Garancia kérdés, fogyasztóvédelem - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Tikakukac
(titán)

A matek ezy. A még éppen garis és relatíve friss hardver árára annyira kicsit kell csak dobni (nem árt, ha a fordulót BF-re teszed vagy épp egy jobb akcióhullámra), hogy 3 évig megint 100%-is nyugodtan lehess, hogy nem éri meg hagyni elavultatni és reckírozni, hogy behal a VGA vagy egy lap vagy egy TV panel vagy egy bármi. Pedig többnyire ha bajom van magamnak javítok, tehát csak alkatrész ár játszik igazán.
A konfigomra valami 50k-t dobtam rá 3 év után, ami nevetségesen kevés. TV-re valami 30-at. Na most csak gondold át, ezek az összegek milyen szinten állnak azzal szemben, hogy egy kupleráj hulladék minőségű minden ami a placcon van és bárminek baja van garin túl ilyen összegekért hozzád sem szólnak :B
Kivétel azok a cuccok, amik még javíthatóak és jók az alkatrészek is. Egy igen tuti mosogatógépem van, aminek 2 típushibája van, az egyik 110 forintból javítható és 2-3 évente jön elő, a másik meg használattól függően 4-5 évente és 30 perc a csere valamint úgy 20k a gyári alkatrész. Nyilván ilyen esetben nem veszek új eszközt, hanem javítok.

[ Szerkesztve ]

üzenetek