Hát nem gyors, az bitzos, de finom. Tudod ételben és szerlemben a gyors sohse jó
legfejlebb a gyos ... vonatban
[Szerkesztve]
Főzőcskés topic - Technika, hobbi, otthon fórum
hozzászólások
LVXXX
(tag)
Nem tudom ki mennyire szereti a bográcsban készült kajákat!?
Néhány éve kempingezés közben kitaláltuk, hogy fözünk bográcsban madártejet, mivel már untuk a különféle pörkölteket, gulyásokat stb. De mivel hiányzott néhány összetevö és a szaktudásunk is az elkészítéséhez, illetve a kemping környékén éppen érett a szilva; ezért inkább bográcsos szilvásgombócot föztünk.
Gri
(tag)
Nem semmi...
Hasonloan pihent fozes volt, amikor tobbnapos kempingezes vegen maradt egy rakas hus, ami az ''enni-azert-csak-kell'' elv alapjan x mennyisegu vorosborral kb. 5 oran keresztul rotyogott a bogracsban. A jozanodasnak szentelt napon...
Hazauton egy szondazas erdekes eredmennyel zarult volna...
mormota
(senior tag)
tepsifüles:
hozzávalók:
-1db megnyúzott nyúl /csirke is jó, de originalban nyúlra van irva a program
-4-5szem nagyobb krumpli (ízlés/éhség szerint)
-olaj, vegeta, só, bors, pirosarany, mustár, savanyú uborka, paprika, paradicsom és egyéb füszerek izlés szerint
elkészités:
krumplit megpucol, kb 1.5x1.5cm-es csíkokra felvág (lehet kocka is).
nyuszit/csirkét daravokra szétszed vegetával bedörzsöl, letesz tepsi aljára.
mustár, pirosarany rányom pöttyökbe, borssal megszór, sóval meghint.
egy marék krumplit rátesz, úgy hogy boritsa a tepsit, uborkával spékel,
másik adag krumplit rátesz, olajjal meglocsol, alufóliával letakar, sütőbe
betesz.
akkor lehet levenni a fóliát, ha a krumpli megpuhult. a nyuszi levet fog ereszteni.
addig süt tovább fólia nélkül, amig meg nem barnul a krumpli teteje (bár eddig
nem feltétlenül kell csinálni, ez az én izlésem) célszerü addig csinálni ameddig
a krumpli kicsit meg nem keményedik
maradni fog lé a tepsi alján.. me akarjátok elsütni azt a lét, mert ugyse fog menni
kenyérrel lehet tunkolni (mert azzal finom)
tildy féle jó kis gombapaprikás
kevéske étolaj
1 kis fej hagyma
25 deka gomba (attól függ emkkora adagot akarunk, lehet több kevesebb...)
1 pohár tejföl
delikát
pirospaprika
só, akinek kell esetleg bors
kevés liszt.
A kis fej hagymát üvegesre pároljuk az olajban, majd rászórjuk a szeletelt gombát.
Amikro már szépen ''összefonnyadt'', akkor rá a pirospaprikát és a sót, delikátot és felöntjük vízzel.Főzzük még egy kicsit,közben tejfölt összekerjük kevés lissztel, majd kb. fél óra után felöntjük ezzela keverékkel.
Kellemes paprikás állagot kell kapni.Jahm és iszonyat finom.
Kaja 2.
Tepsiben sült sültkrumpli fűszeres hallal.
na ezt mirelitből is el lehet készíteni, a halat pedig csak befűszerezni kell és bevágni a sütőbe a krumpli mellé.
Ott lehet nyugodtan hagyni, fél óra és kész is.
mormota
(senior tag)
huh majd elfelejtettem...
lehet rátenni hagymát is a z olajozás előtt (vörös és/vagy lilahagyma) minél több, annál finomabb
Agyasima
(senior tag)
Fókaorr nincs?
