Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


niof
(addikt)

A UAC-ről nekem egész más ugrott be... :DDD


p76
(senior tag)

LME49600 helyett van egy jobb output buffer opamp amit be lehet tenni a helyére? szerintem is elég gyenge hangja van
opamp rolling, hej :)


fehér_ember
(addikt)

Próbáltál már más ilyen apró dacot? Ha igen, akkor ahhoz/azokhoz hogy viszonyul?
Milyen telóval próbáltad? Nincs semmi kompatibilitási gond? Hol vetted?

Huawei telómmal szívás van a kis hidizs daccal, más mobilon meg semmi gond.
Amúgy nagyon bírom az ilyen semmi méretű cuccosokat. A hidizs is jó lenne amúgy; mondjuk mélyebbre azért mehetne, de az is ~46$ volt, annyiért azért rendben van.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

:B Nem vettem észre.
De amúgy a többiről én még grafikont nem nagyon láttam.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Olyan tokban nincs sajna, vagyis nem tudom.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Szerintem megfelelő lehet. Kipróbálhatod, ha van kedved.

Minek levelezel? 8k-ért ez nagyon jó, az oszcillátorok is szerencsések benne.
A hangja is tetszik, ha jól rémlik.


fehér_ember
(addikt)

Nem annyi volt: [link]
Valami visszaküldésre gondolt, hogy 8k lenne: [link]


z2solti
(tag)

Igen, a visszaküldést számoltam 8000 ft-nek , ha egészen Kínáig kell postáznom.Az eszköz kb. 26 eFt volt.


Sinesol
(veterán)

Amennyire tudom egyelőre erről az egy Furutech cuccról van mérés, viszont elvileg rengeteg eszközt ajánlanak fel, sok vár még mérésre, lehet lesz köztük újabb Furutech cucc is.

bkercso: Van mérés egyéb dolgokról is, lehet válogatni. A rossz cuccoknál esetleg kevesebb, de ez érhető is, ha már az elején látod, hogy broken egy design, akkor kár az időt vesztegetni tovább.

[ Szerkesztve ]


fehér_ember
(addikt)

Nekem is megjött a másik kis vackom is (vagyis ez azért már nagyobb). Az adapter (type c --> micro b) viszont még nem, úgyhogy először majd egy régi (2012-es) telómmal fogom kipróbálni.
Amúgy a hidizs dac is jóval bivalyabb laptopról, de telefonról is elbír a hd 660 s-sel (bár biztos van akinek mégnagyobb hangerő szükségeltetne; nekem elég).

[ Szerkesztve ]


korpicschess
(veterán)
Blog

Néha elgondolkozom, mikor ezeket a hozzászólásokat olvasom hangerő kapcsán, nálam általában 10% és 30% közé van állítva bármilyen eszközöm, ahol számomra már bőven elég hangos (meg minőség != hangosan szól). Sőt általános probléma szokott lenni 1-1 eszköz esetében, hogy túl alacsonyra kell állítsam a potit...
Meg amúgy persze, kell egy hangerő, mert az emberi hallás karakterisztikája miatt a túl halk nem fog olyan jól szólni, de halláskárosodás nem olyan jó buli. Mondjuk hozzáteszem, hogy eléggé fiatal vagyok. :B


Polllen
(nagyúr)
Blog

Ismerős szitu. Ha nem teszed tönkre a füled, később sem fog ez változni.


fehér_ember
(addikt)

Nem kell megvárnom semmilyen adaptert. A Covia Zeal Edge nem ellenfele a Hidizs dac-nak. Jobb híján egy samsung galaxy s3-ra dugtam, és hát alapból annak a beépített dacjának a szintjén van, a Hidizs simán lelépi. Próbálgattam a Hidizst többféle lejátszóval is, fura vagy nem, de a jobb minőségű youtube felvételekkel a youtube appról, nagyon jól szólt; ott még a mélytartományával sem volt semmi bajom; kár hogy elcseszett egy telefon ez a huawei vezetékes külső dac szempontjából :W ; milliószor kell ki-be dugdosni (olyan is megesett hogy számváltásokként :Y hogy lehessen használni).
Ha majd Budapesten járok akkor mindenképp beugrok valahová kipróbálni a Dragonfly Cobaltot. Nagyon kíváncsi vagyok.


