Főzőcskés topic - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


mormota
(senior tag)

arra gondoltam, hogy ne olyanokat irogassatok ide, hogy csipsz, pizza, meg hasonlók, hanem ha van vmi extra banne/rajta/vele akkor azt is.
mert egy félkész pizzát bárki meg tud venni a boltba, és nem kell hozzá gasztronómiai kreativitás (na ebben az összetételben se használtam még:) )hogy elkészitse magának az illető
ide elsősorban extrém/extra dolgokat várok, mint pl cérna féle csilisbab, vagy a rakott kenyér, vagy ''legegyszerübb finom kaja''


mormota
(senior tag)

bocsánat a legyegyszerűbb finom kaja még magyarázatra szoul:
így tehát:
Legegyszerübb finom kaja:

lementek a boltba, vesztek egy vekni csokis! kalácsot, majd szeletekre vágva beteszitek a kenyérpirítóba. Vigyázni kell, mert nagyon hamar megég a puha tészta miatt, úgyhogy alacsony értéken kell pirítani. Eztuán mehet rá a vaj (margarin sucks), ínyenceknek egy kis méz. Tejjel fogyaszhatjuk.


[Szerkesztve]


#57764352
(őstag)
Blog

Hát ezt megcsináltatom barátnőmmel!! :)
Kíváncsi leszek milyen lesz vacsira :)


mormota
(senior tag)

egy szó: nagyonfinom:))
de azért majd kérek beszámolót róla:D


#57764352
(őstag)
Blog

Jó volt, nagyon, de kiegészíteném a a hozzávalókat hagymával, mustárral( a krémbe), pirosarannyal..

F@sz@ volt.
Nyamm
Mindem elismerésem a bnőmnek és a receptírónak, akik nélkül ez nem jött volna létre! :)


Ye_Nő
(tag)

A пельмени jobb, bár időigényesebb... (kivéve, ha бабушкаval megbeszéled, hogy ötre érkezel, addigra legyen készen. :DDD)


Gri
(tag)

Egy ismerosomtol hallottam:

Kenyeret szelsz, majkremet kensz, sajtot reszelsz.
Bevagod a minigrillbe, ha kesz kecsapot meg majonezt nyomatsz ra, oszt megeszed.
Amilyen ecceru olyan finom.

De ha van ra igeny, elmondom, hogy en hogy szoktam csilis babot meg spagettit csinalni.


Gri
(tag)

Na en eddig a tortellinit csak marhahusos szosszal ontottem nyakon, de kiprobalom ezt a tejfolos dolgot is, thx az ideat! ;]


master bud
(tag)

Hozzávalók 2 főre:

-8 db közepes nagyságú burgonya
-300 gramm juhtúró
-500 gramm savanyúkáposzta
-500 gramm szeletelt bacon
-2 üveg sör

Elkészítés:

A 8 krumplit hámozás nélkül, egy fazék vízben felrakod főni. A nagyobbakat néha megbököd villával, ha már simán átmegy a közepén akkor megfőtt. A krumplikról lehúzod a héjat, két centi vastag szeletekre vágod a tányérodban.
Fogsz egy nagy lapostányért, letapétázod kb. tíz centi hosszú bacon csíkokkal, megborsozod gazdagon és berakod a mikróba 2 percre (érdemes letakarni folpackkal, hogy ne frecsegjen).

Fogyasztás:

A főttkrumpliszeleteket megkened gazdagon juhtúróval, ráhelyezel egy bacon csíkot, savanyúkáposztát a tetejére és beépíted a fejedbe, sörrel öblögetsz.

Szerintem nagyon állat :)

mb


neduddki
(nagyúr)

HI!

Hozzavalok:
Fustolt fott boroskaraly from lehel piac
Voroshagyma
Olaj /1/3 oliva 2/3 naprafordo/
Mennyiseg ehsegtol fugg.
A hagymat felig megdinsztelem az olajon, a kockara vagott karajt radobom, majd egyutt elkezdem piritani, ehsegerzettol fuggoen hosszabb, de tobbnyire rovidebb ideig: - ))))
Talalas paradizsom, paprika, teliesebb idoben jofele vizesuborkaval /na jo a ecetes is jo hozza: - ))))/

udv

neduddki

p.s. elvetemultebbek nehany tojast is rauthetnek!!!: - ))))


gabranek
(aktív tag)

tortellinit eddig reszelt sajttal + ketcuppal ettem, de nem lehet rossz eza tejfolos sem.

es 1 recept:
fogsz annyi kozepes krumplit amennyi jol esik, vagy tobbet. nyersen meghantolod, utana felbevagod es kivagod a kozepet (erre azert van szukseg, hogy legyen benne 1 kis godor, ami be lehet pakolni a tobbi hozzavalot. szal akkora jukat csinalsz amekkorat akarsz). na ebbe a godorbe mehet szalonna, hazi kolbasz de akar sonka is, erre hagyma, bors, so. a feles krumplikat rapakolod 1 tepsire aztan irany a suto. en jol meg szoktam sutni mert ugy szeretem ha mar szinte fekete :) , de kinek ahogy tetszik.
baromi fuszeres kaja, ugyhogy nem art beterazni nehany uveg sort sem :)

jo etvagyat


vallas
(őstag)

Hali

Ez itt a lukács hányás recept!
Kollégisták előnyben.

Bemész a koliba a hűtőhöz,kinyitod az összess fakkot,valszeg nem lesz nehéz,mindenhonnan veszel valami kis darabot ki, nem kell nézni mi az,ezután mindent egybesütsz egy kis olajon, és az egészet leöntöd felvert tojással kis sütögetés még , és kész is a lukács hányás.

