Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Bodz
(nagyúr)
Blog

Music vagy Performance Edition a 11.28?

[ Szerkesztve ]


ribizly
(veterán)
Blog

:Y Hajaj. :DDD Köszi!
Éppen inkább a HD800-tól való elváláson kezdtem el gondolkodni, mert igazából a HD6xx/MT7 páros tökéletesen kiszolgálja az igényeimet. Teljesen feleslegesen tartom itthon ezeket a csodákat, hiába a varázslatos térérzet. :U


p76
(senior tag)

[xDuoo TA-30]
Ebben egy komoly elektroncső pöffeszkedik.


Zoliee
(senior tag)

Passz. Szerintem egyik sem, sima alap, 2018-as gyártású, és ribizly-től vettem. Ő talán meg tudja mondani, melyik.


fehér_ember
(addikt)

Pedig még kipróbálhatnád valami jobféle fejeserősítővel is; hátha.


ribizly
(veterán)
Blog

Ez volt a megrendelésben:
"Audio-GD - NFB 11.28 TCXO 2017 (Single-ended Pre & Headphone Amp ES9028 Amanero USB DAC)"


ribizly
(veterán)
Blog

Az a gond, hogy hely, idő és $ kérdése. Most egyiket sem tudom/akarom rászánni. ADI-2 EQ-jával lehetett hozni rajta nem is keveset, de nincs meg az a pihentető zenei élménye. Arról nem is beszélve, hogy attól nem lesz még olyan a karaktere, ami nekem kedves. Talán azzal tudnám legjobban érzékeltetni, hogy valamit hallgattam, majd átvettem HD6xx-et és önkéntelenül kiült a mosoly az arcomra. :D
Volt szerencsém hallani egy meridian cd lejátszó (206) és ava vagy copland erősítőről és arról olyan élményben volt részem, amit nem felejtek el. Ráadásul azon a HD6xx nagyon nem szólt jól, sőt sótlan, unalmas volt, miközben HD800-al katarzist éltem meg. Erre szerintem vissza kellene térnem ~10 év múlva, amikor már a gyermekeim nem viszik el az időm 95%-át és kitudom élvezni a láncépítés szépségét. :U
Azért nem adtam még túl rajta, mert ha egyszercsak kényelmesen összejönne egy lehetőség igazán hozzá passzoló erősítővel belehallgatni, akkor tudnék nyugodt szívvel megválni tőle (vagy megtartani).


fehér_ember
(addikt)

Én is most gondolkodok valami fejeserősítő vételén, annak ellenére hogy a jelenlegi 660s-hez és az signature dxp-hez bőven elég a furu gt40α is. De csak jó lenne egy olyan ami nagyjából kihajtaná a keményebb diókat is; ha beszereznék idővel valamilyet.
Mondjuk a sennheiser-emhez még egy ilyen csöves is megfordult a fejemben (vélemények), de inkább a másik két kinézettem mellett fogok dönteni, mert azok valószínű univerzálisabbak lesznek számomra.

[ Szerkesztve ]


gianni85
(veterán)

Ha nem hiányzik az ára, akkor felesleges is eladni. Elvan az a HD800 akár használat nélkül is, nem kér enni :)


ribizly
(veterán)
Blog


:DDD


ferzoli
(Ármester)

tárgytalan, megtaláltam :)

[ Szerkesztve ]


verybigboy
(senior tag)

Bezony!!! Abszolute nem biztos hogy tetszeni fog a Yamaha MT7 hangja, na meg lehet a füles nyomni is fog (nálam sajnos mindkettő igaz volt, igaz lehet enyém hibás darab volt, de ha hibás is volt, a fülemet akkor is nyomta, aza nem volt kényelmes!!!)


Carasc0
(őstag)

Nem tudom meghallgatni. Erre semmilyen számomra elérhető lehetőség nincs. :( Kénytelen vagyok hallgatni azokra, akiknek van vagy ismerik ezt a modellt és elmondják hogy miben jeleskedik a fejes. Írták hogy nem kiegyenlített. Miben kiemelt?

Én nekem eddig (ismétlem) 10k alatti füleseim voltak, és úgy vettem fel őket, hogy ez van, ezt kell szokni. Így hozzászoktam pl. ehhez a vékony hangú ratyi K512-höz is ugyanúgy, mint az elsőre furcsán öblösen mélyorientált de szépen szóló Asus Cerberushoz. Tehát én szinte mindent megtudok szokni.

