Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


#71562240
(nagyúr)

Anno, a "hőskorban" azzal kezdődött egy demó, hogy a mobiltelefon "lehetőleg" kinnmaradt. Aztán a vezetéknélküli eszközök bejövetelével nyilván hígult a "szigor", hiszen úgyis veszett fejsze nyele.


Carasc0
(őstag)

Az ijoe oldal mennyire megbízható? :R Jelenleg csak itt tudom berendelni a fiio K5 PRO-t.

[ Szerkesztve ]


-Skylake-
(addikt)

Én tőlük vettem usb-c to micro usb fiio kábelt mojo-hoz , személyesen voltam , semmi negatívat nem tudok mondani. Kvázi egy apple bolt aki tart fiio-t meg ahogy láttam audiquest-et.


Sinesol
(veterán)

Megmosolyogtató egyébként ez a kettős mérce a "hifiben", gyakran tudományos is szempontból megy a vita arról, hogy mi szólhat bele a hangba, elektroszmog, alkatrészek, ideális körülmények, stb... viszont ha komoly, műszeres mérésekről van szó, azonnal nem számít semmi semmit. :D

Elég kényelmes ez a hozzállás a tudományhoz, ami tetszik belőle, meg el tudom helyezni a kis világomban, azt elfogadom, a többi meg hülyeség. :D

[ Szerkesztve ]


AXisBOLD
(addikt)

Sziasztok,

mobilhoz illetve TV-hez keresek BT DAC/AMP-ot.
TWS-eket néztem, de elég kompromisszumosnak tűnik eddig mindegyik, illetve jelenlegi fej/fülhallgatóimat is kihasználnám.

Erre a Fiio BTR1/3/u alkalmas lehet vagy ebben az ár kategóriában más gyártótól?

Esetleg Noble BTS?

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

Ez egész kur*a hi-fi lassan komplexebb, mint egy klímamodell. :D ;]


Sinesol
(veterán)

:D


bkercso
(nagyúr)
Blog

Félreérted. PEriodikus mélőjel tényleg nem mutat meg sok dolgot, főleg ohmikus terhelésre dolgozva.
Az antennázást kimérni megint más: ez egy egzaktabb feladat, mert pl. nem számítanak a hallásunk mechanizmusai.


dgyuri0123
(nagyúr)

Te meg tudod mondani, hogy egy-egy mért érték milyen és milyen mértékű változást fog okozni a hangminőségben/hangzásban? Mert én pl. nem... A fülem ezzel szemben még soha nem csapott be. Ennyit a tudományosságról... ;)

[ Szerkesztve ]


ribizly
(veterán)
Blog

Na jó ez azért kemény story.
Tanmesének is beillene és tökéletesen illeszkedik abba, amiről eddig már számtalanszor szó volt:
Rengeteg szubjektív dolog van itt a hallás környékén. Az, hogy a jelutat igyekszik az ember ésszerű keretek között "megtisztítani" (jobb minőségű kábel, szűrő, stb.) még azt mondom elfogadható. Ám van az a színt, ahonnan elkezd "hímtagméregetésbe" átmenni a dolog, mert lényegi különbségek nem lesznek, vagy nem olyan mértékűnek. Akii sokat akar költeni és minőséget akar az szépen menjen át szalagra és járjon koncertre.


niof
(addikt)

Te legalább értetted, hogy mire gondoltam, a többiek valószínűleg nem. Kezdem úgy érezni, Ba cy lus-nak igaza volt múltkoriban, mikor azt írta, kezd egyre szürreálisabb lenni a topik...

(#76560) gyenesmartin
Teljesen egyetértek, az utolsó mondatodban benne van a "Hi-Fi" jelenkori lényege...


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Kácsa elkezdhetne forgalmazni audiofil sóoldatot, vagy fültisztító pálcikát. A jelút legmeghatározóbb része az utolsó pár cm.

(Ha 50km kábel után számít a 3m, akkor 1,5m levegő után is számít az utolsó 2cm) :))


dgyuri0123
(nagyúr)

A teljes cikket értelmezd kérlek, az első szótól az utolsóig: [link] És ez csak egy szelete a "mitől szól így vagy úgy a hifim" témának.

Reklámszagú a cikk, de aki érti, az érti, aki meg nem, az szerencsés ember... :)

[ Szerkesztve ]


kromatika
(veterán)

Huhh.Ez már nevetséges.


Exodius
(őstag)

Szerintem a legtöbben egyet-értünk abban, hogy valóban van az a szint, ami felett már semmi értelme nincs költeni dolgokra, főleg nem vagyonokat 10-20 %-os (szubjektív értékelés) javulásokra. Sokan ezt belátják és ésszerűen mozgatják a pénzüket. Meghúzzák a határokat és nem kerülnek spirálba, mint egy-két ember.
Ebből a szempontból jobban bírom azokat, akik kiélvezik azt a rendszert, amire elköltöttek 150-200 rugót összesen, azt csókolom. Őket nem nyomasztja az, hogy milyen lehet ez a tápszűrő, az a hiper-szuper kábel, az az alátét, az a kupak (;] :P).

Pl. itt van ez: [link] Most komolyan? Mi a kur*va anyja ez? Azt még megértem, hogy egy jó és korrekt erősítőtől a fejhallgató legalább 1.5-ös vagy még jobb esetben 2.0-ás szintre lép, de akkor ez? Itt mi történne, ha rákötnénk a láncra? Másik galaxisba kerülnénk és olyan elsöprő lenne a hi-fi effekt, hogy azt nem tudná feldolgozni az agyunk és kapnánk egy agyvérzést? :D

bkercso-t azért ráküldeném, hogy boncolja már fel ezt a jószágot azt nézze már meg, hogy itt mi a csiribá-csiribu. Mithril van benne? ;] :DDD


p76
(senior tag)

Nyilván számít a fülkagyló és a hallójárat formája. És az esetleges felgyülemlett fülzsír :)
Ez alapvető fizika, a hang terjedéséről.
Fülpálcika használata szigorúan tilos az orvos szerint.


Wendelke
(senior tag)

Én csak annyit tennék hozzá, hogy a tápkábelt elfelejtetted hozzá belinkelni. :U


SEMY
(tag)

A falban meg ott figyel a 2.5 CU -nettó 53 Ft-ért :)


niof
(addikt)

Ennyi... :DDD Ezzel ki is nyírtad őket. ;]


p76
(senior tag)

Egyáltalán nem...természetesen a falban ki van cserélve a kábel audiofil kábelre.

üzenetek