Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Ba cy lus
(őstag)

A gyakorlatban én nem ezt látom.

Pl. a Samsung hogy előzte meg a Sonyt a TV piacon? 2006-ban történt az őrségváltás. A recept nem volt bonyolult: olcsóbb volt. Jól emlékszem, a 90-es években a legolcsóbb TV-k Daewoo, Goldstar/LG, Samsung márkájúak voltak. Míg ezekből egy 51 centis került 50-60 ezer Ft-ba, a Sony volt 70-80 ezer? Valami ilyesmi rémlik.
A Samsung azóta is piacvezető, és utána az LG következik, a Sony az első 5-be nem fér ma már bele.
De említhetnék fejhallgatós példát is: a kizárólag high-endben utazó Stax egy jóval kisebb cég, mint a kommerszben is jelen lévő Sennheiser. Mindkettő nagyon régi cég, mindkettőnek voltak legendás termékei, de a különbség a cégek méretében egyértelmű.

Tudom, hogy lehetne ellenpéldát is mondani (pl. Apple), de tendenciózusan azt látni, hogy a kommersz piacon való jelenlét nélkül egy cég nemigen tud a legnagyobbak között lenni/maradni. Onnan jön leginkább a pénz.

[ Szerkesztve ]


Exodius
(őstag)

Jaj dehogy. Sok cég van, akiknek a cuccai csak a HIGH-ből származnak. Pl.: ZMF, Stax, Focal is inkább a drágább féle.
DAC/ERŐSÍTŐK terén is akad egy pár.: Moon Audio, Vincent Audio, MSB Technology, NuPrime, Auralic.


Eugene Roe
(őstag)
Blog

Döntsd el, hogy mi a gond akkor, ha igen, ha nem, ha mi? :P

Nem értek hozzá, de gondolom a drágább alkatrészeket kiemelik a nyákról, aztán pedig (remélem / szerintem) újrahasznosítanak sok ilyen fémes cuccot, 1 milliárd ember a nyákonkénti mikrogramm arannyal is sokat tud összehozni.

Megsemmisíteni, reduebished nélkül... ne már, ha Samsungban csak az akksi volt szar akkor ne az akksit cseréljük, hanem dobjuk ki az egészet?


Bodz
(nagyúr)
Blog

Az L30 már hanyadik Topping amiből majd a javított, második változat lesz a jó?


btraven
(őstag)

Majd akkor nőjön igazán nagyot ha kifizetik a tönkrement fejhallgatókat a pórul járt felhasználóknak mint a Schiit.


Mathiask
(senior tag)

A cég méret egy más dolog szerintem, attól még akár lehet nagy nyereség is.
Kicsit utánanézve rájöttem, hogy hülyeséget írtam, mert nem profitról, hanem jövedelmezőségről beszéltem inkább. A profitra nem igaz amit írtam, valóban.
Én arra gondoltam, hogy ha pl igaz lenne az, hogy adott befektetett összegért több profit jön a 150 dolláros eladott dolgok után. Akkor mindenki oda fektetne be, azokba a cégekbe és nem azon részére a piacnak ahol az 1500 dolláros dolgokat állítják elő. Egészen addig míg telítődik ott a piac és már egy adott összegen már nem tud mondjuk 15% nyereséget realizálni csak mondjuk 5%-ot. És akkor már megéri a drágább holmik piacával és cégeivel is foglalkozni, mert ott még mondjuk lehet adott összegen 10%-ot keresni. Aztán ott is telítődik a piac, végül nagyjából mindenki azonos százalékot keres a befektetett pénzén.
Be kellett volna járnom a Közgáz óráimra.


:AMF:
(senior tag)

Ilyen durva hiba miatt ez az első, szerintem. De értem, hogy mire gondolsz. A D10 az ESS THD Hump miatt kapott új verziót, illetve az A50-re is panaszkodtak, így jött az A50s(econd chance). :) Mondjuk az A50-el nekem semmi bajom, azt leszámítva, hogy a kasznira elpazarolt alumíniumból 10 évig csomagolhatnék szendvicset.


Polllen
(nagyúr)
Blog

Valami polaritás gondjuk is volt az E30/L30 közül az egyiknél.


Sinesol
(veterán)

Legalabb latszik az is, hogy folyamatos a fejlesztes. Amugy tuti sok mas gyartonal is biztosan vannak neha gondok, (ugye csak ott nincs gond, ahol semmit sem gyartanak) csak nincsenek annyira szem előtt, mint egy ilyen popularis markanal, aztan lehet evekig ott semmi javitas nem törtenik, mivel sose lesz belőle nagyobb ügy, ami sürgetné az adott gyartot. Hifis topikokban olvasgatva rendszeresen bele lehet futni abba, hogy ezzel vagy azzal a cuccal vannak gondok, amazonos ertekeleseket olvasva is bőven vannak problemas cuccok.

