Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


pulutodurumo
(őstag)
Blog

Ezen a lapon valami van. Nem halálos, de kellemetlen.


fehér_ember
(addikt)

Ja; valami reklámprogi: [1]; [2]


Exodius
(őstag)

Nálam is sipákolt az Avast. :U


Bodz
(nagyúr)
Blog

F-Secue Safe nem nyávog. De itt van akkor az Alis link.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Ne tudd meg, mik vannak az USB-vevőjében... Csak rádugod a gépre és... ;]

[ Szerkesztve ]


niof
(addikt)

Hogy én se legyek csak offtopik...
Már egy ideje együtt élek az S.M.S.L SP200-al, és bizony, roppant elégedett vagyok vele. Kezdetben tartottam tőle, aminek páran hangot is adtak a fejestopikban, hogy készülékcsere/kábelcsere egyben, biztos több benne a placebo effektus, mint a tényleges változás. Így két hét távlatából bátran merem állítani, hogy nem így van. Csináltam pár oda-vissza összehasonlítást a Magni 3-al, és az alapvető energiatöbbleten kívül több is van. A Magni 3 potija kb. 12-14h közötti állásban hozta azt a hangerőt, amit az SP200 max.11h-nál. Ott már hangosnak számít nekem low gain-en. Ezzel alapesetben nem volt különösebb bajom, rossz hangja semmiképp nincs a kis amerikainak, de mikor zenét szerkesztettem, és -18dB -20dB környékén dolgoztam vele, akkor elégtelenül halk volt sajnos. Az SP200-nál elég, ha csak átbillentem a kapcsolót high gain állásba, és egy picikét utánaállítok, megvan az a hangerő, amivel lehet dolgozni. De ez csak egy része a dolognak. Sokan mondják a HD650-re, hogy sötét, lassú, unalmas hangja van, egy nem hozzá illő erősítő sosem fogja kihozni belőle a maximumot. Na, ezt elég nehéz volt elképzelni, míg az SP200 meg nem jött, mert én alapban nem tartottam ilyennek. Az a többlet energia, ami megvan benne, minimum egy szinttel feljebb emelte a hangját. Oda-vissza meghallgatva, a mélyek kicsit mosottabbak, puhábbak a Magni-val, szerintem ezért érzik komótosnak a hangját. Érdekes módon, az énekhangokban túl sok eltérést nem fedeztem fel, nem tudom miért, pedig neszeket, zörejeket, egyéb, a felvételen lévő hangokat többet/jobban hallani. A magas tartományról eltűnt a fátyol. Nem lett sok a magas, de szebb, részletesebb, csilingelőbb. Bár mondjuk ez sem volt vészesen más a Magni-val. A lényegi különbség, úgy gondolom, hogy a közölt energiában, és annak gyorsaságában keresendő, így tudta a HD650 hangját egy magasabb szintre lökni, ahol lennie is kellene, csak hát, érzékeny a szentem az erősítőkre, ez már számomra is a napnál világosabb.
Ja, és még egy hatalmas piros pont az SP200 ellenőrzőjébe. Az a fekete, mély, süket csönd, mikor nem szól semmi. Ment egy playlist, amin hogy, hogy nem, egymás után keveredett két olyan szám, aminél az egyik végén van egy hosszabb, csendes rész, a következőnél meg némi csend után énekelni kezdett egy nő a semmiből. Semmi különöset nem csináltam, csak simán olvasgattam, és talán azt hittem, hogy az utolsó track ment már le, nem tudom, nem is figyeltem, de szó szerint megijedtem, ahogy a hölgy hirtelen levegőt vett, és énekelni kezdett. :) Ez volt az első ilyen tapasztalatom, hogy ha nem szól a zene, akkor teljes csend van. Eddig ez nem történt meg, mert - ha gondolom nagyon halkan is - de ott volt valami zaj, ami mutatta az agyamnak, hogy valami szól. Na, ennél nem mutatja, vagyis észlelési határ alatt van, amit már teljes csendként élek meg.
Szóval, az S.M.S.L SP200 részemről egy ajánlott darab. Hogy más, még komolyabb erősítővel lehetne e kihozni a 650-ből még többet? Lehet, nem tudom. De ez most nekem nagyon "endgame" státuszú berendezésnek érződik. :))
A Magni 3 is megmarad, de átkerült a másik gépem mellé, ahol is az 58X-et szolgálja ki a jövőben. Mivel az egy sokkal fürgébb hangú fejes, így elég jó barátok lesznek, úgy érzem.

És még az előző, (jogosan) megregulázott témához, részemről is lezárásként.
(#76596) Exodius
"Szarkazmusról nem hallottál még? Egyébként mi itt mind tiszteljük a Hi-Fi-t, imádjuk is. Sőt...bizonyos értelemben pont a tisztelet egyik jele a kifigurázása és a "sajátos" üzletmodelljének a kritizálása, ami tegyük hozzá....jogos."

Tudtam, hogy te érted, miről beszélek... ;)


bkercso
(nagyúr)
Blog

Hogy más, még komolyabb erősítővel lehetne e kihozni a 650-ből még többet? Lehet, nem tudom.
Na majd fejestalin kiderül. :)


fehér_ember
(addikt)

Lehet hogy ez csak addig igaz, amíg valami gyengusabb erősítővel rendelkezünk ;]

A fejestali amúgy kis különbségek észrevételére nem annyira alkalmas, ahhoz otthon, nyugodtabban, csendesebb környezetben és annál azért hosszabban kell két erősítőt hasonlítgatni (de akár fejeseket is mondhattam volna).

