Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


janesart
(tag)

Szia a kamerat rakotottem a routerre, es nem latja a router sem, nem kap ip cimet! Hiaba reseteltem, semmi .....nem kapcsol be! A router latja a tobbi ra csatlakozott eszkozt...


vacs
(veterán)
Blog

Így viszont 99%, hogy döglött!
Írj a banggood-nak.
Azt NE írd le, hogy akkor állt meg, mikor az sd kártyát bele tetted, nehogy erre fogják!
A kártya nem befolyásolhatja a működést, max kiírja a kamera, hogy sd card error!
:K

Szerkesztés: az Advanced IP Scanner appal is kerested a kamerát a hálózaton?

[ Szerkesztve ]


jeriko2
(tag)

Sziasztok! Még tavaly vásároltam egy Hisseu 8 kamerás NVR-es rendszert. Szépen működött, böngészőből kezeltem. Sajnos ez a része flash-t használ, amit január óta nem támogatnak a böngészők, é nem találok újabb firmware-t se hozzá. Esetleg valaki jár hasonló cipőben, vagy valahonnan letölthető hozzá firmware? (Mobilos appból el tudom érni)?


vacs
(veterán)
Blog

Szia.
Kevés konkrétumot írtál, link a rendszeredhez és milyen böngészővel használtad eddig.
Topik tetején az összefoglalóban keresd meg ezt a leírást:
Böngészős felület elérése (élőkép és beállítások módosítása Internet Explorer-el a helyi hálózaton)


markussandor
(senior tag)

szerintem nem flash, hanem active-x kell neki, én erre a célra egy win7-et tartok, ott még működik a hiseeu, hikvision konfigurálása


vacs
(veterán)
Blog

Most direkt kipróbáltam: Windows 10, Internet Explorer böngészővel tökéletesen működik a Hikvision kamerám (látom az élőképet, vissza tudom nézni a felvételeket, tudok a beállításokon módosítani).
Nem feltétlenül kell Windows 7 emiatt.
:K

[ Szerkesztve ]


markussandor
(senior tag)

Ez jó hír, de csak a kamerák miatt nem telepítenék win10-et, win7-em már van, azt is kizárólag a kamerák első beállítására használom, a mindennapjaimat Linuxon töltöm, örülnék, ha egyszer végleg dobhatnám a windowst, szóval hajrá IP kamera gyártók :-)


nihill
(őstag)

Kipróbáltam a kamerát.
Kínai "32CH" NVR board + RLC-520A = működik. Semmi gond vele.
Telepítés nem volt annyira plug and play, mert az NVR-ből nem fogadta el a kamera az üres passwordot, windows alól kellett megváltoztatni, utána viszont már jó volt az NVRnek is.
A kép nekem nem ment el, teljesen stabil volt, kb másfél órát használtam.

Gyors összehasonlítás az Annke C800-al: Az Annke-nek jobb minőségű a képe, még akkor is, ha vissza veszem 4k-ról 5MP-re. Majd csinálok összehasonlítást. A Reolink előnye a 30FPS, ezt meg az Annke nem tudja, csak 20at.

Tömörítés: Az Annke ugyan arra néző 4K képe csak kevesebb mint fele sávszélességet igényel, mint a Reolink 5MP, mert az Annke az H.265+, a Reolink csak H.264

Gyorsba ennyi. Majd ha lesznek még tapasztalatok, írok.

[ Szerkesztve ]


draco31
(veterán)
Blog

Ez a kamera valóban csak 6 másodperces felvételeket készít, hiába van benne nagyobb memóriakártya?


simico
(aktív tag)

Jelenleg egy régi, 5 kamerás analóg rendszer van a házunkon. Eléggé eljárt felette az idő, mai szemmel már gyatra minőségű a kép, le szeretném cserélni. Először 2 MP AHD kamerákra és DVR-re gondoltam, mert csak a kamerákat és a rögzítőt kell lecserélni, nem kell újrakábelezni - ma már a kábelezés egy része és az egyik házsarok hozzáférhetetlen az időközbeni padlásbeépítés miatt. Illetve jóval olcsóbb is mint ugyanez IP rendszerrel. De ha már új rendszer, akkor 4-5 MP csak jobb lenne, szóval IP rendszeren is gondolkozom.

Mindenképpen itthoni bolti, számlás beszerzés kell. Öt darab cső- és egy dómkamera kell, 4 vagy 5 MP legalább 20 fps-sel. Jelenleg a DVR csak mozgásérzékelés esetén rögzít a kamerákon beállított területen történő változás esetén, az új rendszernek is tudnia kell ezt. Számítógéppel, mobilos appal nem akarok bohóckodni, a rögzítőn egyszer legyen beállítva minden és onnantól tegye a dolgát. Ha volt valami esemény, akkor a rögzítőn egyszerűen vissza tudjam nézni. Szóval pont úgy működjön ahogy az analóg rendszerek.