[ Szerkesztve ]


Ba cy lus
(őstag)

Én arra gondoltam, hogy ha pl igaz lenne az, hogy adott befektetett összegért több profit jön a 150 dolláros eladott dolgok után.

Én viszont nem erről írtam, hanem tisztán profitról. Hogy igenis nagyon fontos a cégnek a jövőjére nézve, hogy reagáljon a relatíve olcsó slágertermék meghibásodásaira. Ez nem kegy, hanem kőkemény üzleti érdek.

[ Szerkesztve ]


Polllen
(nagyúr)
Blog

Szerintem felesleges így relativizálni.


bala6120
(senior tag)

Topping L30

Pocak89 segítségével én is jeleztem az audiophonics-nak. Most kaptam választ. Nem teljesen tiszta, hogy mit is kellene csinálnom (Google fordító), ebben kérem szépen a segítséget :R

"Hello,

Following a manufacturer's alert concerning the L30 Topping Product
If you have any of the L30 with a serial number starting with 2011 or less
Topping will proceed to an exchange, for this it will be necessary to send us a photo of the serial number affixed on the product, the photo must show that the product is destroyed or scratched therefore unusable.
With large deep scratches on the top cover using a screwdriver for exemple

Please stop using this product and return it to a recycling center, so that it does not end up on the market, in particular to avoid second-hand resale.

Replacement process
Your Topping L30 must therefore :
- Be destroyed or scratched deeply on the cover, to prevent the product from being put back on the second-hand market.
- Send us a photo of the destroyed or scratched product with the serial number visible
- Please give us your delivery address so that Topping can send you a new product
Only Headphone Amplifier / Preamplifier will be returned, no wiring will be provided
Best regards"

[ Szerkesztve ]


fattyu
(veterán)

fotózd le a serialt hogy tényleg az érintett tartományba esik.

és kegyetlenül bazd össze kb semmisítsd meg az l30at hogy ne lehessen már használni használtpiacon eladni és ezáltal újra cserét kérni rá.

adj címet telefonszámot topping küld neked.

röviden


bala6120
(senior tag)

Ezt vettem ki én is, köszönöm a megerősítést :R


Ear001
(addikt)

Ha van egy L30-od és a szériaszáma 2011-el vagy kevesebbel kezdődik. akkor ne használd. Fotózd le, és fotózd le a használhatatlanná tett cuccot. Azt például úgy tudod megtenni, ha csavarhúzóval jó nagy árkot vájsz a tetejébe, de szerintem kalapácsos aprítást is elfogadnak. Ha ez megvan, akkor küldd be a fotót amin látszik a szériaszám meg a tönkrevágott cucc együtt, meg adj meg egy szállítási címet, ahova a Topping elküldi az új L30-at.


kujkuj123
(csendes tag)

Üdv!

Egy kis segítségre lenne szükségem a Lars and Ivan THA-21 erősítőmmel kapcsolatban. A korából adódóan gondolkozom, hogy itt lenne az ideje a vákum csövek cseréjének.

Felnyitás után kiderült, hogy “Electro Harmonix” 12AX7EH csövek vannak benne.

A kérdésem az lenne, hogy célszerű-e 1 az egyben ez a csövet bele venni vagy lehet-e valamivel jobb minőségű csövet is bele tenni ezáltal növelni a “hangminőséget”.

Például "Genalex" Gold Lion csöveket?
(Erről jókat írtak nagyon!)

Tehát ha a cső típusa (jelen esetben) 12AX7 egyezik akkor végső soron kompatibilisnek kell lennie?


bala6120
(senior tag)

Ear001, fattyu :R

Gondolom ez jó lesz ;]

[ Szerkesztve ]


fattyu
(veterán)

ecc83 előfokcső
örökélet
felesleges cserélni. ha upgréditisz van hajrá. de előfokcsövet 50-100 wattos erősítőkben sem szoktak cserélgetni. van 82es marshallom amiben a gyári csövek vannak előfokban. végfokban nyilván nem de érted.

[ Szerkesztve ]


Zoliee
(senior tag)

Fordítási hiba történt, miszerint a terméket sértetlen, külsérelmi nyomok nélküli állapotban kell visszaküldeni.
Csakis ekkor cserélik... :D :DDD


Exodius
(őstag)

Én is a megerősítésre várok de én refundolni akarok. Fas*om fizesse ki újra a vámot.

Gyerekek azért ez mekkora pocsékolás, nem? Beküldeni a képet a szétvert termékről....az hány db.-ot jelent?

Dánia jut eszembe, meg a nyércek! :U :F

[ Szerkesztve ]

üzenetek