Maradt még a múltkori Lojális Frank meccsről egy kevés nálunk, ha gondolod...
azzio
(aktív tag)
Tüttyölt Ratyli
Hozzávalók:
1 csömör vagyk (lehetőleg pöcörgősi)
1 suttyonyos petrecel
2 rész vagdalék
4 ölej csikmány
10 lavor zsír
3 gerezd vágmány
és egy félbevágott, kibelezett hosszúkás madár
5 vég reszelt tejszín
A vatykot megdikicseljük. A suttyonyos petrecelt beledibározzuk egy szelencébe, majd jól összegyöröszjézzük. A 10 lavor zsírt megisszuk, majd viszzahányáskor összespricceljük vele a 4 ölej csikmányt. A három gerezd vágmányt inkább kidobjuk, mert mégsem kell. A félbevágott, kibelezett, hosszúkás madarat megdurungoljuk, majd egy kicsit hosszabítjuk a végét, amíg a széle be nem tockosodik. Belekeverjük a 2 rész vagdalékba, majd ráborítjuk a reszelt tejszínre. Sok kékséggel, hajítva tálaljuk.
mormota
(senior tag)
ezt ugye csak poénnak szánod?
mert annak nagyon jó
ide meg értelmes dolgokat várok, de azért sebaj, majd talán második nekifutásra
Nem poén. A tütykölt ratyli nagyon finom. Csak a hozzávalókat nehéz beszerezni.
Agyasima
(senior tag)
Hé, ez nem az eredeti!
este belinkelem az igazit!
Megaparaszt-reggeli:
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 zacskó mirelit parasztreggeli (SP*R-okban tutira lehet kapni)
- 1 nagy fej hagyma
- tetszés szerint füstölt szalonna/kolbász
- 6-8 tojás
Elkészítés(10-15 perc):
felvágod a hagymád és a szalonnát, kevés zsíron megpirítod. Rávered az egész zacskó parasztreggelit, sütöd, ameddig írja a zacskóján. Ha van kolbász, beleszórod felvágva, átforgatod eccô-kéccô. Majd ráhajintod a felvert tojásokat (minden tojásra egy csipet só!) és készre sütöd. Izesítheted utána még Piros Arannyal, nem fogja elrontani, sôt!
Jó étvágyat!
mormota
(senior tag)
piritós modding:
végy egy kész piritóst, és míg meleg, kend meg finoman vajjal, úgy, hogy elolvadjon az, majd vágj fél centi vastag sajtot (szelet) és tedd rá a piritósra, majd tedd vissza a piritóba, addig, amig meg nem olvad a sajt, és jól szét nem folyik a kenyéren.
két kézzel fogyasztható/tömhető szájacskába
simán akár tányérba vagy szendvicssütőbe beteszel centi vastag sajtot, és megpirítod, mig jól megfolyik, és kicsit megpirul, kiveszed, és langyosnál kicsit melegedd állapotban fogyasztod
KovacsUr
(addikt)
Úgy látom, itt még nem szerepel a KovacsUr-féle banánturmix receptje:
Hozzávalók:
- 1 db érett banán
- 1/2 liter tej
- no cukor
Jól rázd össze
azzio
(aktív tag)
tudom, az eredeti sokkal aranyosabb, miután ezt beszúrtam, megtaláltam azt is, de kár lett volna kétszer
egyébként kb. gimnázium 2-ból emlékeztem rá (szünetben mad+kreténből való művelődés... na jó, órán is...)
en_az_ilyet_rudmixerrel_szoktam_''osszerazni''
mormota
(senior tag)
létezik magyarországon tengeri algás só
nem tudom mijen néven fut, nekem németből hozták...
majdnem minden húsféléhez finom (csirke, marha, stb)
BeBe
(csendes tag)
Íme egy saját találmány:
Fogsz egy kerek jénai tálat. Megpucolsz pár krumplit (igényesebbeknek burgonya), hagymát, majd karikákra vágod mindet. Jénai aljába öntesz egy kis olajat, hogy az alja majd ne kozmáljon le. Raksz egy sor szeletelt krumplit(nyersen), rá egy sor hagymát, majd kolbászkarikákat, kis Erős Pistát, szalonnát, köményt, ki hogy szereti. Aztán kezded az egészet előről, míg el nem fogynak az alapanyagok. A végén még csepegtetsz rá egy kevés oljaat, ráteszed az üveg fedőt és be a mikróba, kb 25 percig úgy 600W-on. Nagyon kafa!
Ja, és kb. 10 perc után már az egész lakásban érezni lehet a mennyei illatot