Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


korpicschess
(veterán)
Blog

Őszintén? Ilyen árú DAC-hoz szerintem teljesen értelmetlen dolog lenne 7000 Ft-ért USB kábelt vásárolnod. Ráadásnak még a tápot sem onnan kapja. Legfeljebb a noname-nél eggyel jobbat vennék, ha nem adtak hozzá gyárit.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Inkább $10-ért eBay-es ADUM4160-as USB izolátort vennék. Az dob rajta a jitterszűrés miatt. :K


asasasas
(csendes tag)

Köszi a választ. Az ár csak egy dolog. Én elégedett vagyok vele, annak idején Bodz is tesztelte.
Én már használtan vettem és fogalmam sincs, hogy milyen minőségű az USB kábel, amit kaptam hozzá.
A topikban visszaolvasva szintén Bodz ajánlotta az általam is említett QED mini USB kábelt. Csak azóta eltelt pár év, és lehet, hogy már van jobb alternatíva helyette.


Bodz
(nagyúr)
Blog

Klotz mondjuk, de a QED is teljesen jó. Bár annak az árát költhetnéd egy gyárinál jobb tápra (Meanwell pl) a Klotz mellé.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Kicsit ufó Korgos nekem, de az legalább merészebb. True bass, mqa, pentaconn helyett lehetne valami hasznosabb dolog, állítható gain, kimenet választó, stb. Tényleg érdekes amúgy, visszafogott az ára is, meglátjuk mi sül ki belőle.

[ Szerkesztve ]


fericske
(addikt)
Blog

Szerintem próbálnak teret nyerni egy olcsóbbra árazott cuccal. Pozitívak a visszajelzések az eddigi termékeikről, beleértve a tápokat, szűrőket is.


korpicschess
(veterán)
Blog

Persze, hogy csak egy dolog az ár, csak a józan ész határain belül azért érdemes maradni szerintem. Szinte fogadni mernék, hogy mondjuk ahogy írja Bodz egy Klotz kábel, de akár még olcsóbb noname esetében is hallanál különbséget a hangban.
Nagy rizikó nincs, vegyél egy 200 Ft-osat és próbáld ki... :)


Tulku
(veterán)
Blog

Nem értek a keménységi fokokhoz, de pl a 25-ös már olyan mint az étkezési zselatin....szobrászok használják finom öntőformákhoz...annál puhább, már mállik...


Bodz
(nagyúr)
Blog

Rájuk is fér. Ár/értékben alap esetben nem nyerőek, szerintem főleg akciósan, használtan érdemes némelyik iFi cuccon (pl. nano iDSD BL) elgondolkozni.


niof
(addikt)

Nekem van ilyen (mint látható), a 2-3 Shore kb. olyan, mint a rágógumi, de nem esik szét, stabil, e mellett kiváló rezgéselnyelő.


Tibicsucsu
(aktív tag)

Sziasztok!

Van egy ATH-M30X fulesem. Azt hasznalom jatekra (casual) es zenehallgatasra is. Eddig egy os regi Audigy LS hangkartyara volt kotve, de azt most kukaznom kell uj alaplap miatt.
Ezen kivul van egy CA 551r HM erositom is. Azt is hasznalom zenehallgatasra. Sajnos win10 es RX 580-ra valtas ota problemas a HDMI audio ezert olyan megoldast keresek, amin van optika vagy meg inkabb coax kimenet is.
Gondolom az LS se volt csucs de az uj alaplapi (B450 TOMA MAX) "hankartya" erezhetoen rosszabb. Hangkartyas topicban inkabb ezt a forumot javasoltak.
Max 15e-t szanok a dologra, de abszolut nyitott vagyok valami hasznalt megoldasra is.

Tudtok nekem ajanlani vmit? Megfontolom a valamivel dragabb ajanlatokat is.


Tulku
(veterán)
Blog

Az lesz az...20-25-ös szilikon...
Nyilván arra írtam, hogy ha öntenek vele, ne essen szét....egy tömb egy készülék alatt más terhelés...


dlaccc
(aktív tag)

Sziasztok!
Vettem egy SMSL SD793-II fejhallgató erősítőt, viszont a fejhallgatóm (Philips Fidelio X2HR) csak 30 Ohm-os. Lehet tőle bármi baja a DAC-nak? Fülesnek gondolom nem ha nem tekerem fel nagyon. Igazából csak egy jó deal volt a DAC-ra azért vettem... Köszi!


alphamooncam
(őstag)

Csak azért kérdezem, mert volt rossz tapasztalatom puha alátámasztással handobozon "oda lett a szárnyalás ". szóval "nem öli meg" a hangzást a szilikon, így az elektronikák alatt?


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nem kéne neki, mert az elektronika magától nem egy mechanikusan rezgő rendszer. A külső rezgésektől kell elcsatolni.

[ Szerkesztve ]


niof
(addikt)

Én pl. a fejes cuccai alatt pont hogy inkább egy kicsit precízebb hangot kapok. Főleg a mélyeken tetten érhető. Mintha vékonyabb lenne, de igazából nem, hanem csak pontosabb, tisztább. Mondjuk hangfal alatt tüskét használok, csak az elektronikák, meg a vinyók alatt van ilyen. De még a router meg a NAS alatt is. :)


zsocy
(őstag)

Nem lehet tőle semmi baja. A 30 ohm többnyire annyit jelent hogy könnyen hajtható, nem kell majd nagyon felcsavarnod a hangerőt az erősítőn.


alphamooncam
(őstag)

Ok ! Csak áram nélkül semmi nem megy, az meg mechanikus rezgést vihet a rendszerbe, ha érted mire gondolok !

Bezárni, elfojtani vagy kézben tartani-elvezetni, ez itt a kérdés.

Én azt gondolom, ha bezárok egy rezgést, akkor ott visszaverődések (kioltások, kiemelések) egyszóval rezonanciák alakulhatnak ki.

Talán. Jól gondolom? Mit gondolsz erről ?


zsizsef
(senior tag)

Nekem a fiókban áll, mert USB 1 a támogatott. Bekötve használhatatlan a dac. Erre vásárláskor figyelni kell.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Áram a hangszóróban okoz rezgést. Készülékben akkorát nem, hogy azzal bármit kelljen kezdeni.

Ha rezgést bezárunk, interferencia és állóhullám lesz. A rezonancia más: ott a sajátfrekvenciák gerjednek akár más frekvenciájú gerjesztéstől is (impulzustól is).

A készülékalátétek a hangszóró/környezet rezgéseitől (PC-ventilátor pl.) csatolják el a készülékeket, hogy az alkatrészeik ne mikrofóniázzanak. Rezgőkvarc és SMD kerámia kondik hajlamosak mikrofóniára elsősorban.

üzenetek