Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


gianni85
(veterán)

(meg)értem. Az rpi száműzése után valahogy megoldottam, hogy telóról tudtam a pc foobar-t irányítani, de már nem emlékszem pontosan. Mindenesetre mára már hordozható cucc lett a vége, mert először én se akartam csak az íróasztalhoz kötni magam, de aztán a fotelhez sem, a kanapéhoz sem, és az ágyhoz sem :DD


borix
(őstag)

[link] Neki van rákérdezhetsz, hogy a HiFiMAN HE400S fejesével, hogy muzsikál!

Azért a fejest nem ártana valahol letesztelni. Nem mindent berendelni vélemények alapján.

[ Szerkesztve ]


Carasc0
(őstag)

Megtettem! És melyik a jobb MT7 vagy HiFiMAN HE400S? Nem versenyezni akarok, de ha egy partiban van, akkor MT7-hez is jó lesz.


Bodz
(nagyúr)
Blog

Amúgy kb minden másról is hangos lesz. :) Tényleg, el is felejtettem, ő már vett.
Szeretnéd amúgy, hogy még jobban megzavarodj? :D Akkor javasolhatok pár dolgot külföldről.

[ Szerkesztve ]


Carasc0
(őstag)

Nekem elég annyi, hogy a K5 PRO + MT7-el együtt kapok egy olyan minőséget (magasabb zenehallgatási élményszintet) amiért tényleg érdemes volt kiadnom 100k-t. A viszonyítási alapom az alaplapi hangkeltő + AKG K512 füles.

[ Szerkesztve ]


borix
(őstag)

Ebben az árban azért sokat nem tudnál újonnan. [link] pl DACPORT HD?
MT7 hallottad már?

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Úgy látom már eldöntötted, hogy K5 Pro. Drukkolok! :)

(#76386) borix Erre azért ne vegyél mérget! ;) Amúgy igen, pl a Dacport HD egy remek cucc.
Jó fejes, de nekem semmi különös. Inkább rádobnék még pár ezret és Viso HP50.

[ Szerkesztve ]


borix
(őstag)

Jöjjön akkor pár, ami a mérésekben is jól szerepel. ;]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Ehhez nem kellek, meg lehet nézni pl ASR-en, vagy ott a RAA is. Ne legyél már ennyire lusta! :P

[ Szerkesztve ]


Carasc0
(őstag)

Az előző reakcióm egy kérdés volt valójában bocsi. :U R2R sztem nekem sok lenne és drága. Kénytelen vagyok lemondani róla. Az a K5 PRO csak nem olyan gagyi. Sonja szerint is korrekt darab és nem a kezdő kategóriában játszik. Ha meg meghajtja az MT7-et akkor nekem tényleg elég. Feljebb nem szeretnék menni. Füles terén biztos nem.

[ Szerkesztve ]


Patice
(nagyúr)
Blog

Magnat LZR980-at hallott már itt valaki?


Wendelke
(senior tag)

Az MT7-et itthon SMSL M7-el használom, telefonról meg egy SMSL IQ-val. Nekem így alakult. :U


fericske
(addikt)
Blog

A 99-hez szerezz be eredeti, első generációs fülpárnát is (A Meze oldalán ott van opcióként plusz pénzért), mert azzal egy szuperjó hangú fejes. Hátha nem lesz kényelmetlen.
Azzal a második, kényelmesebb párnával (vastagabb) amivel már adják, egy rakás sz@r a hangja....
Egyébként multiszinergikus fejes. Mindegy mire dugod rá, egy akármilyen telefonnal is már kellemesen muzsikál.


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Off: Csak azért mondod, mert igénytelen vagy :P ;]

Ha van otthon nas, rpi és szereted a kütyüket (rpi) akkor azért nem nagyon lehet versenyeztetni a kettőt. Fene se akar gép elöl dj-zni. Bár biztosan meg van a módja, hogy telefonról vezéreljem a windowsos zenelejátszót.

Aprón többnyire 5-6 éves db-ok jelennek meg 20%-kal olcsóbban, mint egy új... volt amelyikben még asszinkron usb vevő se volt (xmos, amanero).

[ Szerkesztve ]


csƵ
(őstag)
Blog

Valaki hallgatta már ezt a portable kütyüt?

Nuprime Hi mDAC


gianni85
(veterán)

Ennyire tüzetesen nem néztem a hirdetéseket :(
Mondjuk ezek frissíthetőek és így lejjebb is alkudhatóak, bár tény, hogy a laikust könnyű megvezetni.


ribizly
(veterán)
Blog

Igazán megtisztelő ez a bizalom, de vigyázz, mert mindenkinek megvan a maga izlése, tapasztalata (vagy tapasztalatlansága), aktuális kedvence, szerelme, lánca, igényei, stb. És ezek alapján mond valamit valamiről. Szóval ami nekem a világ legjobb párosa, az lehet számodra egy nagy nulla. Persze talán nem ennyire sarkított a dolog, de remélem érted mire célzok.
Ezalól egyedlül Bodz kivétel az esetek többségében, mert igyekszik az egyéni igényeknek (nem pedig a saját izlésének) megfelelő dolgokat ajánlani.

