Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


fericske
(addikt)
Blog

iFI ZEN DAC érdekes kütyü lehet.
Szimmetrikus (pentaconn) ki és bemenetek. Burr brown chip, MQA.
£129
[link]


Tin
(veterán)

Truebass gombbal csak jó lehet.


fericske
(addikt)
Blog

Elég jó reputációja van az iFI cuccoknak. Ezt a truebass témát már korábbi modelleknél bejáratták.


szazbolha
(addikt)

Üdv, szeretnék tippeket kapni DAC-ra.

- Milyen komponensekkel rendelkezel már, mit keresel még?
YAMAHA WXAD-10-hoz hasonló eszközt keresek, de jobb minőségűt. Egyszerű, de jó hálózati játékost. WiFi, DLNA elérés kell, de spotify nem feltétlen. Alsó kategóriás alig hifi cuccaim vannak pl Yamaha N303D

- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit kell belőle kihozni?
50K de örülnék ha kevesebből is kijönne, mert a többit hangfalra költeném. EGy eszközre lenne szükségem mint a WXAD-10

- Vannak-e speciális igényeid?
Nincs, de PC-ről vagy telefonról vezérlés jó lenne. Bt vagy LAN lehet opció, alapvetően WiFi a cél. Lehet használt, vagy kínai alis, ebay-es, stb.

- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
YAMAHA WXAD-10-nél jobbat (részletezőbb főleg az alsó regiszterekben), ha nincs ilyen ebben a kategóriában akkor a yamahát veszem meg, gyak ugyanaz van benne mint az N303D-ben. Annak erősítője nem tetszik, már vettem helyette egy retró erősítőt.

Köszi!

[ Szerkesztve ]


Zoliee
(senior tag)

Ma megnéztem az általad említett videót. Nagyon határozottan állít benne dolgokat. Még a videó megnézése előtt rendeltem egyet (a héten jön), kíváncsi leszek újra hallgatva, másik láncban (amivel a 660s-t is hallgattam).
Majd írok róla a másik topikban.

[ Szerkesztve ]


Tin
(veterán)

Pont ezért mondom. Ha van truebass gomb, vinni fogják, mint a cukrot. És persze mindig be lesz nyomva. Olcsó cucchoz jó, de te hiszel az ilyesmiben?


Sinesol
(veterán)

Gondolom hardveres eq van benne, azzal nagy gond nem lehet, föleg, hogy jo regota hasznaljak mar a keszulekeikben, biztos kiforrott már a megoldasuk, hasznos extra lehet sok fejeshez.

[ Szerkesztve ]


Tin
(veterán)

Hagyjuk, csak flame lenne belőle.

[ Szerkesztve ]


fericske
(addikt)
Blog

Nem, én eddig is ferde szemmel néztem az iFi-ket, főleg azért amit te is mondasz, és talán az árazása miatt is. Viszont lépten nyomon belebotlok ebbe a márkába (micro idsd leginkább) mikor olvasgatok a témakörben a neten, és nem is emlékszem bármi negatív véleményre velük kapcsolatban, sőt! Meg rendszeresen szerepelnek mint tesztelő eszköz fejesekhez egyéb komoly forráseszközökkel együtt.
Valamiért úgy rémlett, hogy már ismerős brand ezen a fórumon is.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Biztos kifogtak egy jó mérnököt, aki valamiért megmaradt az audiónál. Kincs az olyan! :K
Nem az alkatrészáron meg a drága IC-ken múlik.


niof
(addikt)

Eszembe jutott (így egy hét után :DDD) , hogy le akartam fotózni, hogy ez mégis hogy néz ki. Kicsit girbe-gurba az alakjuk, de ez sajnos ilyen. Annyira tapadós ez a fajta lágy szilikon, hogy a fekete OLFA penge vágás közben "beleragad", és képtelenség egyenesebben vágni. Önteni is lehetne (lehet venni fél kg-os kiszerelésben), csak nem tudom, hogy milyen anyagból lehetne kiszedni megkötés után...


Tin
(veterán)

Na igen. En csak arra gondoltam, hogy valoszinuleg ezt az olcso termeket tobbsegeben azok veszik, akiknek divatos fejeseik vannak, es az a felhasznaloi reteg meg "kattan" a truebass gombra, mert "minel tobb a mely, annal jobb".
Ettol meg lehet jo DACAMP, lehet ertelme is a truebass gombnak, de ha valaki minosegi zenehallgatasra vagyik, akkor minosegi komponenseket vesz, es minosegi eszkozon hallgatja, oda meg a tobbseg nem hasznal eq-t.


stemplar07
(őstag)

:) Urak :-) én a fülemre hagyatkozom :-) én a KANN/PC illetve néha a az iBasso DC01/PC -el hallgatom a HD650-et, (mindenféle EQ nélküli állapotban iRiver/Foobar )nem komplikálom túl..ha az lánc akkor az. Mindenképp számomra szebben muzsikál mint unbalancedben..


crowgun
(tag)

Ha még nem volt: Audio-gd R28 2020-as verzió, plusz egy trafóval.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Link mentve! :R

Kinézet? Ugyan már! :DDD


blve
(csendes tag)

Sajnos magam nemigen mernék belevágni, nincs ilyesmiben gyakorlatom. Talán, ha lehetne tudni mennyit számít, de eddig sehol nem láttam arról írni valakit, hogy az egész végül milyen módon javított a hangon, dobott-e rajta egyáltalán, vagy más szempontból érdemes stb.


Tulku
(veterán)
Blog

Ebből nézegess és vásárolj 25-30-as keménységűt, az a puha, 35-40-es már keményebb...edzőt ne felejts venni hozzá.
Nézegess az oldalukon, van nekik alátét és más is...szilikon hegyek... :)


szazbolha
(addikt)

Javaslom benézni a https://szilikonwebaruhaz.hu -ra , van nekik lap és tömör rúd lágy szilikonból. Én szalagot vettem különböző vastagsággal. Azt csak 1 oldalon kell vágni. Van fekete színezéssel is, de abból kisebb a választék.

[ Szerkesztve ]


niof
(addikt)

Ezek 2-3 Shore keménységűek, amiket én használok. Ezek nagyon jó elnyelők. A keményebbek szerintem nem ilyen hatékonyak...


asasasas
(csendes tag)

Üdvözlet!
Az előzményben feltett kérdésre szeretnék választ kapni. Köszönöm.

üzenetek