A kameradepó oldalán néztem 5 kamerás Fisotech szetteket Fisotech B 5 MP IP csőkamerával, illetve hozzá még egy D 5 MP dómkamera. Itteni kereső azt dobta ki, hogy ezek átcímkézett Hikvision kamerák és nem rosszak. Jól járok egy ilyen szettel? Vagy hasonló áron / olcsóbban van ugyanilyen jó vagy jobb más márkából itthoni bolti beszerzéssel?


jeriko2
(tag)

"Kevés konkrétumot írtál, link a rendszeredhez és milyen böngészővel használtad eddig."
"szerintem nem flash, hanem active-x kell neki, én erre a célra egy win7-et tartok, ott még működik a hiseeu, hikvision konfigurálása"

Egy Hisseu 8 kamerás rendszerről van szó, erről: https://www.aliexpress.com/item/32761992170.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dSHjidR

Az NVR-re monitort kötve tudom használni, konfigurálni, csak az NVR olyan helyen van, ahol ehhez nem férek hozzá (spejz felső polcán más hálózati egységek mellett). Böngészőből szoktam nézni, általában chrome és/vagy firefox, eddig ment mindegyikkel. A felületet most is elérem, tudom konfigurálni a rendszert, csak az élő képet és a visszajátszást nem látom, mert ahhoz flash kell - az pedig január óra egyik böngészőből sem megy.
Linux alól használtam, szóval IE sem megoldás. Mobil app alól működik minden.


Ha valami más szoftverrel el tudom érni, az is jó megoldás. Írtam Aliexpressen az eladónak, keresgéltem a hisseu weboldalán, de nem találtam új firmware-t. Van egy reolink kamerám is (az csak önmagában egy kamera), ott jött új firmware, és azóta megy flash nélkül is. Gondoltam a Hisseu rendszerhez is van/lesz hasonló.

[ Szerkesztve ]


markussandor
(senior tag)

Látom a képet, de nem értem, a saját hiseeu kamerámat flash nélkül tudom konfigurálni. Mivel sose tettem fel a gépre a flasht, az se lehet, hogy közben frissült a kamera FW-re, mert kb 2 éve vehettem az elsőt. Nálam ilyen active-x plugint rakott fel első belépés előtt:

Itt a teljes lista, nincs flash:


vacs
(veterán)
Blog

Légyszíves azt nézd meg, hogy a Reolink kamerát a rögzítőben be lehet-e állítani mozgás érzékelésre és ki lehet-e jelölni, hogy a kép melyik területén figyelje a mozgást (fákat/bokrokat kihagyni), illetve esetleg maszkolás funkciót tud-e.

[ Szerkesztve ]


nihill
(őstag)

Hétvégén kipróbálom ezeket is.
Bár az NVRben nem láttam ilyen funkciót, bár nem is kerestem...


bozont
(veterán)
Blog

Üdv
Szeretnék (egyelőre) két kamerát felszerelni a bejárati ajtókhoz. Egyik kültérre, másik beltérre kerülne így kell IP védettség is. Legyen mozgásérzékelős, IR éjszakára, jól használható mobil app riasztáshoz stb, de ahogy nézem azért ezek már alap dolgok.
Ami lényeges lenne, hogy egyelőre wifi-vel lenne megoldva a hálózatra kötés, de később tervben van egy központi egység is így jó lenne ha wifi és poe képes lenne.
Amit eddig néztem az a Dahua Imou IPC-G42. Van esetleg ezzel tapasztalata valakinek? Rákeresve nem sokat találtam itt róla.

Esetleg más alternatíva? A Reolink kamerák is igen szimpatikusak, de úgy láttam abból nincs olyan ami mindkét csatlakozási formát tudja.


motrola
(aktív tag)

[link] Talán itt.


vacs
(veterán)
Blog

draco31: 1 perc google keresés után (!) a kamihome.com-on azt írják, hogy "Lifetime free 6 second clips of motion or sound triggered alerts stored for 24h in the cloud"

simico: jók a Fisotech kamerák, de csak a kamera, komplett rendszert én NEM ajánlom, a rögzítő nagyon buta, illetve nem poe switch-et adnak, hanem csak simát, részben ezek miatt olcsó a szettjük!
Nekem is van tőlük 3 kamerám, 2 éve mennek hibátlanul, szépek a színek, éjjeli kép is vállalható (2 db exir led van a kamerákban)!
Nyugodtan vehetsz tőlük kamerát, hozzá egy Hikvision rögzítő és egy poe switch és jó áron lesz egy korrekt rendszered (én is Hik rögzítővel használtam a Fiso kamerákat egy ideig, de haszonnal el tudtam adni, így most egy kínai rögzítőm van)!

jeriko2: neked konkrétan ez a rendszered van, de az oldalon sehol nem említik, hogy linuxal mi a helyzet!
Szerezz valami windows-os cuccot, ott Internet Explorer böngészővel működne!

bozont: A Reolink kamerák is igen szimpatikusak, de úgy láttam abból nincs olyan ami mindkét csatlakozási formát tudja.
Kb minden wifis kamerán van vezetékes (ethernet) csatlakozó!
Tessék, ez a kép a Reolink RLC-410 kamera adatlapjáról van: link.
Az RLC-511WA- ban van személy és gépjármű felismerés is, 5X Optical Zoom-al.
De a Dahua is kiválló lehet.

[ Szerkesztve ]


vacs
(veterán)
Blog

Kicsit nézelődtem a Kínai rögzítőm menüjében (9CH 5MP ONVIF H.265 NVR XMEYE CMS MobileNVR board) és találtam egy frissítés menüpontot.
Rányomtam, gondoltam mi baj lehet ... :DDD
Ééés én is meglepődtem, mert elkezdett magának letölteni egy frissítést és sikeresen telepítette is pár perc alatt, tökélesten működik! :Y :K
Eddigi firmware verzió 2020.05.XY > mostani 2021.02.05!

Képek!

[ Szerkesztve ]


nihill
(őstag)

Én is pont a frissítés felé kacsintgatok, mert nekem pont egy 6 kamerás nézet kellene, de nincs, viszont az alis linket megnézve amit tavaly megvettem, ott már benne van a 6os nézet. Remélem annyi az egész hogy ráfrissítek mert a panel az ugyan az amit árulnak továbbra is.

üzenetek