Az R2R-11 overkill az MT7 alá. Nagyon jól szól vele, csak felesleges 100+k-s DAC/AMP-ot venni, miközben egy 50k-s cucc is kihajtja a lelkét. :D Ha viszont több cuccban gondolkodsz (nyitott fejes is, studio monitor), akkor viszont megéri egy NFB-11.28/38 vagy R2R-11 szintű motyó. ;)


Patice
(nagyúr)
Blog

A keret az elején sokat segített volna a pontos ajánláshoz ( :D ), de ahogy írtad a részleteket és az igényeidet a következő jutott az eszembe:
Neked most a vezérléssel és a felülettel van igazán "gondod", mert szeretnél elszakadni a géptől. Ehhez ugye valamilyen mobilos vezérlésű cucc illene, amihez kézenfekvő (lenne) a Volumio.
A Volumio ugyan egy jó rendszer, de engem az őrületbe kerget az, hogy képtelenek optimalizálni a fejlesztői úgy, hogy ne fagyjon bele egy gyorsabb navigálásba a felület, meg hasonló bug-okkal, fagyásokkal kell szenvedni. Akárhányszor próbáltam, mindig belefutottam ilyesmikbe, úgyhogy köszönöm szépen, de számomra felejtős. Ez csak az én véleményem.
Ha a forráskészüléktől még egy lépéssel visszább megyünk, akkor neked is egy jó zenekezelő rendszerre van szükséged igazából (szerintem), ami a későbbiekben is tud alkalmazkodni az igényeidhez és van hozzá mobil app bármely platformra. Egy ilyen rendszer a Roon. Ez itt a reklám helye, de amióta használom (lassan 3 éve) nincs ingerenciám más rendszert használni + nekem nagyon bejött az is, hogy nagyon könnyen lehet kis ARM-os kütyükből is Roon végpontot csinálni. Pl. Rasberry-re van kész rendszer: RoPieee.
Sokaknak nem tetszik a Roon-ban az, hogy fizetős, de ha azt vesszük, hogy mit kapunk cserébe, akkor szvsz. nem olyan sok az évi $119 (ez kevesebb mint 3000 Ft havonta, még a mostani überszar dollár árfolyamon számolva).
A Roon lényege a klasszikus szerver-kliens felállás, ahol a szerver végzi a nehéz munkát, és a kliens csak fogadja az adatot és intézhető a vezérlés róla. Azaz kell egy gép, amin fut a Roon szerver, ez lehet egy Windowsos gép is, a végpont meg kezdetben lehet egy sima Raspberrry Pi3, ami wifin is tud kommunikálni a szerverrel (belső hálón).
Az RPi lesz így a Roon Endpoint és simán rákötöd egy USB-s DAC-ra, vagy DAC+fejeserősítő kombóra. Az RPi tápellátása meg mehet egy megfelelő akkupakról, mert azt a pár óra zenehallgatást simán kibírja így (próbáltam!).
És később tudsz továbblépni itt is, ha lesz kereted/igényed, akkor kiegészíted az RPi-t egy digit kártyával mondjuk és kész.
Otthoni hálón meg bármilyen kütyüből lehet végpont, ahol zenét hallgatsz: a telefonod is lehet az, vagy az asztali géped, amin a szerver fut, vagy egy wifis laptop, stb.
Sok gyári hálózati lejátszó (hálózatos hangszórók!) is "Roon Ready", azaz hálózatba kötve végpontként kiválasztható lesz a Roon felületén. :B
Szóval röviden, szerintem indulj el a Roon irányába és akkor a későbbiekben tudsz könnyen építkezni mögötte.

Azt már meg sem említem, hogy egyes erősebb gyári NAS-okra van Roon szerver csomag, pl. Synology, QNAP és így a hálózati tárhely és a Roon szerver lehet egyben is. :))

[ Szerkesztve ]


Polllen
(nagyúr)
Blog

Én moode-t használok, a wifi-hez kellett csatlakoztatnom és kiválasztani, hogy i2s legyen a hangkimenet. Ennyi, ennél egyszerűbben nem tudom, hogyan lehetne.

Van spotify connect, a saját gyűjteményem meg van osztva Coreelec alól upnp-vel (az egy S905-s doboz) és Linn Kazoo progival vezérlem.

A nappaliban a hifi mellett tuti nem lesz még egyszer pc, amíg ezek a boardok megfelelően működnek.

Maximum annyi lesz, hogy egy db rpi4 lesz a mostani rpi3 és S905-s box helyett.


ribizly
(veterán)
Blog

Ezzel nehéz volna vitatkozni. ;]
Ha nem nyúltam volna zsebbe rendesen, akkor most még én is csereberélnék. :U

üzenetek