stemplar07
(őstag)

iBassoDC01-
Nos próbáltam mást is, de csak BT AkXB10/ES100 mindkettőnél jobban szól (balanced)az iBassoDC01.
-kompatibilitás ..hát ezzel azért vannak gondok android alatt, LGV40 ,,not szupported device,, ha bedugom, ugyanakkor az UAPP tökéletesen látja és HW HighRes drivert használ. Huawei Mediapad M5, ugyancsak. az UAC app-ot nem is dobja fel egyik készüléknél sem a Play áruház, ezt javítaniuk kell, bár feltettem a legfrissebb FW-t de az sem oldotta meg(DSD 256-ra adták ki PC-re) .( de lehet, hogy a droid OTG beállításokban kell kotorászni ? és én nem csinálom jól? esetleg ha valakinek van 5lete..)
-Tidalt csak az UAPP alatt lehet így használni

- PC: 2 készüléken próbáltam, gond nélkül települt, a Foobar is látja, szépen szól.


Tim82
(nagyúr)
Blog

Nem hallottam a Hidizs DAC-ot, de Covia Zeal Edge-em nekem is van, szerintem kifejezetten lelépi az okostelefonok beépített DAC-jait - de az is lehet, hogy csak az általam utazáskor/munkahelyen jelenleg használt Pioneer MS5T + EZaudio D4 párossal (meg a Veho Z8-cal) szól jól, ezt nem tudom.

Bár a Cowon D2-m még mindig jobb. Ha jól emlékszem, a Galaxy S3 meg telefon-szinten meglehetősen decens dedikált Wolfson DAC-ot kapott anno. Ha azzal vetekszik egy 5k-s cucc, az nem feltétlenül rossz - szerintem.

Van a szintén gyakran ajánlott Creative SoundBlasterX G1, annál bőven jobb a Covia (ami amúgy eddig minden filléres micro USB-type C átalakítómmal működött, mind Moto X4-gyel, mind Xiaomi Mi4C-vel - utóbbin LineageOS).

A G1-nek annyi "előnye" van, hogy ha hunyorít az ember, messziről összetéveszthető egy Dragonfly-jal. ;] :DDD

[ Szerkesztve ]


Ribi
(nagyúr)

Érdekes a vita ami Amir és a PS audiós fickó között megy.

Mérés vs de én így hallom jónak.
Azért ilyenkor kicsit elgondolkozik az ember mi minden baromsággal etetik "hájend" címen.

[ Szerkesztve ]


stemplar07
(őstag)

[link] Közben azért a droid útvesztőben :D találtam hozzá egy UAC apk-t ha nem engedi letölteni a play áruház, és lőn csoda így már az LG/Huawei saját lejátszója és az összes másik lejátszó/youtube/Tidal is..is kezeli az iBassoDC01-et. Különben enélkül csak a HW-es lejátszók pl. UAPP/Hiby tudják megszólaltatni Android alatt... tehát ezzel a kis kozmetikázással már tudja a dolgát.. már majdnem visszavontam az ajánlott kategóriát.. :)
((balancedben azért várhatóan óránként kb 5%-al csökkenti a telefon aksiját erre azért számítani kell))


Patice
(nagyúr)
Blog

Érdekes összecsapás a mérés-pártiak és a hallás-pártiak között....
Köszi! :R


#56474624
(veterán)

A mérés-pártiság szerintem eleve úgy értelmes, hogy az illető megméri saját magának. Úgy és azt, ahogy értékesnek tartja a mérést következtetések szempontjából. Annak, hogy mások megmérnek valamilyen módon néhány kiragadott paramétert, míg más, nem elhanyagolandó paraméterekről fogalmunk sincs, én nem látom sok értelmét komolyabb érdemi következtetések levonásához.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Erősebb. Értelmes keretek közt gyakorlatilag bármelyik fejessel elboldogul szépen. A kinézett füles természetesen egyiknek sem lehet kihívás. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek