Fejhallgató erősítő és DAC topik - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


kNG
(senior tag)
Blog

Sziasztok!

Egy ideig elvonultam, és csendben maradtam, mert az információk zuhataga között kerestem az "igazságot". A main setupom most a következő: JDS LABS ATOM AMP + JDS LABS ATOM DAC, AKG K712 pro + Tidal Masters.

Na most egy dolgot nem értek...elvileg DAC-ok között hallható különbség nem igazán lehetne (?), mégis az ATOM AMP és DAC kombináció hangja nekem nem igazán tetszik. Részletező, de hideg és analitikus, száraz, a magas frekvenciák bántóak, és nem tűnik eléggé dinamikusnak. A legkönnyebben úgy tudnám megfogalmazni, hogy nagyon digitális a hangja. Ehhez képest ami nem fér a fejembe, hogy ha a FiiO e10k-t használom DAC-ként, és megtartom az ATOM AMP-ot, annak a kombinációnak a hangja sokkal jobban bejön a mostani füleimmel. Kevésbé száraz, kevésbé hideg, kicsit melegebb, és sokkal kevésbé digitális a hang (hangszereknél ez különösen feltűnő), talán picit dinamikusabb is.

Tudom-tudom, volume matching, blind test, stb., és akkor nem fogom hallani a különbséget. Lehet nem is hallanám. De ha már placebo, akkor nekem elvileg a JDS ATOM DAC-ot kéne preferálnom, mert maga a DAC többe kerül, mint a FiiO e10k AMP és DAC egyben, és modernebb AKM, nem PCM... Mégis a kis FiiO DAC-ját preferálom...tapasztalt szakik véleményére lennék kíváncsi: akkor most igenis van különbség a DAC-ok hangja között, és nem ér semmit - vagy legalábbis nem sokat - ez a mérési mizéria (ASR), vagy én képzelem be csak a dolgot?

Válaszotokat előre is köszi! :R

üzenetek