Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Carasc0
(őstag)

Az R2R-11 overkill az MT7 alá. Nagyon jól szól vele, csak felesleges 100+k-s DAC/AMP-ot venni, miközben egy 50k-s cucc is kihajtja a lelkét. :D Ha viszont több cuccban gondolkodsz (nyitott fejes is, studio monitor), akkor viszont megéri egy NFB-11.28/38 vagy R2R-11 szintű motyó.

Köszönöm! Nekem a Yamaha színvonal biztos elég. Nem vagyok telhetetlen, főleg ha legalább 15 éven keresztül megszoktam a néhány ezer ft-os füleseket. Tényleg én egyszer szeretnék egy "komolyat" és ott meg is állok. Ezért gondoltam a Yamahára mert az még pénzösszegbe is belefér a keretbe. Meg egy jó kis DAC és kész is. Sztem mehet a K5 PRO. Bárhol járok a neten+Sonja társ pozitívuma is sugallja hogy nem lehet rossz DAC.

Nos én nem tudom azt sem elhinni, hogy rosszabbat kapok mint az eddig használt füleseimen hallgatott zenei minőség. Képtelen vagyok elhinni. Az Asus cerberus hangzása is nekem már wow volt. Életem első 15k fülese volt és csak a miki miatt vettem. De olyan jó mélyorientált volt és teltebb, hogy a K512-t leraktam. De mivel az Asus anayagminősége írdatlan pocsék és úgy elhalt szegény fülesem mint egy gyorslefolyású rákos hörcsög, hogy azt mondtam elég volt. Elő a minőséggel. Ez itt a cél. De nem tudom elhinni hogy egy 45k-s füles ne szólna jobban mint egy 15k-s. Meghallgatás nélkül kellene egy szóbeli megerősítés és azonnal rendelem is.


Kohautech
(junior tag)

Én körbe jártam ezt a párnás dolgot,fel vettem a kapcsolatot e-mailben a meze céggel is. Csináltak egy “small” párnát is igen, ( [link] ) de ez nem az a párna ,amivel kijött elsőként a meze 99 classics, ami miatt “híres “ lett a nagyon jó hangzása miatt sajnos. Azt nem gyártják mår nagyon rég óta . Viszont azt írta a meze , hogy hangilag ez a small párna az eredeti 1.gen párna és a mostani gyárilag szerelt gen2 vastagabb párna között helyezkedik el. Én fogok rendelni ebből a “small” fajtából és megnézem mennyire változtatja meg a fejes hangját. Én ugye már csak a vastagabb gen2 parnaval tudtam venni a fejest, nem is volt lehetőségem hallani az Original parnaval a fejest,amivel elterjedt a jó híre , de nekem ezzel a mennydörgős mélyekkel is tetszik a hangja mert nagyon meleg,bármeddig hallgatható ,kellemes. Pl egy basshead hallgató le sem cserélnė ezt a vastagabb párnát róla ,abban biztos vagyok. Ezért nem gondolom hogy a small, az eredeti gen1, vagy a mostani gen2 párna jobb lenne egyik a másiknál ,csak máshogy szólnak .

[ Szerkesztve ]


fericske
(addikt)
Blog

Lehetséges, hogy ezzel a 3., laposabb párnával hallottam mikor az Empyrean-t demózták (2 éve) , ha tényleg az eredeti már akkor nem volt. Azzal tetszett :K

[ Szerkesztve ]


Zanik
(addikt)
Blog

Alapvetően jól látod a dolgot, a legfőbb cél a PC-től való függetlenedés és egy kényelmes telefonos vezérlés lenne. A Volumio-t leginkább azért írtam, mert arról hallottam/olvastam sokat.

És bár igen meggyőző amit a Roon-ról és a RoPieee-ről írsz, nem vagyok biztos benne, hogy nekem feltétlenül ilyen komplex rendszerre lenne szükségem (szerver+végpont). Illetve bevallom őszintén, nem szeretnék a lánc kiépítése után havi plusz költséget szánni a szoftveres részére. Nem azt mondom, hogy nem jó egy ilyen, csak hogy az én igényeimhez túlzásnak érzem.

Közben Pollen írta a Moode-t is. Bevallom nem hallottam még róla, de B opcióként lehet azt is kipróbálom.

Egyelőre a Allo DigiOne Player és a Hifiberry Digi+ Pro között vacillálok.

Az USBridge Singature Playert egyelőre elvetettem, mert szintén ágyúval verébre megoldásnak tartom, hacsak nem hasonlóan magas árkategóriájú USB DAC-ot kötök rá.

Szerintem már a DigiOne vagy a Digi+ Pro koax kimenete is kellően jó lehet nekem. Hogy Moode-dal vagy Volumio-val, azt meg majd kipróbálás után eldöntöm.

