Hardcore pizza és kenyér topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


sz.zs.
(senior tag)

Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!! :)

[ Szerkesztve ]


adp
(őstag)

:C


sz.zs.
(senior tag)

Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

apropó, mirelit (off-ba teszem gondosan, ahogy írtad :DDD)

az aldiban kapható pizza fantasia nevű, talán 899 ft-os (?), csak zöldséges (spárga, padlizsán, cukkini, paprika) holmi meglepően elfogadható (más ehető mirelittel én még nem találkoztam, de nem is kerestem mondjuk)


sz.zs.
(senior tag)

Amúgy kötelező összefoglalót írni? Tervben van, de nem rögtön... :N


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

nem, pláne ennyire korán nem. de azért majd érdemes lesz, idővel


soldier2
(őstag)

Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze :D

Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.


bbuffy
(senior tag)

Elég amerikánó a tallér. Legalábbis képről. A vastag tésztát preferálod?


OPiiPO
(addikt)

konstans home office esetén életmentő lehet ez az információ :K


sz.zs.
(senior tag)

Nem volt olyan vastag, inkább sok peremet hagytam neki. Elég kezelhetetlen volt sajnos a tészta mert igencsak fosch liszttel dolgoztam, meg túl is kelt.

Szoktam amúgy Deep Dish pizzát is csinálni kamadóban.
P

[ Szerkesztve ]


adp
(őstag)

Szerintem az első pizzádnál rengeted az élesztő, és nincs rendesen kinyújtva. Próbáld ki ezt a receptet: [link] Én elötte nap szoktam begyúrni, sokkal jobb ha minimum egy napot pihen a hűtőben.

[ Szerkesztve ]


kozsy18
(tag)

Bár csak viccikéltem a caféban, de így utólag tök jó lesz ez! :)
Várom már a Kickstarteres összedobós kampányokat :D


CB
(senior tag)
Blog

De jó ötlet volt ez a topik!
Következő bevetésen én is fotózok.


sz.zs.
(senior tag)

A PizzApp-pal számol(tat)om ki az élesztő mennyiséget, csupán csak egy baj volt, hogy nem 6, hanem 8 ° C volt odakint éjszaka.


kozsy18
(tag)

Tipp a részemről:

Kelesztőtálnak nálam bejött az Ikeában kapható [Kuggis] doboz, ha csak 2-3 gombóc készül.
Komolyabb, de nem ipari méretű portékát már kiszemeltem [itt] , de bezerzés még nem történt (így az árát sem tudom még).


Xabi78
(aktív tag)
Blog

Én ma délelőtt raktam össze a pizzatésztát, 625g liszt, 400g víz (kávéhoz kevert, hehe), 1 g instant élesztő, 7g só.
Most a hűtőben várja a vasárnapi pizza estét.

Tegnap megszületett az elhatározás, kelleni fog egy ooni fyra. Van valakinek ilyesmi?
Egyelőre nekem több kérdésem van, mint válaszom...

[ Szerkesztve ]


sz.zs.
(senior tag)

Én gombóconként kelesztek, szintén ikeás üvegedényekben.


kozsy18
(tag)

Mondjuk igen, miért ne... :) Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?

Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre.


sz.zs.
(senior tag)

Számomra sokkal kezelhetőbb így, mint egy nagy tálban több gombócot keleszteni. Nem beszélve arról, hogy nyáron mire 3-4 gombócot kinyújtok, megsütök, a maradék 2-3 már bőrösödik.


kozsy18
(tag)

Igaz, ez nálunk is issue volt. Rápróbálok a következő nagyobb sütésnél (csak a négyzet alapúra, mert abból már van itthon :D ), köszi!

üzenetek