Írták nekem hogy talán a leguniverzálisabb, az az a legtöbb ember számára megfelelő hangzással bíró füles. Ez azért mérvadó hogy 1000-ből 900 ember megvenné mert jó hangzása van.

Ha mindenképp kellene mondani valamit, nekem az a fontos hogy ne kopogós mély legyen. Ne legyen doboz hangja. Minden tartományt egységesen halljak. Ha mindenképp választani kell, akkor inkább a mély vagy a közép legyen jobban kiemelve. Magas ne legyen fülbántó.

verybigboy: Tényleg nem bántásként, de pl. amióta itt kérdezgetek (+ másik topicba is) hogy mit és hogy, én eddig csak te részedről olvastam hogy nem jó az MT7.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Magas ne legyen fülbántó.
Olsó elektronikák is kiválóak ebben - mármint a bántó magasban.


s4tch
(veterán)

"Nem tudom meghallgatni. Erre semmilyen számomra elérhető lehetőség nincs"

Vonatjegy? De most komolyan, hol laksz? Hátha van a közeledben egy tulaj, vagy össze tudsz futni valakivel. Én úgy tudtam meghallgatni az MT7-et, hogy itt a fórumon privátban egyeztettünk egy taggal, ő kíváncsi volt az én holmijaimra, én az övéire, és amikor hozzá viszonylag közel nyaraltunk, a kolléga volt olyan kedves, és vezetett ~100 km-t, hogy beszélgessünk egyet. Vannak rendes emberek, és szerencsés véletlenek is. Ja, meg időnként fejhallgatós találkozók.


ribizly
(veterán)
Blog

Megelőztél. Hasonló dolgokat szerettem volna megfogalmazni. Vannak boltok, ismerősök, ph-s kollégák, stb. Nomeg a 14 napos elállás intézménye. De mindez időt, pézt fog elégetni.


ribizly
(veterán)
Blog

Hosszú keresgélés után végre kicsit lelassulni látszik az új cuccok iránti vágyam. Ennek az az oka, hogy most máson van a fókusz. Azt sejtem, hogy egy komolyabb (akár csöves) cuccal igen jó eredményeket lehetne elérni a HD800-al. Viszont nincs nagyon kedvem most újabb N x 100.000,-et belepumpálni használt cuccokba (új áron felejtős a legtöbb), amiknek az továbbadhatósága kérdéses és az elképzelt, elvárt hangbeli eredménye szintén.


borix
(őstag)

Az elállási lehetőség, hogy működik? Teszteli valaki pl 10 napig majd visszaküldi milyen indokkal? Melyik üzletek nem problémásak hol érdemes megvenni?
Berendelhetne pl egy MT7 és egy NAD Viso HP50 tesztelni őket majd az egyiket visszaküldeni.

[ Szerkesztve ]


verybigboy
(senior tag)

Ez így igaz (persze hogy nem bántás, szó sincs arról!) ... ezért is írom hogy nálam valószínű hibás darab járhatott (hangilag gondolom) viszont a fülnyomás probléma az Nálad is fennállhat (azért arra kicsi a valószínűség hogy a keret is hibás és a hang is hibás lett volna a nálam járt példány esetében!).
Mondjuk volt mivel hasonlítgatnom is , volt a Takstar-om, azt jött a Philips Fidelio X2HR, mindkettő szebb hangzású volt, és ... egyik sem nyom a fülemnél :)

Viszont ha bevállalod hogy megveszed, 14 napig nézegeted, azt ha nem OK, visszaküldöd és 30 napon belül visszatérítik az összeget Neked, akkor sok veszíteni való nincs (csak a pénzed lesz 1 hónapig benne). Viszont az is biztos, ha nincs mihez hasonlítanod, akkor nehéz lesz döntést hozni hangilag, úgy nagyon hibás darabnak kell annak lennie hogy visszaküld, különben megtartod, mert azt mondják, írják hogy jó, Te meg elhiszed. Biztos olvastad is itt, én nagyon akartam hinni a Yamaha-ban, de akárhányszor felkerült, egy hogy nyomta a fülem, a másik hogy arra lettem figyelmes hogy elkezdem a zenét figyelni hogy nem jó, s nem élvezni a zenét hogy ejjj, milyen jó! Nem egyszer tettem így. Utánna nem volt kérdés, mennie kellett (sajnos). De ne így legyen Nálad! ... azt az is lehet valami speckó "füllrendszerem" van ... azt az okozza ezt :D ... fene tudja.


#56474624
(veterán)

Teszteli valaki pl 10 napig majd visszaküldi milyen indokkal?



Elállásnál nem vagy köteles indokolni.

üzenetek