[ Szerkesztve ]


Polllen
(nagyúr)
Blog

DigiOne = USBridge Singature Player minőségben és talán árban is. :)


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Megveheted egy életre 150 ezer ft-ért, és akkor nincs havi plussz költség ;]


Zanik
(addikt)
Blog

Azt számoltam hogy a Volumio Shopból szállítással megvan €205-ért a sima (nem Signature) DigiOne Player. Audiophonics-ról €308 szállítással a USBridge. Azért az €100 különbözet. Amúgy is FLAC formátumban vannak albumaim, szóval nem tudom miben nyújthatna nekem többet az USB interfész egy jó digit coax-szal szemben.
A HifiBerry Digi+ Pro kb. €150, szóval ott tudnék spórolni egy €55-t, de hosszú távon ez elhanyagolható, és az összehasonlításokban szinte mindenhol a DigiOne HAT-ját hozzák ki jobbnak. Egyre inkább a DigiOne Moode-val kombináció tűnik a leginkább vállalható megoldásnak számomra.

[ Szerkesztve ]


paler
(aktív tag)

Van tervbe ha meglesz a fejes hogy rendelek hozzá a másik fülpárnából is egy párat, hogy halljam milyen irányba is változik majd a fejes hangja.
Egyébként azért vettem meg ezt a Dac-ot, mert annyi helyen olvastam erről a realtime-ba történő 1 bites DSD felkonvertálásról, hogy milyen csoda egy dolog, hogy teljesen kíváncsi lettem rá, hogy tényleg annyira nagyszerű dolog-e ez, mint amennyire egyesek áradoznak róla. Továbbá ismerkedésnek, belépőnek pont jó lesz nekem ez a dac, a dac&amp-os fejhallgatós világba is. A végcél továbbra is a Teac NT503/505 maradt, csak arra még gyűjtögetnem kell pár kavicsot a malacperselyembe míg révbe nem érek. Illetve a fokozatosság elvén haladva, addig bejárok egy kis utat, míg elérek a számomra kijelölt céleszközik. :P ;)

[ Szerkesztve ]


Polllen
(nagyúr)
Blog

Ha nem számít az 55 EUR, akkor el is dőlt, ne agyalj rajta. De akkor vegyél egy jobb coax kábelt is. Legalább egy profigoldot.

USB annyiban egyszerűbb, hogy van olyan jó dac, amin csak ez a bement. Pl Massdrop grace dac.


fericske
(addikt)
Blog

Van ilyen dac-om nekem is. Ehhez érdemes valami usb purifikátor, vagy mi. Szedi a zajt usb-ről.


kizio
(csendes tag)

Sziasztok !
Van egy Hyperx Cloud (H3CL)fejhallgatóm.
Eddig egy Lenovo laptoppal használtam gond nélkül, most építettem egy PC-t és erőtlen lett a hangereje a felére csökkent.Főleg játékban észlelem a változást (PUBG).Legújabb drivert telepítettem az MSI honlapjáról. (MSI Z390 gaming edge ac)
Szerintetek mi lehet a baj, mit tanácsoltok ?


Gzula[HUN]
(őstag)
Blog

Gyenge az alaplap hangkártya része. Valami normális hankártyát szerezz bele.


Zanik
(addikt)
Blog

Kácsa vagy AudioQuest nem jó?!


Polllen
(nagyúr)
Blog

1 kácsát használtam, valami 3-4k volt métere, annál jobb a profigold.


Zoliee
(senior tag)

Mert Te (szerintem) a sötétebb hangzást kedveled.
2 hónapig használtam nagy megelégedéssel az r2r-t, míg nem jött (ahogy általában lenni szokott) az ízlésemnek egy még jobban tetsző. Másodrendszerembe vettem egy nfb-11.28 dac/amp-ot, aminek annyira bejött a hangja, hogy jelenleg is azt használom a "fő" rendszeremben.
Aztán eladtam az r2r-t, mivel egyre több szenvedés volt forrásként mobilról UAPP-t használni, és vettem helyette egy FiiO M11 DAP-ot. Most azzal megy szimmetrikus kijáraton az ah-d5200 és a Final Sonorous.
Az nfb-11.28 világosabb, részletezőbb az r2r-nél. Ugyanakkor tud ütni is, ha kell. (bár ezt nem is Neked írom :D)

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

Miben látszott ez meg?


ribizly
(veterán)
Blog

Ezért írtam, hogy fenntartásokkal kell kezelni mindent amit írok, hiába próbálok sokszor objektív lenni. :U


Polllen
(nagyúr)
Blog

Részletesebb hang.


Bodz
(nagyúr)
Blog

Amúgy hallottad már az MT7-et? Lehet nem is fog tetszeni a hangja, aztán végül más fejeshez kell majd forrást nézni.
Ha ennyire tetszik a K5 Pro, akkor vedd meg nyugodtan. Igazából semmit sem tudok ellene felhozni, bár mellette se nagyon.


Bodz
(nagyúr)
Blog

Nálad. :) Én sosem hallottam belőle zajt.

ribizly! Láttad már a HD800-hoz való eladó Nuprime párost? Ha esetleg kéne még valami az ADI-2 mellé... :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek