Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Moki
(friss újonc)

Sajnos az csak a reklám.......nem jő hozzá !


Minstrel
(senior tag)

Hik connectben miért különbözően jelennek meg a kameráim beállításai?
Nem is zavarna, de egy ideje a 'terasz' nem küldi a risztás üzeneteket, nem is jelenik meg a szűrőnél. Ugyanaz a szerver cím is mindkettőnél. dev.eu.hicloudcam.com


Minstrel
(senior tag)

Eddig nem jutott eszembe, de most beléptem a www.hicloudcam.com oldalon és ott adtam hozzá a kamerát és így már minden a régi :)
:B


kenand
(veterán)
Blog

Nem ismeri fel, nem találja?
Nincs több módszer a csatlakozásra? (QR kód, LAN ?) Másik telefonon megpróbálni?
LAN-on sem találja?
Esetleg területet-ha kell állítani-Kínára tenni....
Ezeket végig lehetne próbálni, első Wanscam kamerám a Xiaomi Note 2-mon nem akart megtalálódni, másik telefonon hozzáadtam, utána ment Note 2-vel is...

A hozzászólásokat végigböngészve valaki egy YCC365 PLus appot említ

[ Szerkesztve ]


vzozo
(senior tag)

Sziasztok, ez lehet hosszú lesz, de próbálom minden gondolatomat összeszedni.

Az egész onnan indult, hogy rokon kért, és kapott egy ajánlatot 2 kültéri (biztonsági) kamerára, 250e HUF értékben. A teljes kivitelezés és műszaki tartalom nem ismert, és ő elég laikus is, szóval hirtelen magamévá tettem a problémát, hogy ne legyen itt átverés...

Olvasgattam itt-ott, próbáltam megérteni ezt az egész kamera történetet, de mintha tűzcsapból próbálnék inni, nem jutottam sokra. Igen, teljesen laikus vagyok konkrétan ebben a témakörben.

Viszont a 250 durvának tűnik.

Van már eleve egy home szerver (Windows alapon, SMB / Samba fájlshare vagy bármi szükséges megoldható) amire lehet rögziteni, úgy-ahogy ki van épitve az UTP hálózat (ezen
nyilván lehet segiteni), szóval innentől kezdve fura ez a 250-es ajánlat.

Ami kellene:

- Legalább Full HD rögzités, éjszaka is (IR mód?)
- Mozgásdetekció preferált (semmi kedvem 24/7 a semmit rögziteni, elég plusz / minusz 10-15 másodpercet akkor, amikor konkrétan esemény történik)
- Az előbb emlitett "eseményeket" töltse is fel cloudba / külső tárhelyre
- A tartalom legyen elérhető külsőleg is (mittomén', akár reverse proxy-n is, nem kell egyből
mobil app, csak legyen valahogy megoldható)

A kamera lehet wifi-s, de inkább UTP-n csatlakoztatva (PoE gondolom amúgy is jó ötlet, wifinek is kellene táp valahonnan...)

Szoftver nekem mindegy, fizetős is lehet, csak működjön.

Ilyen feltételek mellett mit tudtok ajánlani? Illetve maradhat a meglévő home szerver (Win 2019), vagy kellene valami extra (pl. direkt kamerára certifikált HDD?)

Köszi!


jézusom
(addikt)

Poe az ésszszerű, wifi felejtő. Mit akarsz a windózzal? Nem ad rögzítőt? És igen a rögzítőbe wd purple, vagy egyéb cctvre hegyezett hdd kell. 100% hogy éjjel is lat es lesz felhős elérés mobil appal, de rögzítés nem hiszem.


jézusom
(addikt)

Jonban jarsz ha mindent rögzítesz ennyi penzert minimum 1tb hdd lesz...


vzozo
(senior tag)

Mit akarsz a windózzal?

Mittomén? Az van alapnak, és nem szándékozom lecserélni. De hyper-v-vel felőlem lehet alatta bármilyen Linux is, csak működjön!

Nem ad rögzítőt?

Mert ad? Ami "plusz / minusz 10-15 másodpercet akkor, amikor konkrétan esemény történik" felvételt rögzit?

Én nem ismerek ilyen vindóz szervizt, de várom, hogy kijavitsatok...

Igazából még azt sem vágom, hogy milyen kamerát kellene vennem, nemhogy a szoftver oldalát. Szóval igen, kimondom, nem szégyellem, segitségre van szükségem minden téren.


jézusom
(addikt)

Telepítőt nem érdekli milyen géped van, visz egy rögzítőt, megmutatja hogyan csatlakozz rá, pc-ről meg telefonnal és jónapot. Vagy most akkor te állítod össze a rendszert?

Amúgy linuxon nincs semmi féle használható cms progi, meg activex se :D de valaki javítson ki, esetleg bizonyos márkákhoz adtak ki, de provisionhöz nem találtam.


Celtis
(veterán)

Nekem a minap Reolink kamerát ajánlottak. Szerintem neked is megfelel.


vzozo
(senior tag)

Akkor ez nagyon félrement vagy rosszul fogalmaztam.

NEM akarom, hogy a nevezett rokon 250kHUF-ot fizessen a "telepitőnek", főleg, hogy a ház be van kábelezve (mindenhol van legalább 2 UTP végpont) és adott egy home szerver.

Hacsak nem kerül 100k-ba egy kamera, akkor nem értem hogyan jött ki a szám, és szerintem olcsóbban is ki lehet hozni.

A kérdés újra: milyen hardver / szoftver kell (az utóbbi is nyugodtan lehet fizetős), hogy egy frankó biztonsági kamerarendszert össze lehessen dobni?


vzozo
(senior tag)

Első blikkre nem rossz, de ezzel mit kezdek? H264-ben át tudja nyomni a tartalmat "valahova" a hálózaton, amit aztán feldolgozok mivel is? Engem ezek a részletek érdekelnek.

[ Szerkesztve ]


jézusom
(addikt)

A magam részéről rendes nvRt javaslok. Ment erről a vita pro contra a nas-al szemben. A PC nézegetni jó, nem rögzítésre. Inkább h265 ben gondolkodj!

[ Szerkesztve ]


jézusom
(addikt)

Szerintem ez az easy poe nem poe, de valaki javítson ki akinek már van ilyen! De tényleg mindenki ezt a linkeli valakinek van már ilyen?

[ Szerkesztve ]


Celtis
(veterán)

Veszel tőlük rögzítőt is vagy egy ilyen komplett szettet.
Kétszer annyi kamera, fele ár.


Syl
(nagyúr)
Blog

Elnézést, ha már volt róla szó, de egy ilyen pakk felszerelése magánházban követel valami extra cuccot? Úgy értem, ki kell rakni a "kamerával megfigyelt terület" táblát?


jézusom
(addikt)

A kutyat nem erdekli. De megis jó pl. nagymuteromnál az ertelmiségi kamu árusokat elriasztja :)


vacs
(veterán)
Blog

Megveszel egy "normális" komplett szettet (akár az előbb linkelt Reolinket).
Nem kell pc, se más.
A csomagban van egy NVR rögzítő, ez vezérli a kamerákat, benne egy 1 TB-os hdd, erre vesz fel és tárolja, a legrégebbit törli.
Ezt a rögzítőt eléred bárhonnét: android/ios/windows pc, de helyben kötsz egy monitort rá és akkor is látsz mindent (meg alapból is cégszerű egy monitor vagy tv mellé, mert a beállításhoz kelleni fog)!
A 4 kamera poe-n kapja az áramot utp kábelen, csak az nvr-nél van egy "nagy" tápegység!
A H264 az alap tömörítés, ennél újabb a H265, ez kb hasonló minőséget tud, de sokkal kevesebb helyet foglal a fájl!
Ja és fele pénzből megvan a 4 kamera+rögzítő, 100 000 körül már korrekt szettek vannak, persze vehetsz drágábban Hikvision vagy Dahua-t is!

:K

[ Szerkesztve ]


Fikasz
(tag)

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vásároltam 2db Hikvision IP kamerát, mind a kettőt aktiváltam, de az egyik nem fogadja el a saját címkéjén lévő Verification kódot. Ezt a kódot aktiválás után meg lehet változtatni, illetve lehet orvosolni valahogy a problémát?

üzenetek