Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


borix
(őstag)

Dragonfly (plug and play) illesztőprogramra nincs szükség.
[link] Firmware frissítésre is nézz rá!
ASIO4ALL-is jó lehet de nem az az ideális szerintem.


metrion
(aktív tag)

Sikerült csak rosszat használtam és rosszul. Már csak egy bajom van a DragonFly-al, hogyha kikapcsolom a gépet, miért világit zölden. :F :F ErP is aktív, a zöld szín meg a 44.1kHz-et jelenti nem is a Standbyt, ami piros.
Firmware a legújabb. :)

[ Szerkesztve ]


borix
(őstag)

A gépen kapcsold le az USB kimenetet mikor kikapcsolva van a gép és akkor majd nem világít sehogy. ;]


RetepNyaraB
(veterán)

Jaja. Ha stimmel a matek rész (amper, volt, dugasz, teljesítmény - bár utóbbi általában irreleváns egy dachoz), akkor remek.

Wendelke@egy laptop usb tápjához képest bármi előrelépés; más kérdés, kihallod-e. Ez a többi tápcserére is érvényes ilyen 100 euro alatti/körüli eszközök esetén.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

magasabb damping --> kisebb torzítás :K


bkercso
(nagyúr)
Blog

Szerintem jó ez a Meanwell táp. :K Orvosi minősétés, 80mVpp-re specifikált zaj.
De legjobb egy LRC-szűrőt építeni, pl. egy félbevágott USB-kábellel megoldva. 47uH +2,2uF fólia + 2200uF elko. Snubber a kimenetére: 2,2ohm/0,6W+470uF.

[ Szerkesztve ]


szivacs1987
(aktív tag)

Igen használt is lehet.
Azt hiszem ezek voltak:
Taga Harmony THDA-200T
meg valami FiiO aminek volt akksija is

Mit értesz meglepi alatt?

Igen, én is a nyitott fejes felé gondolok menni. Tegnap jó sokat olvasgattam, számolgattam (olyan 300eHUF körül lenne rá keretem dac/amp/fejes) és fejesben a Sennheiser HD 660 S körvonalazódott. Persze még meg kell hallgatnom.
Mik az ajánlottak még ebben a kategóriában?
Ezekhez milyen DAC passzolna?


fehér_ember
(addikt)

HD 660 S nem egy kényes fejes meghajtás szempontjából (már egy ilyen kis vacak dac kábelről is egész tűrhetően szól, bár ezzel a hangerő azért nem mindenkinek volna elég; de vannak azért komolyabb hasonló kütyük is). Szerintem jó választás lehet, főleg ha használtan, tehát nem az új áráért tudod megvenni és nem gond hogy kihallatszik (nem zavarsz vele másokat). Szinte minden alkotóelemét lehet külön venni. Szóval nem lesz gond gyári fülpárnát, kábelt ...stb. szerezni hozzá idővel.
Persze ennyiért már "sok" más ajánlott fejes is akad; legjobb lenne ha meghallgatások után tudnál dönteni, saját ízlésednek megfelelőt választani.

[ Szerkesztve ]


Wendelke
(senior tag)

Köszi!

A netbook-ot egyébként úgy értettem, hogy a saját akksijáról megy. Tehát zenehallgatás közben nincs rákötve a táp/töltés. Akkor is jobb a külön táp, mint az USB-ről kapott tápellátás?

(#76626) bkercso

Köszönöm a megerősítést. Viszont Tőled is megkérdezném, hogy amennyiben a netbook akksijáról, USB-n kap az SMSL dac tápot, akkor is profitálok a külön betáplálásból?

(LRC szűrő nekem magas :U , de ha érdemes, akkor van aki el tudja készíteni)

Illetve még egy kérdés, Loxjie P20 gyári tápját érdemes lecserélni Meanwell tápra?

Köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

A BTR3 nem rossz. Persze szokás szerint attól is függ, hogy pontosan mihez.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Jó usb töltővel sínen vagy. Pl egy ilyen. iFi nagyon drága jelen esetben. Ha belegondolsz akkor az árát a Sanskrithoz dobva már eleve vehettél volna egy jobb dac-ot. :)

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Könnyen lehet, mert az USB 5V-ját kapcsolóüzemű táp állítja elő akksis üzem esetén is --> zajos.

