Hálózati / IP kamera - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


jézusom
(addikt)

Lehet szabàlyozni, de kétlem, hogy hatra akarsz menni a garazshoz, akkor előbb bele mászol a menübe hogy átállítsd. Ehhez rohadt sok szabadidő kéne :D


nihill
(őstag)

Szia,

Van-e esetleg arra mód, hogy ha a kamera mozgást érzékel akkor egy lámpát felkapcsol? Esetleg egy hangszórón lejátszik valamilyen hangot ami elriasztja a betörőt?

A fentebb tesztelt AC800 pontosan ezt tudja, van is kép hogy mekkorát világít riasztás esetén.
(a sziréna hanggal nekem azért fenntartásaim vannak, ugyanis az rád is ugyan úgy be fog riasztani ha kimész a kertbe stb, és nem hiszem hogy mindig állítgatni akarod az NVRt ha ki akarsz menni az ajtón. Persze beállítható neki idősáv is, hogy mikor riasszon és mikor ne, de én legalábbis a szirénázást nagyon szélsőséges megoldásnak tartom. Nálunk a kertvárosban is időnként beindul egy-egy ház riasztó, és kb. senkit nem érdekel már emiatt ha szirénázik valahol valami)
De egyébként a C800-asok is tudják már az okos riasztást emberi alakra.

-Poe switch
-Központi tároló (NVR?) [van egy 4TB-os WD Purple-m]

Van olyan NVR ami egyben POE switch is (az Annke is ilyen pl.) szóval hogyha a hálózat topológiája külön nem indokolja, nem kell csak emiatt POE switch.

-Esetleg szünetmentes tápegységet

Ez szerintem hasznos dolog, nem akkora összeg, nekem is van. Egy átlagos 20-30e-be kerülő szünetmentesről is több mint 1 órát tud mennyi a rendszer áramszünet esetén.

Esetleg kiindulásnak megfontolandó lehet:
NVR+2db C800 252USD
+még egy C800 , 80USD
AC800 170USD (a fenti kóddal ezen a héten)
Ez így összesen kb. pont 200e


nihill
(őstag)

Látom nem csak nekem esett le, hogy szép meg jó ez a riasztás dolog, de nem feltétlenül hasznos is.


zsolt19900
(őstag)

szóval ezt úgy "kell elképzeljem" hogy mindig mikor nyitom kiállok csukom és fordítva, akkor minden egyes alkalommal pushol a telefonomon és "huzgálhatom" félre/törölhetem ki az értesítéseket?

vagy

ez teljesen kikapcsolható és pl. azt mondom, hogy azért tartok egy kamerát, hogy vegye egy sd-re az eseményeket és amennyiben baj történt, akkor visszanézem és megvan a szitu?

ugye nekem a "lehető legfontosabb" az lenne, hogy kvázi ne kelljen konnektorba dugni és onnan táplálni, de mivel ezek a napelemes témák csak az okosoknál elérhetőek, így jönnek vele a további funkciók is


varmi2
(nagyúr)
Blog

Minden okos funkció, külön beállítást igényel, ha nem állítod be, akkor az a funkció nem fog működni.


nihill
(őstag)

Én csak az Annke APP-ról tudok nyilatkozni, ott lehet olyat hogy push nélkül riaszt, aztán utána akkor nézem meg amikor akarom.
+ lehet ütemezetten is, idő tól-ig beállíthatóan, mikor legyen push és mikor ne.

[ Szerkesztve ]


zsolt19900
(őstag)

hu, ez a tól-iges dolog jól hangzik.... beállítom "estére" és kész, na ez szuper! Ahogy nézem 1 fajta napelemes kamerájuk van, az mondjuk számomra picit borsosnak tűnik sajnos (ha jól láttam szállítással mindennel együtt 260dolcsi?)

