-n van, és az egyik LAN portján csatlakozik a huawei-re, a DHCP-t is az ONT osztja.

Ez szerencsésebb lenne, ha a huawei-t teljesen ki tudnám hagyni a buliból? Ha az ASUS WAN portjára érkezne a net és a PPPoE tárcsázást is az végezné az jelentene még valamiben előnyt azon kívül hogy nyerek vele még egy használható LAN portot az ASUS-on? :F

[ Szerkesztve ]


viktorhu
(veterán)

Így egyszerűbb az iptv. Az asusnak van dedikált AP módja, érdemes azt választani, ha switchként használod, meg az igmp-t bekapcsolni az IPTV-hez (AP módban a wifi speciális beállításai között volt, ha jól emlékszem).

Passthrough mód: el van rejtve a Huaweien, valahol ebben a fórumban megtalálod a leírást (nekem is keresnem kellene, de évekkel ezelőtt megcsináltam az itteni leírás alapján).

[ Szerkesztve ]


8zabi
(őstag)
Blog

már egy jó ideje semmit nem kell állítani a huawei ont-on a pppoe passthrough-hoz, beállítod a saját router-en a tárcsázást és működni fog, iptv marad az ont-ba dugva, a net meg megy saját router-ről


Kroni1
(veterán)
Blog

Az iptv nálam nem maradhat az ont-ról, mert az fent van a kötődoboznál a bejárati ajtó felett, és innen sajnos már csak egy használható utp megy a lakás használati részei felé. Az asus router viszont magától átviszi az iptvt, azzal nincs gond.

Viszont hiába adtam meg a pppoe adatokat rajta, nem tárcsázott be, nem volt net róla wan portra dugott ont-al, csak fix ipvel, lan porton. Lehet rosszul adtam meg valamit, gondolom a szerzödésből innen az internet azonositó és jelszó párost kéne beirni..

[ Szerkesztve ]

üzenetek