Főzőcskés topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


mormota
(senior tag)

gondoltam még ilyen nincs...így megnyitom

ide jöhet mindenféle recept (főleg házilag könnyen elkészíthtő, 5perc alatt kész, és nagyon finom kajákat várok) :)

egyébként meg arra a célra, ha valaki nem tudna mit kitalálni magának/családnak/pasinak/csajnak akkor innen tud ötletet meríteni


kezdeném is a sort: nem saját találmány, de állítólag 10 perc alatt kész van
|c3rN4| féle csilisbab

szal felvagod a sonkat kockakra megpiritod olajon
aztan hozzaontoad a babot 2 konzervvel 2 konzerv kukoricat
es utanna 2 uveg uncle beans mexikoi meg kinai
nagggyon faxa


azzio
(aktív tag)

Elmondjam hogy lehet a legfinomabb csilisbabot elkészíteni?
1. Végy 500 forintot.
2. Menj le a boltba.
3. Vegyél l a polcról egy csilisbab konzervet.
4. Menj haza.
5. A doboz tartalmát tedd tányérra, és mikróban melegítsd 3 percig.
6. Borssozd szarrá (ha még nem elég csípős).
7. Jó étvágyat!
8. Ne számíts rá, hogy túl jól fogsz aludni, meg valószínűleg a barátnőd/barátod/kutyád sem...

Na de mondok mégegyet, amit nemtom hogy hívnak, de eszméletlen finom:
Szóval, kell hozzá két konzerv (konzerv, mi más? :) ) tőkehalmáj, mustár, póréhagyma, só, bors.
A tőkehalmájat villával össze kell törni, mustárt bele, meg apróra vágott póréhagymát, sót, borsot, úgy érzéssel, hogy finom legyen, aztán már csak a pirítós hiányzik hozzá...

Ja, nemtom feltűnt-e, de nem vagyok egy konyha-akrobata, nekem a vajaskenyér már főzésnek számít :)
Majd barátnémtól kérek recepteket, ő nagyon jókat tud és szokott, legnagyobb megelégedésemre :)


biker
(nagyúr)
Blog

vazz, a rohadt drága tőkehalmájat szétzuzni :D


azzio
(aktív tag)

Ja! Mégegy: ''töki pompos''

Kell hozzá pizza- vagy kenyértészta (amelyik jobban tetszik, barátnőm bizzatésztát csinált hozzá), amit jó vékonyan be kell pakolni tepsibe, aztán kicsit várni kell, hogy megdagadjon (20-30 perc, meleg helyen). Ezután meg kell kenni tejföllel (ínyencek előtte a tejfölt összekeverhetik borssal, majorannával, atomhulladékkal, amit éppen szeretnek), rá kell rakni jó sok angolszalonnát (kockákra kell vágni előtte) és vörös- meg póréhagymát. Sok hagymát rá lehet rakni, mert nem lesz túl hagymaízű, miután megsült (ja, merthogy meg is kell sütni, kb. 5+15 perc, előmelegítés, sütés) édes lesz rajta a hagyma.
Na ez az ungarische pizza, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban árulták töki pompos néven.
A rosszullétig kajálhatja magát az ember belőle :)


azzio
(aktív tag)

na ja, én is jobban szeretem magában, de hidd el, hogy így is nagyon jó :)


ptiboy
(senior tag)

ja :DDD


Den
(veterán)
Blog

valamint: Bővebben: link


Den
(veterán)
Blog

Én ki fogom próbálni, van itthon egy nagy doboz tőkelhalmáj amit hetek óta kerülgetek de nem volt kedvem magában megenni :)


mormota
(senior tag)

én közel se említettem, hogy használtam a keresőt:)
de sztem el fog férni a többi mellett


Den
(veterán)
Blog

ja el fog, csak az ötletmerítés miatt linkeltem a másikat.


biker
(nagyúr)
Blog

magában én sem eném, de friss zsemlével :D


Terminátor 4.
(tag)

Legegyszerübb finom kaja: lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot,majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.

ui.: Nöknek nagyon bejön!:)


mormota
(senior tag)

én nem az étel nevére gondoltam, hanem elkészítésének precíz módozatára (recept)

és a 4 másik topikból kb 2 db normális, és használható recept tűnt ki:

Rakott kenyér

öntet:
Egy felkavart 2 dl-es tejfölbe beleütünk egy tojást sárgájástul, fehérjéstül. valamint egy kevés szerecsendiot reszelünk rá majd elkeverjük.(nagyobb adag több öntet ugyebár)
szendvics:
Lényegében vajaskenyér, fedve szeletelt sajtal.(az magyarban trapista, de persze izlés szerint!)

Egy kivajazott tepsibe ala tetöcserép elhelyezzük a szendvicseket, közben gyenge fedésig locsoljuk az öntettel. A maradék öntetet nyugodtanöntsük még rá ugy félfedésig.
süssük ki az egészet a sütöben, mig az öntet megpirul.



Lengyel hering olajban :

50 dkg sózott heringfilé, 1 hagyma, szemes bors, olaj
A sózot heringfilét beáztatjuk vízben (általában nagyon sós, mint az a nevéből is várható). A filéket szárazra töröljük (ezt nem tudom minek) szükség esetén feldaraboljuk (elegáns méretűre).
A hagymát apró kockára vágjuk.
Befőttes üvegben egymásra rétegezzük a hagymát és a heringet, közben szemes borssal fűszerezzük. Az egészet leöntjük olajjal, vagy olivával. (Megnyomkodjuk, eg fakanál segítségével a levegő buborékokat megpróbáljuk eltávolítani )
Hűtőben összeérleljük.

(Kenyér, piritós, főtt krumpli is illik hozzá.)


azzio
(aktív tag)

Egyébként miért baj, ha kajaneveket vagy félkész ételeket mondunk? Legtöbbünk számítógépbuzi, dolgozik meg barátnőzik (én éppen utolsó előttivel foglalkozom ''sajnos''), biztos nem sűrűn jut eszünkbe 5 fogásos lakomákat elkészíten. Viszont: boltokban egy csomó olyan dolog kapható, amiről esetleg nem mindentki tud(ja hogy mire való), viszont 2 perc alatt fogyaszthatóvá lehet tenni, és nem mellesleg mén finom is. Pl.: ruszli (gyk.: pácolt hering)

Na jó, ha valaki csak egy ismeretlen ételnevet mond, akkor legaláb azt mondja meg, hol lehet kapni, vagy miből készül :)


mormota
(senior tag)

lássunk valami egyszerűbbet:

hozzávalók:
löncshús konzerv, vöröshagyma, tejföl

elkészítés:
hagyma megpucol, felkockáz nagyon kicsire, löncshús konzervet, meg tejfölt összekever egy tálba, hagyma bele, izlés szerint fűszerezni (bors, só, mustár esetleg)
veszel egy piritós kenyeret, amit még csak kissé sütöttél meg (értsd: világos), és rákensz centi vastagon az előzőleg említett trutyiból, majd visszateszek a pirítóba (ha olyanod van amibe tálcán kell betenni. az a régi osrosz fajta), vagy a sütőbe, és megpirítod izlés szerint...
kivéve lehet rátenni sajtot, kecsápot, mustárt, majonétz is akár... mind mind szigorúan csak ízlés szerint

üzenetek