[link]

varmi2: iigen iigen valami ilyesmire is számítottam, csak pl. az zavarna, hogy mindig jönnének az üzik a telefonra, ha elmászkálok a kamera előtt

Reolink termékekről esetleg van valami ilyesmi tapasztalat, hogy ennyire "pontosan" állítható, hogy mikor észleljen stb. stb.?


nihill
(őstag)

Ezt a kamerájukat nem ismerem, de németből nincs adó rá: [link]
Mondjuk számomra újdonság hogy a .com oldalukon viszont számol rá adót, eddig nem így volt. Lehet másképp van már a raktárkészletük elosztva, csiphiány, stb. ?


zsolt19900
(őstag)

hát igen, ez az ami azért picit húzós már nekem :D

azért néztem az Argus 3 pro-t napelemmel 120euró környékén, az még úgy beleférne, de ahogy olvastam itt a fórumon, az nem fog felvenni folyamatosan, csak a ha eseményt lát.... igaz az lenne a legjobb, ha azt legalább beállíthatnám, hogy x időtől - y ideig (pl. este) vegye a történéseket és utána csak az eseményeket, ha van


Atomgeszi
(veterán)

Közben már rendeltem hirtelen felindulásból egy xiaomi 2K,pro-t. :DDD


zsolt19900
(őstag)

vagy, ha "engedek" abból, hogy legyen napelem és egy szinttel lejjebb helyezem el, ahova tudom konnektorba is dugni, akkor úgy már "tágabbak" a lehetőségeim?

wifitől messzebb lenne ugyan, ez lehet probléma.... gondolom az nem jó opció, hogy "csak" egy kültéri egységében elhelyezett sd kártyára menti, mert azt megrongálják stb. stb. és kellene a hálózat arra az esetre, hogy mondjuk a gépre is továbbítsa az adatot...


sambenez
(addikt)

Az Annke ha jól láttam csak POE NVR-t árul.
Felmerült bennem egy kérdés, ha egy switchet kötök csak rá, és nem egyesével csatlakoztatom a kamerákat akkor is működik minden funkciója az Annke kamerákkal?
Plusz ha valaki használ ilyet más márkájú kamerákkal azokkal mennyire működik?
Gondolkodom, hogy az Annke kameráim miatt lecserélném a kínai NVR-em, de biztosan nem kábelezném az összes kamerát az NVR-ig. Ezért érdekel a dolog.


nihill
(őstag)

Nekem van Annke NVR is és POE switch is, kb. mindegy melyik kamera hova van dugva, nem vettem észre hogy valamit is bekorlátozott volna. De azért a max sávszélességre mégegyszer majd ráellenőrzök ha komolyan gondolkodsz a cserében.
Egyedül a Reolink kamerát nem tudom a saját webes felületén paraméterezni ha direktbe az Annke NVRbe van dugva, csak ha külön switchbe. Persze felbontást stb tudok állítani Annke-n keresztül is, csak a saját extrái nem jönnek akkor be sehogy sem.
Egyébként nagyon komoly képminőségbeli ugrás, feltolni a board 3 megabitjét a gyári NVRel valami sokkal combosabb tartományba...


sambenez
(addikt)

Egyelőre csak barátkozom a gondolattal kell-e nekem ez egyáltalán.
Nehéz döntés, mert jelenleg egy 32ch-s NVR-em van, és 10 kamerám, de a 16ch-s Annke elég drága, azt nézem ha 2db 8ch-t veszek az is kevesebbe kerül.


nihill
(őstag)

Vagy pedig 1db 8ch és 2 kamera marad a boardon.


Atomgeszi
(veterán)

Na, meg is jött. Van lehetőség valahogy windowson nézni a képet?


vacs
(veterán)
Blog

Oldal tetején a topik összefoglalóban a Xiaomi részt ajánlom figyelmedbe!


Atomgeszi
(veterán)

:R


$p@rr0w
(őstag)

Sziasztok, a legolcsóbb kamerát keresem:
-beltérben
-egyetlen ajtót és előtte lévő kb. 2*2m-es teret kellene hogy lássam hogy belép-e valaki mikor az emeleten vagyok
-elég akár csak lanon keresztül is
-hang sem fontos
-akár 720p is elég, nem kell hogy felismerhető legyen aki bejön


vacs
(veterán)
Blog

Erre bármelyik TP-LINK tapo vagy Xiaomi kamara megfelel, akár használtan is.

[ Szerkesztve ]

üzenetek