Főzőcskés topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Judyt
(csendes tag)

csemegéznek:))


e=mc²
(őstag)
Blog

Mitől függ az ha toját főzök, és ha leszedem a héját, akkor nem ragad rá a fehérje, nem úgy néz ki mint egy óriási megviselt rágógumi, hanem szépen könnyen szép nagy darabokban lejön a héj és sima lesz?

remélem érthető a kérdés :)


mormota
(senior tag)

miután lejár a főzésre szánt idő, leöntöd a forróvezet, és hideget engedsz rá. hagyod állni 4-5 percet, és megtöröd a héját, és így elvileg le lehet szedni könnyegén


Sianis
(addikt)
Blog

Gyorssegélyt skacok!

Holnap vacsorát akarok főzni barátnőmnek! Valami főzéshez tök hülye embernek, finom receptet ajánljatok már! Nem akarok beégni valami Maggi porból főzött trutyival, de pl valami finom tésztát azt legyártanék. Ajánlnátok valamit?


e=mc²
(őstag)
Blog

Mindig így teszek, hagyom kihülni a tojást, de kb fele-fele arányban lesz jó/rossz.


Den
(veterán)
Blog

és úgy a sárgája sem zöldül meg


Den
(veterán)
Blog

akkor túlfőtt. ne a vízzel együtt tedd föl a tojást, hanem csak ha forr a víz akkor tedd bele


busman
(addikt)

Ál tatárbeafsteak volt már? Ez 20 perc alatt elkészül...

[Szerkesztve]


mormota
(senior tag)

tésztát tudsz főzni?
fogsz egy kis zsírt/olajat kicire kockázott hagymát pirítasz rajta, bele egy kis húskonzerv, felöntöd egy pici vízzel, majd teszel bele paradicsomsürítményt, és felöntöd annyi vízzel, hogy szósz alakja legyen, főzöd egy kicsit. teszel bele egy kis fűszert, amit jónak látsz. és kész a milánói makaróni.

tésztát, sajtot rá, eszitek

remélem jól fog összejöni, mert most találtam ki:DD


Sianis
(addikt)
Blog

Nem tudom,de mondhatod, mert ha egyszerű akkor az lesz a vacsi holnap!


Sianis
(addikt)
Blog

Az igazságot megvalva, valami tartósan friss kaja kéne így belegondolva. Mert reggel elkészíteném akkor és vacsoráig hűtőben lenne. A tatárbeasteak az elvileg elvan ott addig nem, mert azt hidegen kell kajolni piritóssal.

[Szerkesztve]


e=mc²
(őstag)
Blog

Teljesen mind1 hogy lágy, vagy kemény a tojás...
Igen a vízzel 1ütt szoktam beletenni, de akkor kipróbálom úgy. Köszi.


mormota
(senior tag)

löncshús talán, de szedd le azt a zsírt, vagy aszpik, vagy miaz


Sianis
(addikt)
Blog

tésztafőznés elvileg nem nagy kunszt, problémásabb már inkább a megfelelő mérető edény lesz! :D


mormota
(senior tag)

a spagettitésztát nyugodtan törd kettőbe, vagy 3ba, és így biztos elfér a lábosba


Den
(veterán)
Blog

huh csak poros trutyit ne. a leggagyibb dolog, sablon íz, csak elrontja a tésztát.

szvsz ne most kísérletezz mert h elszúrod nincs időd újat csinálni :) , inkább csinálj vmi fantáziadúsabb feltéttel melegszendvicset.


Sianis
(addikt)
Blog

No, de akkor ajánlj valamit!

Mert akkor úgy csinálom meg, hogy jó nagy adag piritós legyen, tehát valami sajtos zsömlébe rakom bele, hogy szépen nézzen ki, ne úgy, mint valami 5 perc alatt összerakott reggeli! :D


mormota
(senior tag)

elég, ha délelőtt megcsinálod, mert ha elszúrod, akkor nem kell sok cucc hozzá, újra nekiállhatsz


Den
(veterán)
Blog

hát, odaragadhat az edény aljához, szétfőhet, vagy kemény maradhat, de ha odafigyelsz jól lehet :)


mormota
(senior tag)

hát az állandó kóstolgatás az alapja mindennek

üzenetek