Amúgy a teac ha-501-est sem mondanám jobbnak mint a composit ampot, igaz, eddig ezt is csak a hd660s-sel hallgattam. (Persze lehet még tovább kell "aklimatizálódnia" ;]).
A damping faktor állítás amúgy számomra eddig tök felesleges. Csak a legmagasabb értéken szól úgy ahogy ismerem a zenéket. Már az eggyel alatta lévőn is elcsesződik. Néhány számnál talán érdekes volt az a plusz részletesség a magasaknál, de egy idő után nagyon frusztrálóvá vált az hogy semmi sem szól úgy ahogy eddig hallottam, ahogy ezidáig ismertem a zeneszámokat :W . Szóval én nem idegelem magam tovább a damping factor tekergetéssel. Még talán az ultrasone-nál kipróbálom alacsonyabb értékeken is, de már előre sejtem hogy ott is a high lesz a nyerő.
Amikor pl. s4tch kölcsönadta a centrance m8-asát ott is pl. csak a high gain volt számomra jó, fejestől függetlenül. Persze lehet a két dolog más.
Azért majd elárulom.

[ Szerkesztve ]


fehér_ember
(addikt)

kiegészítés: a két legalacsonyabbat damping factor értéket (de lehet csak ennek nevezték el a beépített EQ tekerentyűt ;] ) ki sem próbáltam a seni hd660s-sel. A közepes értéken a mélyeknél nem igazán vettem észre változást de a közepek kicsit visszaszorultak, a magasakból meg több volt.
A felette lévőn már csak főleg a magasak tűntek többnek, de ennek ellenére is még nagyon elcseszettnek hat összességében is.
A legmagasabb érték az, amin már hasonlítanak a zeneszámok önmagukra.

[ Szerkesztve ]


Bodz
(nagyúr)
Blog

Tulajdonképpen az egy kimeneti impedancia tekerentyű. 1 (high) és 6 ohm (low) közt állítja. Nem biztos hogy pontosan emlékszem az értékekre, de kb valahogy így.

[ Szerkesztve ]


AXisBOLD
(addikt)

sziasztok,

annyit legalább meg tudna valaki erősíteni vagy cáfolni, hogy a Fiio BTR1/3/u vagy Noble BTS hozza-e a kötelezőt?

Nincs nagy igény, film, zenében mély orientált vagyok, de ez utóbbi kevésbé fontos most, a lényeg az lenne, hogy TV-vel és telefonnal is stabilan menjen.

thx

[ Szerkesztve ]


RetepNyaraB
(veterán)

Nem tudom a többiek miért nem szólnak hozzá... :U
Ha meghallgattad és tetszik, akkor rendben is van.
Mit néztél még? Használt is játszhat esetleg?
Ez tudja a ma divatos hülyeségeket is, meg távirányítós. Ár-értékben pont emiatt nem feltétlenül best buy, de nem ismerem, tehát inkább nem szólok.
Ha a fejest cserélnéd (élőhangszeres zenékre tekintettel pl. valami nyitottra), akkor azért érhet meglepi.


Zanik
(addikt)
Blog

Na, mivel úton felém a Sanskrit 10th, ezért szeretném megkérdezni, hogy ha S/PDIF coax-ról megy az adat, akkor mégis mivel érdemes táplálni ezt a csodát? A gyári kábel rögtön kuka, vagy esetleg egy jó USB töltővel megtámogatva elmegy kategória? Esetleg érdemes beszerezni hozzá egy ilyet: [link]


RetepNyaraB
(veterán)

Ha más tápot szeretnél, szerezz be egy meanwell-t, jelentősen olcsóbban. Az is sokkal normálisabban szűrt, mint a kínai alap, amit mellécsomagolnak.


metrion
(aktív tag)

Sziasztok!

Ma beszereztem egy Dragonfly Black DAC-ot. Leszedtem pár .flac fájlt (24bit/48kHz, 88kHz, 96kHz) és azt vettem észre, hogy nem váltakoznak a LED színei. Tidal/MQA lila színű (laptop, PC), illetve telefonon rózsaszín (gyári Samu USB-C OTG-t használtam).

Mi lehet a baj? :F


metrion
(aktív tag)

Feltettem a foobar2000 mellé egy ASIO4ALL-t, ezzel megoldódott. Viszont ha valakinek van ettől jobb megoldása, esetleg beállításokkal, az kérem ne tartsa magában. :B


Wendelke
(senior tag)

A Meanwell tápok közül ez jó lenne pld. a Sanskrit 10th-hoz? Nekem is ilyen dac van a netbookra csatlakoztatva USB-n keresztül, de külön táp nincs neki adva.


Zanik
(addikt)
Blog

Ilyesmire gondoltál: [link] ?

[ Szerkesztve ]


borix
(őstag)

Szerintem Dragonfly esetén nem a legjobb megoldas az ASOO4ALL. A WASAPI-ra kellene inkább rámenni.


metrion
(aktív tag)

Próbáltam de nem ment, valami inicializálási problémát irt ki. Holnap lepucolom ami most van aztán próbálkozok még.

üzenetek