:C

Nyam Nyam


rdi
(veterán)
Blog

Neduddki!
A legfimonabb mraookoi étel:

(csak aneréve nem elmészkem, az enyédről katpa anevét))
csirke
fűreszek: sáfrány, kömény, bors, konirader, sózott citrom, ojalbogyó, fahéj, só összeőrölni, egész fahéj később kihevető,

A csirkét pálocjuk a fűreszes olibávan, kbzen sok hamgyát vágunk, jo sok, meg mi még almát.

Ezeket belyehezzük az enyédbe, és megsüssük pálorjuk. 180 fokon.

:))


neduddki
(nagyúr)

h!i

Koszi!!! Csak nagon erheto, mennyi id alatt sikerutlosszehozni????
Amugy a kaja jol hangzik!!!!:- )))))

udv

neduddki


simonzé
(addikt)
Blog

Van valami jó kis receptetek fülemülemájra? Itt egy nagy doboz konzerv, és nemtom, mit kezdjek vele. Van még itthon rigófütty is.


simonzé
(addikt)
Blog

Egyébként itt egy jó kis szendvicsféleség:
Szeletelt kenyeret (ne tartósat!) kenj meg májkrémmel, tegyél rá ananász, vagy barackkonzervből pár darabot, és lapokra szeletelt sajttal borítsd be az egészet. Pakold egy tepsibe a szeleteket, és be az előmelegített sütőbe. Kb 5-6 perc múlva a sajt teljesen rálapul. Vedd ki, és edd meg. ISTENI!


TomDog
(tag)

Hozzávalók:
30 dkg sertés tarja,
1 fej vöröshagyma,
2 fej gomba,
3 szelet bacon szalonna,
1 dl tejföl,
mustár,
gyros fűszerkeverék,
olaj,
sajt.

Elkészitése: (kb.. 20 perc) :C

A húst vékony csikokra vágjuk, a fűszerkeverék, olaj és mustár keverékébe megforgatjuk. A hagymát és a bacon szalonnát olajban megpiritjuk, a gombát megfőzzük, hámozzuk, szeleteljük. És az egészet összerottyantjuk, ha a hús megpuhult belekeverjük a tejfölt. És tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Jó étvágyat! :C


master bud
(tag)

Hali,

az alábbiakban következik az egyik kedvenc kajám, amit amúgy apámtól tanultam szóval övé az érdem :C

Töltött tojás

Hozzávalók 4 főre
-16 db tojás
-0.5 doboz tejföl
-250 gramm vaj
-2 db friss, hegyes zöldpaprika, ami NEM csípős
-friss petrezselyem bőven
-0.5 liter tej
-200 gramm liszt
-szerecsendió
-só

Elkészítés

A tojásokat forrásban lévő vízbe rakjuk és legalább 8-10 percig főzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük a forró vizet és hideg víz alatt leszedjük a tojásokról a héjat.
A megpucolt tojásokat kettévágjuk és a remélhetőleg megfőtt sárgáját egy külön tálba gyűjtjük. A kettévágott fehérjéket ugyanígy egy jénaiba helyezzük.

Felaprítjuk NAGYON finomra a petrezselymet és a zöldpaprikát. Az egészet beleszórjuk a sárgája mellé. Vajat olvasztunk (nagy merőkanálban forró víz felett) majd az olvadt vajat a sárgákra öntjük. A fél doboz tejfölt felkeverjük és a sárgákra öntjük azt is. Az így kapott mischungot JÓL elkeverjük, sót és szerecsendiót adunk hozzá, ez utóbbit gazdagon :) A lényeg az, hogy a mischung késsel kenhető legyen.

Kivajazzuk a jénait, a tojásfehérjékbe késsel visszatöltjük a sárgájás keveréket. A fehérjéket párjával összetapasztva szépen beültetjük a jénait. A maradék mischungot a tojások tetejére szórjuk, alufóliával lefedjük a jénait és berakjuk az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, közepes lángon. Akkor lesz jó, ha a maradék sárgája kicsit megbarnul.

20 perc múlva hozzákezdünk a mártáshoz. Serpenyőben jó nagy darab vajat olvasztunk, miután megolvadt beleszórunk lisztet. A liszt be fogja szívni az olvadt vajat ezért egyenletesen adagoljuk addig amíg az egésznek aranysárga színe nem lesz. Ezután már ne rakjunk több lisztet, hanem pirítsuk a lisztet zsemleszínűre.
Öntsünk a megpirult liszthez HIDEG tejet és kezdjük kevergetni intenzíven úgy, hogy csomómentes legyen. Figyeljünk arra, hogy e művelet közben egyre sűrűbb lesz, ezt tejjel kompenzáljuk. A végeredménynek olyan konzisztenciájúnak kell lennie mint egy jó híg méznek.

A tojásokat tányérra rakjuk, egy főre 4 tojás jut, amit leöntünk ezzel a mártással és friss petrezselyem zöldjével díszítünk. Köretnek főleg a spárga jött be.

Jó étvágyat :)

mb


mormota
(senior tag)

nagy örömömre látom, hogy rendesen érkeztek a receptek:))
ennek örülök nagyon, és tapasztalom, hogy sok kreatív ember van, aki ráadásul szeret főzni (vagy csak rákényszerül? :) )

nem baj.. az a lényeg, hogy nagyon jó kis recepteket irtok le,.... hajrá igy tovább

üzenetek