Szerintem igen, mert a Meanwell egy vezető márka. Az olcsó kínai erősítőhöz gyanítom, hogy kispórolós adaptert adhatnak..


Zanik
(addikt)
Blog

Jogos. :R


Wendelke
(senior tag)

Köszönöm a válaszokat! :R


kromatika
(veterán)

Sziasztok.Próbáltam rá keresni a topikban de elég kevés infót találok Teac UD 501 ről. Pl az érdekelne hogy fülessel jelentős különbség van e az 503 tól.Illetve jobb e hangban mint a 301? És végül milyen 2r2 höz képest? :R


Alabástrom
(senior tag)

Az RME ADI-2 DAC gyári tápja milyen? Azt is érdemes lecserélni? Ha igen, mire?


AXisBOLD
(addikt)

köszi Bodz!

M40x, Panasonic RP-HJE120-K mellé egyelőre, forrás BT a TV-vel, BT vagy vezetékes a telefonnal (P20 Lite).

Szóval igazán semmi extra, de ha vezetéken lenne minőségi előny egy BTR1-hez képest, akkor elgondolkodnék a magasabb ár ellenére.


I.T.E.M
(senior tag)

Nem. :N

"I've tried 3-4 good linear power supplies and a battery pack with the RME ADI-2 DAC and none of them make a meaningful improvement. I still have most of them, but they're not being used for the RME because it wasn't worth the hassle. It does a great job of cleaning up power internally."

A kézikönyvben pedig ez olvasható:

"6. Power Supply
In order to make operating the ADI-2 DAC as flexible as possible, the unit has a universal DC
input socket, accepting voltages from 9.5 Volts up to 15 Volts. An internal switching regulator of the latest technology with high efficiency (> 90%) prevents internal hum noise by operating above audible frequencies. Internally the switching regulator is followed by standard linear regulators, followed by super low-noise linear regulators. Therefore the ADI-2 DAC achieves its technical specs even with less optimal power supplies. Or in other words: the choice of power supply is not critical.

Still the unit includes a high-quality switching power supply, 12 V / 2 A, which not only accepts any mains voltage between 100 V and 240 V (usable world-wide), but is also fully regulated against voltage fluctuations and suppresses line noise. Additionally it only weights 150 g in spite of its high power of 24 Watts.

The DC input of the ADI-2 DAC also allows for the use of a rechargeable lead-battery or LiPo
instead of a power supply, for completely independent mobile operation and ground isolation.

A matching connection cable (power jack to terminals 6.3 mm) is available from RME. Special power banks in the range of 10,000 mAh and up can be found equipped with a 12 V output. These offer a perfect solution for mobility as well as ground isolated operation, for small money"

[ Szerkesztve ]


Denonavr
(csendes tag)

Sziasztok! Valaki hallott már egymás mellett dactilus mk1-et és mk2-őt? Hivox lupus c mk3-am van most, dactilus mk2 volt már nálam és jobban tetszett, ezért gondolkodom a cserén.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Ez nem az adapterre vonatkozik, hanem a DAC belsejére. A kapcsüzemű rész után még egy analóg stabilizátorral/szűrővel) rendelkezik.

Az adapterből jöhet olyan 100kHz-100MHz zaj, ami átmegy mind a kapcsüzemű regulátoron (mert kisebb frekin kapcsol), mind az analóg stab-IC-k nagyrászén. Még a jobbakat se specifikálják 10MHz fölött. Ez a zaj azért is kellemetlen, mert a visszasatolt stab-IC-k akár hangfrekis vagy ahhoz közeli torzítással is válaszolhatnak rájuk.

Passzív RC-szűrők kellenek.
Valami oka csak van, hogy hallani az RC-szűrőt a belső stabilizálással rendelkező DAC előtt is.
Nálam passzív szűrés + 2-fokozatú aktív stab (-60-70dB /fokozat) kell, hogy nem halljam, milyen adapterről megy a DAC vagy erősítő.

Meanwell táppal egy fokozat elhagyható. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek